success-strategies

1. Var försiktig med att skryta
Hybris är ett ord som idag florerar hej vilt i många avseenden, med allt rätt. Att skryta är fult och ”Den som behöver säga att han är kungen, är inte den riktiga kungen”. Håll låg profil, var ödmjuk, leverera och låt istället resultatet skryta.

2. Kommunicera effektivt
Vi är alla beroende av varandra, mer eller mindre. Att PR används flitigt som ett sätt att kommunicera är därför inte helt oklart. Eftersom kommunikationen är oerhört viktig och kan användas som såväl för dig som emot dig, är det därför viktigt att väga vartenda ord och handling på en guldvåg. Var försiktig och gör det på rätt sätt.

3. Var en konnässör
”Ju mer man vet desto rikare är man”. Dina karaktärsdrag ska helst bara kunna beskrivas på franska. Med det sagt – läs böcker och gå på museum.

4. Skaffa hyfs
Hyfs, eller i stil (i en mer vardaglig bemärkelse) är viktigt. Alla som är fotbollsadvokater vet att stil och profil är a och o. Var professionell, agera utifrån det och du har vunnit mycket.

5. Utvidga ditt nätverk
Du har hört det förut och tycker kanske att det är uttjatat, men jag lovar dig, utan ett bra kontaktnät blir det svårt. Ju bredare nätverk, desto fler möjligheter får du, simpel as that.

6. Ha rätt inställning och attityd
Tro på det du gör och våga göra fel, optimisten sover bättre än pessimisten. Sträva efter att vara den person som du själv skulle vilja vara med. Ett bra råd är att tänka ur ett motsatt perspektiv; iscensätt dina handlingar som om du vore mottagaren. På så sätt får du en bättre uppfattning om hur din attityd tolkas av andra.

7. Känn till omvärlden
Branschanalys, marknadsanalys, konkurrensanalys och så vidare, och så vidare. Ja du har säkert hört det själv åttioelva gånger, men (!) omvärldsanalysen är grundförutsättningen för överlevnad. Framgångsrika människor är medvetna människor. Läs, bry dig och var informerad.

8. Vidga dina yver
Res, expandera dina horisonter och visa att du är öppen för nya intryck. I den värld vi lever i idag är det fel att vara blyg.

9. Håll tal
Skickliga talare är lika sällsynta som hönständer så därför bör varje tillfälle ses som en arena att visa upp sina färdigheter. Ta tillfället i akt och förmedla dina kvaliteter. Våga tala.

10. Klä dig passande
Första intrycket spelar roll. Och nästa. Och nästa. Och.. ja även nästa. Att se välvårdad ut är i många fall avgörande. Fast än det är insidan som räknas så är det utsidan som ger den en chans. Med det sagt menar jag inte att du måste se ut som den stereotypa kostymnissen från Swedbank. Absolut inte, man kan se välvårdad ut på många sätt och valet är ditt eget.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.