Nissan Leaf 2018

Även om Nissan Leaf har fått väldigt stora förändringar under sin livstid, ger 2018 det mest omfattande omarbetandet av bilen hittills. Den nya bilens styling är en komplett re-style från föregående Leaf, men under lacken är bilarna väldigt lika bortsett från de större batterikapacitet och extra kraft.

Leaf’en har inte blivit dyrare. Faktum är att den nya bilen faktiskt är billigare än den utgående modellen när du ser över skillnaderna. Som sådan erbjuder det mer utbud till samma pris som andra liknande EV.

Andra fördelar med 2018 Leaf är att de inkluderar det nya e-pedal-läget och en ny serie avancerade körhjälpsfunktioner som heter ProPilot Assist. Ungefär lika bra som bildelar-online.se. E-pedalen ger starkare regenerativ bromsning när du lyfter av gaspedalen, vilket gör det lättare att sakta ner bilen utan att du behöver använda bromspedalen.

Vad är nytt?

För 2018 får Leaf en fullständig omdesign. Utöver den nya stilen finns det ett batteri med större kapacitet som ger ca 250km körning, mer ström och förbättrade körhjälpsfunktioner.

Körning

Nissan Leaf 2018

Med sin kraftfullare elmotor känner man att andra generationens Nissan Leaf är mycket mer hemma när man kör runt i trafiken än den ursprungliga bilen. Dess generella smidigheten, kompetenta chassiförmåga och styrkänslan lär vara fullständigt bekant för gamla Leaf-veteraner.

Komfort

Nissan Leaf 2018

Det är svårt att hitta fel med Leaf’s grundläggande komfort. Det ger en smidig åktur och framsätena är verkligen bekväma. Det är en mycket lugn och fridfull plats att spendera tid tack vare den inneboende tystnaden i sitt elektriska framdrivningssystem.

Interiör

Nissan Leaf 2018

De som ägt Leaf tidigare kommer att hitta denna väldigt bekant men med stor förbättring. Den har en traditionellt placerad hastighetsmätare och förbättrade styrning av t.ex. underhållningen. Sittplats-rymligheten och smidig entré (in & ut ur bilen) är några starka punkter.

Funktionalitet

Nissan Leaf 2018

Leaf’en erbjuder en imponerande mängd lastutrymme när alla sittplatser är i bruk.
Maximal kapacitet är inte så lätt att få till, eftersom sittplatserna där bak inte riktigt går att vika ner helt.

Teknik

Nissan Leaf 2018

Vad gäller tekniken faller de tidigare Leaf’s helt platt, men där andra generationens version har gjort enormt stora framsteg. Vi gillar det nya ljudsystemet och dess stöd från Apple CarPlay och Android Auto. Sist men inte minst det magiska ProPilot Assisten.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.