bar

Helgen 30 september-1 oktober fick nattklubbsbesökare på Yaki-Da (i Göteborg) chansen att ta en drink i världens minsta bar. Pop-up-baren, som tagits fram av Maker’s Mark, mätte knappa 1,8 meter i diameter och nåddes enbart genom att ta hissen inne på Yaki-da.

I baren rymdes bara två gäster åt gången och där serverades enbart bourbondrinkar framtagna av Alex Skärlén, en av Sveriges bästa bartenders som till vardags jobbar på Bar Hommage i Stockholm. Alex har tidigare jobbat på prestigefulla Experimental Cocktail Club i London, tävlat i bartender-VM och vunnit flera priser.

Världens minsta bar gjorde premiär i Stockholm i vintras och blev en stor succé när förvånade besökare på den polska restaurangen Café Piastostowska istället möttes av en minimal bourbonbar innanför entrén. Det återstår att se när och var baren gör comeback härnäst.

Drinkarna som serverades i baren

Bourbon Ripoff
Maker’s Mark, Carpano Classico, Maraschino Liquor, Lemon Juice, Simple Sirup, Angostura, Peychauds

Bourbon Street
Maker’s Mark, Lemon Wheel’s, Maple Sirup, Absinth, Dandelion & Burdock Bitter’s

Loretto Mule 2.0
Maker’s Mark, Lemon Juice, Lime Juice, Red Quinoa Sirup, Black Walnut Bitter’s

DELA
Världens bästa redaktion.

LÄMNA ETT SVAR

Skriv kommentar!
Ange namn