Fat-guy-speedo

70 procent av alla män vill gå ner i vikt, det visar en ny Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av ViktVäktarna. Nära var tredje (30%) vill gå 8 kg eller mer. Men hindren för att lyckas är många.  Brist på motion upplevs som det största, följt av dålig motivation och självkänsla samt en stressig tillvaro.  

Tre av fyra (70%) män vill gå ner i vikt, 30 procent vill gå ner så mycket som 8 kg eller mer.

På frågan vilka hinder dessa personer ser för sin viktminskning svarar flest (33 %) ”min brist på motivation när det kommer till att röra på sig/motionera”, ”min brist på motivation och självkontroll” (27%) samt ”min stressade tillvaro” (23%).

I samma undersökning fick männen svara på frågan vilken åtgärd man tror har störst betydelse för att gå ner i vikt: att röra på sig/motionera mer eller att äta mindre portioner/hälsosammare mat. Nära tre av fem, 58 procent, tror att motion har störst betydelse medan 41 procent svarar att det är maten som avgör.

– Att röra på sig är livsviktigt och även måttlig motion ger utdelning på många plan. Men utan förändring av kosten är det svårt, för att inte säga omöjligt, att uppnå varaktig viktminskning. Att fortsätta äta precis vad som helst bara för att man tränar kommer att sätta rejäla käppar i hjulen för den som försöker att gå ner i vikt, säger Karin Nileskog, kost- och utbildningsansvarig på ViktVäktarna.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.