hori

Sony Interactive Entertainment (SIE) utannonserade idag att den globala försäljningen av Horizon Zero Dawn övergått 2,6 miljoner sålda exemplar inom två veckor efter lanseringen. Spelet, som säljs exklusivt till PlayStation®4 (PS4™) och är utvecklat av Guerilla Games, har fått ett överväldigande positivt mottagande sedan det släpptes i Sverige den 1 mars. 

Prisat för sin unika spelvärld, strategiska action och fascinerande berättelse har Horizon Zero Dawn snabbt ett av de mest hyllade spelen i den nuvarande generationen. Spelet är den bäst säljande debuttiteln från en förstapartstillverkare till PS4-systemet, och Guerrilla Games mest framgångsrika debut någonsin.

Horizon Zero Dawn är ett adrenalinpumpande actionrollspel där du spelar som Aloy, en ung jägare sökande efter sitt öde i lämningarna från en urtida civilisation. Spelet utspelar sig i en postapokalyptisk värld där maskiner härjar fritt och människan inte längre är den dominerande rasen.

”Vi visste att Horizon Zero Dawn skulle bli något speciellt, så att få uppleva hur det varma mottagandet omsätts till en så pass positiv försäljning är verkligen tillfredställande, säger Shawn Layden, ordförande vid SIE Worldwide Studios. ”Guerrilla har skapat ett exceptionellt spel och fansens reaktioner är ett kvitto på hur betydelsefullt spelet har blivit”.

”Vi är överlyckliga över hur kritiker och spelare har tagit till sig Horizon Zero Dawn. Spelet utvecklades med stor omsorg, så det är väldigt roligt att se att det väcker samma passion och entusiasm hos spelare som vi kände när vi utvecklade det, säger Guerrilla Games vd Hermen Hulst. ”Det här är bara början på Aloy’s historia och vårt team är redan i full gång med att expandera berättelsen.”

SIE har åtagit sig den fortsatta expansionen av PS4-världen genom lansering av nya attraktiva titlar och nätverkstjänster.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.