Rousimar-Palhares-1024×576

Under tisdagen meddelad WSOF-s VD Ray Sefo att den brasilianska welterviktaren Rousimar ”Toquinho” Palhares kommer att fråntas sitt bälte. Skälet till detta ska vara de ögonpetningar han gjorde på sin senaste motståndare Jake Shields under lördagens WSOF 22. Man ansåg även att brassen höll i det vinnande kimura-låset för länge.

”Not only did he did it once or twice. He did it numerous times. And he was warned by the referee on four different occasions”

Förutom att Toquinho blev av med bältet så har WSOF bestämt att han är avstängd på obestämd tid. Straffet kan dock bli ännu värre, då Nevadas Idrottskommitté, NAC (Nevada Athletic Commission), kommer gå igenom matchen. Kommer de fram till att Palhares gjort tillräckligt mycket skada med sina ögonpetningar kan matchresultatet ändras till en ”no-contest”.

”He should have taken a point or maybe even disqualified him after he did it four times”

”I think he needs to speak to somebody and they’ll be able to tell us exactly what the issue is. When you talk to the guy outside of the [cage], he seems like a very polite, very nice guy. When he’s in there, something triggers and I don’t know what tha…”

Toquinho har skadat ett flertal fighters när han inte släppt submission-låsen (oftast knälås) i tid. Brassen blev sparkad från UFC i oktober 2013, efter att han skadat Mike Pierce på grund av att han inte släppte sitt knälås i tid.

Artikel från Kimura.se

DELA

LÄMNA ETT SVAR

Skriv kommentar!
Ange namn