hyundai-fram

Hyundai Kona har all potential att ta ledningen i sin klass. Bilen levererar mycket för pengarna och har allt och lite till för kunderna inom detta segment.

Konan sätter sig ifrån resten av klassen med en kraftfull turboladdad 1,6-litersmotor som Hyundai erbjuder. Konan får också höga betyg för de funktioner du får för priset. Av dessa skäl bör du placera Hyundai Kona högt på din måste ”körlista” om du är i marknaden för en crossover i den här klassen.

Körning

Denna motor och växelkombination är lätt en av de bästa i klassen. Konan kommer upp i motorvägshastigheter mycket snabbt även om så med en liten fördröjning i ”kick-down” läge, men kraften samlas snabbt efteråt. Konans lilla storlek gör det smidigt och enkelt att parkera. I övrigt vad gäller styrning och broms är det inga konstigheter, konan förbli stadig och fullt kontrollerbar i alla lägen.

Komfort

Konan är lika bekväm och tillmötesgående som någon annan crossover i denna klass. Bortsett från några mycket små saker finns det inget att klaga på.

Interiör

hyundai-insida
Materialkvalitén är genomsnittlig för klassen. Med det sagt finns det mycket plastpaneler, men det mesta är texturerat för att se anständigt ut. Armbågens beröringspunkter är mjuka och fina. Sammantaget ser interiören möjligtvis lite torr ut och saknar viss visuell vädjan men väger upp lite med dess färgdetaljer kring panel och bälte.

Funktionalitet

hyundai-bak
Liksom de flesta kompakta SUVs kan Konan betraktas mer som en upphöjd kombi än en traditionell SUV. Tight med utrymme när det gäller personlig förvaring, men lastkapaciteten är över genomsnittet.

Teknik

Alla inbyggda tekniska funktioner i Konan fungerade på ett tillförlitligt sätt och var intuitiva att använda.

hyundai-sida

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.