yaru

Toyotas framgångsrika kompaktmodell Yaris har genomgått en uppdatering inför 2016. Den viktigaste nyheten är att säkerhetssystemet Toyota Safety Sense nu är standard i samtliga utrustningsnivåer. Samtidigt lanseras utrustningsnivån ”Style” som bland annat erbjuder möjligheten till en elegant tvåtonslack.

Yaris är sedan många år tillbaka en av Toyotas mest sålda modeller i Sverige. Den erbjuds med både hybridteknik och bensinmotor, där hybridversionen – med CO2-utsläpp på endast 75 g/km – står för nästan hälften av den svenska försäljningen.

Samtliga Yaris-versioner, oavsett utrustningsnivå, har nu säkerhetssystemet Toyota Safety Sense som standard. Toyota Safety Sense kompletterar den redan höga säkerhetsnivån med ett aktivt krockskyddssystem (kollisionsvarningssystem, bromsassistans och auto­broms), körfilsvarning och automatiskt helljus.

Nytt för 2016 är att Yaris erbjuds i femdörrars ”Style”-utförande, som finns för samtliga motoralternativ. Förutom en hög utrustningsnivå – med bland annat backkamera, multimedia­systemet Toyota Touch 2, Bluetooth, projektorstrålkastare och 16-tums aluminiumfälgar – kan den fås med en elegant tvåtonslackering som tillval. Då är tak, vindrutestolpar, backspeglar och övre delen av grillen i svart metalliclack, som kontrast till resten av bilen i brons eller i vit pärlemor­färg. Beroende på modellversion finns också flera nya tillval och utrustningspaket. Yaris Style 1,33 bensin kostar från 144 900 kr.

DELA

LÄMNA ETT SVAR

Skriv kommentar!
Ange namn