baws8

Vi älskar kvinnor.  Därför är det inte mer än rätt att vi också lyfter fram och hyllar dem ibland. De blir så glada då. Det tar emot att erkänna det, men det finns många saker en kvinna är bättre på än oss män. Baws listar 25 av dessa.

Kvinnor är bättre på…

…att leva längre
Kvinnor blir i genomsnitt äldre än män. Om det beror på sunt leverne eller att de blivit uppassade hela livet låter vi vara osagt.

…att komma in på nattklubb
Inte bara kommer hon in lättare än dig, du kommer inte in över huvudtaget utan henne.

…att komma överens med svärföräldrarna
Du vet det lika bra som vi. Hennes pappa kommer alltid att ha ett horn i sidan till dig. Du sätter trots allt på hans lilla flicka. Det är svårt att snacka bort.

…heminredning
Hon: Soffa från Mio, designkuddar & specialutvalda ljusstakar. Han: Ett ps3, några pizzakartonger och en bakfull polare på bäddsoffan.

…att bli bästa vän på ett ögonblick
När två tjejer träffas för första gången låter det ungefär så här: ”Åh, men Guuud hur har du fått till håret sådär?, otroligt snyggt ” Det brukar följas av ”aaaw tack, och vilka fiiina skor du har!” Sedan är de bästisar. Två snubbar som möts första gången kisar ont med ögonen mot varandra och tänker: 1. Kan jag ta honom i fight? 2. Kan jag ta honom i Fifa? 3. Tänker han snuskigt om min flickvän? I den ordningen.

…att hålla rent på toan
Nästa gång du är ute på någon klubb, gå först och kissa på herrtoaletten, och snegla sedan in på tjejernas. Du kommer förstå vad vi vill få sagt.

…att sortera saker
Allt ligger perfekt och där det ”ska” ligga. Omöjligt att hitta sina saker om man är man alltså. Givetvis sorterade efter färg om det är möjligt. Detta gäller allt ifrån sockar till dina tv-spel.

…att vika kläder
Kolla hur dina jeans ligger i garderoben. Sedan kollar du hennes. Testet fungerar även på andra plagg.

…bröllop
Mannens bidrag till bröllopsplanering begränsas till den enda frasen: ”Ja, älskling det tycker jag låter jättebra.” Här är nämligen din åsikt lika med noll oavsett vad det gäller.

…att förstå känslor
En tjej vars husdjur precis dött uppmuntras på bästa sätt med att du tar initiativ till lite uppmuntrande spontan och vild sex. Det vet ju alla killar. Eller?

…att köra bil.
Haha bra där. Skulle bara kolla om ni som läser är uppmärksamma.

…att veta saker om folk
Tjejer har ett hemligt nätverk likt CIA där de delar med sig av information om alla, till alla. Och fort går det. Calles flickvän Anna kommer veta direkt att han råkade hångla upp den bystiga brunetten igår kväll. Ibland vet de t o m om det innan Calle själv visste det.

…att lukta gott
Mmm, blommor med en touch av lime och lavendel  eller mmm, svett med touch av öl och kiss.

…att köpa presenter
De tio senaste gångerna din bästa vän fyllt år har du gett honom en flaska whisky,  inget, inget, en flaska whisky, inget, inget, en flaska whisky, ett presentkort på en flaska whisky, en t-shirt med ”roligt” tryck, inget.

…att ta en förlust i sällskapsspel
Tjejer anordnar parmiddagar där sällskapsspel är ett självklart inslag under kvällen. De spelar för att ha roligt och umgås. Vi män spelar för att vinna, och blir sura och yrkar på fusk vid en eventuell förlust.

…att klä sig bättre till fest
Först shoppar de i tre timmar för att hitta den nya perfekta klänningen. Sedan fönar de håret och sminkar sig i ytterligare tre timmar. När de är klara drar du på en någorlunda ren t-shirt till dina slitna jeans på 1 minut och så drar ni till festen.

…att klä sig bättre över lag
Samma som ovan ungefär, fast utan den någorlunda rena t-shirten.

…att se sexig ut i tights
Har du någonsin sett en man i tights som du INTE vill slå på käften?

…att trösta
När du har en dålig dag vänder du dig till din mamma, flickvän eller farmor. Såvida du inte vill ha ett knytnävsslag på axeln och ett ”äh, det löser sig” av din bror, kompis eller pappa.

…att matcha saker
Du kanske tycker du är ett modelejon när du blandar färger på dina kläder lite sådär ”tufft och crazy”. Det är du inte, du ser ut som en idiot. Kvinnor gör inte så, det kan matcha allt från skor till örhängen och få till en perfekt balans som ser genomtänkt och snyggt ut.

…att antyda saker
Ja betyder nej. Nej betyder ja. Någon betyder du. Kvinnor är fantastiska på detta med att inte säga saker rakt ut. Baws har tyvärr inget svar på varför det är så, men vi försöker vänja oss vid det fortfarande. Om hon verkar sur men säger nej när du frågar, då kan du förutsätta att hon är just det, sur alltså.

…att få sin vilja igenom
Vad skulle du själv göra om hon hotade med sexförbud?

…att placera soff- och sängkuddar snyggt
Gör detta test nästa gång du bäddar sängen med en tjej i närheten: Pröva olika varianter en stund (detta tar minst 20 min), och när du känner dig nöjd, se hur hon med ett leende på fem sekunder svischar om allt till något som ser väldigt mycket bättre ut.

…att tala i telefon
Om vi hade rangordnat de här 25 sakerna hade talat i telefon såklart legat på en ohotad förstaplats.

…att lifta
Upp med kjolen och upp med tummen. Du  gömmer dig i buskarna tills bilen har stannat.

569 KOMMENTARER

 1. Skulle det här vara roligt? Sexistisk och vidrigt på många sätt! Antar, och hoppas, att detta inte är en seriös sida alls?

    • vad är felet med sexistiska skämt? jag älskar sexistiska skämt. och vet du vad? jag är en mycket jämställd person samtidigt. klurigt va? :-)

     fatta grejen. ta ett skämt. sluta ta allt på allvar hela jävla tiden. man kan ju nästan tro att vissa här inne är 7 år gamla så lättkränkta ni är.

     och om ni inte gillar texten. sluta läs den.

     • Vad är felet med rasistiska skämt? Jag älskar rasistiska skämt. Och vet du vad? Jag tycker om negrer, klurigt va? :)

      DU vet inte hur det är att vara kvinna och bli tillsagd HELA tiden att göra en macka åt dig; ”det är ju bara på skämt höhöhöhö” Förstår du vad tröttsamt det är? Och att kvinnor är dåliga på att köra bil? Kvinnor är bättre en ligt statistik. Att kvinnor inte vill ligga? JOHO DU DET VILL VI, men vi blir tillsagda av samhället (den här skit-listan bland annat) att vi inte ska tycka om sex, att vi hellre ska vilja mysa. Därför blir vi kallade för slampor när vi ligger runt medan män är hingstar.

      Den här listan är en del i den jargong som uppehåller den här generalistiska synen. Det här för vidare skämten som blir verkligt förtryck då hon ska köra bil men blir tillsagd att hon är sämre på det.

      ”Om ni inte gillar texten, sluta läs den”. Om vi inte gillade att vi inte hade rösträtt för mindre än hundra år sedan, skulle, vi struntat i det och bara okej, nä jag går härifrån och gör en macka åt min man? Eller så kämpar vi för att få rösträtt, lika löner och för att slippa höra sån här generaliserande skit KONSTANT.

      Sexism är lika äckligt och skadligt som rasism, det är bara det att ingen verkar fatta det för världen styrs av män som tror att alla har det så jävla bra bara för att ni har det.

     • Tja!
      Det där med mackor och så vet jag inget om. Så du har mig där.
      Men grova anklagelser för att socialt försöka kväva mig p.g.a.min snopp, kan jag allt om.
      Eller tjugo år av pseudoventenskapligt våldsbeskyllar trams…jämfört med det, är denna blogg hjärtinnerligen roande. På ett vänskapligt och värmande vis.

     • Usch vilken äcklig människa du är Andy.
      Ska man titta bort så länge det inte passar?Därför det inte händer något här i världen.
      För fan.Tänk längre än med förhuden.

     • Ditt problem lilla vän, är att du inte har någon som helst förmåga att se dig in i andras situationer. Tror du denna patetiska lilla lista hade uppmärksammats det minsta om det inte vore för hur samhället redan ser ut?
      Folk blir upprörda för att denna lista blir och är en del av ett stort hela, den blir en del och bidragsfaktor till ett ojämställt samhälle. Många bäckar små, som man säger. Så lägg ner ditt skitsnack om att människor som inte finner sig i att spela med och tycka dessa ”skämt” är det minsta roliga är omogna, för du, NEWSFLASH, det är du som är omogen. Och rätt sorglig dessutom.

     • fast det var ju inte något skämt med. det var bara en lista på generaliseringar.

      Här jag kan också försöka
      -himlen är bra på att vara blå
      -glass är bättre på att smaka gott än piss på

      åhhahahaahahahahaa fyfan vad rolig jag är jag är ett geni när det kommer till komik.

     • Linnea:
      Tack för underhållande konspirationsteoretisk text. Jag gillar folk som är på tårna så att säga :-)
      Jag får väl lägga ner lite tid för att svara på din gegga. I kronologisk ordning:
      Nej jag vet inte hur det är att vara kvinna (tack gud!), men jag känner igen en svensk kränkt kvinna på flera hundra mils avstånd. Inget har hänt: hon KÄNNER sig kränkt.
      Vem är det som säger åt dig att fixa mackor? Är det din kille? Byt kille.
      Sexgrejen; Hur ska ni ha det? Är vi sexistiska eller säger vi åt er att inte ha sex. Välj vilken fot ni ska stå på..?
      Du känner dig FÖRTRYCKT för att killar kör bil bättre.. Du måste bo i en värld där det letas efter saker att bli kränkt över, jobbigt :-)
      Angående rösträtt, ni kvinnor fick allmän rösträtt 10 år efter männen, inte så mycket att gråta över..Rösträtten var fortfarande kopplade till förmögenhet och fastighetsinnehav. Gnäll över att fattighjonen inte fick rösta istället. Då hade man tagit dig på allvar.
      Vad gäller löner: män och kvinnor tjänar lika mycket för samma jobb i dag. Om inte, öppet mål i AD. Hittills inte ett enda rättsfall inom området.
      Världens styrs av män.. tja, vad gör du för att skaffa dig makt? Gnälla på internetforum :-)

     • Till C min vän. Kul att du på bästa kommunistfeministmanér förolämpar mig, njutbart :-)
      Varför rotar ni fram såna här artiklar om ni inte gillar dess innehåll.

      Jag läser ju inte tarvliga genusartiklar eller bönkokartidsskrifter. Vet du varför? Jag bryr mig inte.

      Jävla självskadebeteende att gå in och gråta över en humoristiskt skriven artikel.

     • Vari ligger det sexistiska?

      Varför är det bara sexuellt frustrerade vänstermänniskor som blir upprörda över detta?

     • Men Jonas, är du trög eller? Det sexistiska har folk redan förklarat, t.ex. Illu
      ”Så ni försöker sälja in risig kvinnosyn, risig manssyn (män är snuskiga, stökiga och inkapabla till känslor) , lite våldtäktskultur (nej betyder ja), lite homofobi (vi vet vad män i tights är kod för), lite hederskultur (pappor ska bevaka döttrarnas sexualitet)? Och få det att verka som om ni säger något bra om kvinnor?”

      Vad är det du inte fattar? Kan du inte utveckla istället för att upprepa din kvickaste punchline om sexuell frustration, gasta om Islam och anmärka på andras skrivfel om och om igen?

     • Varför börjar du din argumentation med att fråga om jag är trög?

      Varför förstår inte folk att detta är generaliseringar och raljerande, samtidigt som det ligger i en del sanning i de 25 punkterna? Varför skulle folk annars bli upprörda?

      Jag gastar inte. Kan inte folk bara stava rätt? Så svårt är det väl inte?

      Och framför allt: Varför är vänstern selektiv i sitt hat mot manschauvinism? Varför angriper man inte mer allvarliga problem, som t.ex. kvinnorföraktet inom islam?

     • Antar att alla kvinnor som är för att det ska va jämställt även tänker på dom punkter där kvinnor har fördelar jämte män… Men det gäller kanske inte där? Har då ALDRIG hört en kvinna nämna detta….tror inte jag behöver nämna några exempel för dom flesta vet vad jag menar…

    • Jag heter också Daniel och är också man, och jag kan inte förstå hur någon kan ta texten ovan på allvar och till och med känna sig förolämpade. Hur liten är ens värld om man inte ens kan skratta åt uppenbara löjligheter?

     • jag tycker att alla feminister borde utrustas med humor. det hade varit så skönt.

      de borde också förbjudas säga saker som: du förstår inte världen; här, läs den här genusartikeln jag fick på folkhögskolan, den beskriver hur världen ser ut. exakt.

      problemet med svenska feminister är att dom reser för lite för att uppskatta vår fina jämställdhet. tyvärr.

     • ELLER så är första Daniel ironisk med tanke på hur lättstötta alla är…
      Om inte håller jag oxå med En annan Daniel..

     • Jävla PK feminister, sluta förstör vårt samhälle med eran smörja…allvarligt lugna ner er och låt oss ha våran grabbiga skojtidning. Vi behöver inte er jobbiga PK mentalitet här…

     • En annan Daniel, det är så jävla tröttsamt att behöva veta att jag promenerar på samma jordklot som dig. Att du har så lite förståelse för hur världen fungerar och hur och vad allt vi gör hänger ihop. Se dig själv som en käpp i samhällshjulet när du inte ser den större bilden.

     • Detsamma till ”Den fjärde Danieln”: Jag vill inte ha ditt sexistiska cphuvud tänkades på den här planeten. Jävla den fjärde Danieln som förstår vårt samhälle med förlegad sexistisk smörja. Allvarligt lugna ner dig och låt oss PK feminister gnälla och spy galla på er sexister, vi behöver inte er jobbiga sexistiska mentalitet här..

   • Ha ha ha, kvinnor är ytliga, kör dåligt och blir uppassade hela livet. Män å andra sidan är våldsbenägna, smutsiga och kör bra. Superkul! Är ju inte som om man hört dessa förlegade könsroller uttryckta i skämtform tidigare….ha ha ju?

     • Ja, kvinnor är en mer utsatt grupp än män! Anledningen att det är kul att driva med vita kränkta män är för att de som regel är 50+ och kommer från en tid då kvinnor och ickevita män och kvinnor var second class citizens. Dagens samhälle är format av dessa vita män och de ses som standardpersonen i samhället. Att de känner sig diskriminerade kan upplevas som roligt eftersom allt egentligen är anpassat efter dem. Precis som den här listan kan upplevas som rolig om man känner igen sig i den vilket jag inte gör. Jag tror dock att man ska få skämta om allting såvida man inte är rolig, då ska man inte skämta alls

     • Varför texten är sexistisk är därför den, i likhet med xenofobin, har en förmåga att måla en schablonbild om en utsatt grupp i samhället.

      I det här fallet handlar det om patriarkatets förhållningssätt till könsnormerna; kvinnor ÄR på ETT sätt medan män ÄR på ett HELT ANNAT. Genom detta förhållningssätt legitimerar man beteenden som är direkt ogynsamma mot den av könsnormerna underordnade samhällsgruppen. ”Kvinnor behöver inga framstående positioner i samhället, eftersom de inte kan hålla känslorna i styr, vilket leder till irrationella beslutsfattande vilket män aldrig gör”. ”Kvinnor är inte kapabla till att göra någonting på egen hand, utan behöver någon som passar upp dem”.

      Ett annat tecken på detta är att man förhåller sig till det som anses vara typiskt kvinnligt som negativt. Om en man har tights på sig, ja då djävlar ska han ner i backen.

      Sedmera kan jag upplysa om att feminister i regel kämpar mot patriarkatet i alla dess sammanhang och former, vare sig det grundar sig i en värdegrund inom kristendom, islam, hinduism eller buddhism. Att de två sistnämnda religionerna i större utsträckning är kvinnofientliga brukar sverigedemokrater passande nog glömma.

      Vänliga hälsningar

      En radikalt feministiskt obehörig grundskolelärare, vilken har växt upp med islam.

      Inväntar nu en definition på hur jag är av dig.

     • Och det är alltså du, Fredrik, som bestämmer vad som är roligt? Och detta är inte roligt enligt dig – därför ska man inte få skämta om det?

     • Schablonisering är i uppenbart humoristiskt syfte – precis som när Özz Nujen skämtar om håriga kurder.

      Män är också en utsatt grupp. De mördas drygt 100 personer i Sverige varje år – siffrorna varierar lite, men av dessa är 80-85 % av offrena män.

      ”Genom detta förhållningssätt legitimerar man beteenden som är direkt ogynsamma mot den av könsnormerna underordnade samhällsgruppen”. Nej, det gör man inte alls. Du har inga som helst belägg för det. Det varken står eller insinueras något om legitimering i detta fall – det är enbart din mycket illasinnade tolkning av det du läser.

      Hinduism och buddism är förvisso kvinnofientliga i viss utsträckning, men islam slår dessa religioner med hästlängder när det gäller just kvinnofientlighet. Ingen religion i världen är så patriarkal som islam – det är ju också den enda religion där kvinnor tvingas skyla sig.

      Jag kanske råkar glömma det ibland, gör sverigedemokrater det också? Eller insinuerar du att jag är sverigedemokrat?

      Svårt att svara på vem du är – troll ligger nära till hands – men om du nu är feminist och muslim kan man åtminstone konstatera att du är oerhört ovanlig.

      Läs gärna DN:s artikelserie om att komma ut som HBT-person i den muslimska världen.

     • Jonas,

      ”De mördas drygt 100 personer i Sverige varje år – siffrorna varierar lite, men av dessa är 80-85 % av offrena män.”
      – Vilka mördas de av? Män. Vari ligger problemet? Mansrollen. Vilka försöker motverka könsroller och machokulturer (som t.ex. artiklar som denna reproducerar)? Feminister.

      ”(”Genom detta förhållningssätt legitimerar man beteenden som är direkt ogynsamma mot den av könsnormerna underordnade samhällsgruppen”.) Nej, det gör man inte alls. Du har inga som helst belägg för det.”
      – Belägg: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/sexistiska-skamt-okar-diskriminering/

      ”Ingen religion i världen är så patriarkal som islam – det är ju också den enda religion där kvinnor tvingas skyla sig.”
      – Du har alltså missat att västvärlden har exakt samma påbud att kvinnor ska skyla sina bröst för att inte ”ofreda” eller ”väcka sexuell uppmärksamhet” – exakt samma struktur bara i en annan grad.

     • Jag inkluderade ingen förklaring till varför män mördas i större utsträckning än kvinnor – det var oavhängigt i debatten – utan ville enbart nyansera bilden av den oändligt utsatta kvinnan. Ungefär som om mord inte skulle vara ytterst allvarligt. Att dessutom påstå att det enbart är mansrollen som är upphovet till denna överrepresentation är inte heller särskilt rättvist: mördande är mycket mer komplext än så.

      Belägget är inte direkt fantastiskt. I artikeln kan man läsa: ”De skulle sedan uppge hur mycket pengar de kunde tänka sig att skänka till en kvinnoorganisation. Det visade sig att de män som redan hade sexistiska tendenser gav mindre pengar efter de sexistiska skämten. Däremot inte efter att ha läst andra skämt eller sexistiska påståenden”. Vi har ingen om stickprovets sammansättning, förklaringskraft etc. Det finns många statistiska egenheter som kan ha spelat in: dessutom finns det skäl att ifrågasätta frågeutformningen, samt vilken generaliserbarhet testet har. Jag gillar inte den populärvetenskapliga och lätt populistiska framställningen i artikeln.

      Ytterligare föreslår den att mänskligheten, och framför allt män, skulle lida av någon slags oändlig dumhet. Att man helt enkelt inte skulle kunna skilja jargong från verklighet o.d.

      Ditt sista argument är hopplöst kulturrelativistiskt. Islams patriarkala strukturer slår alla andra med hästlänger. Sexismen inom islam är mångfacetterad – klart är dock att inga kvinnor i världen är så förtrycka som de muslimska. Jag, och andra män, döljer vårt kön mha t.ex. underkläder eller byxor. Är det också ett uttryck för sexism?

  • Vad är det, lilla du, sitter korsetten illa? Behöver du luktsalt? (Ja, senast kvinnor behövde skyddas mot opassande tal var under den viktorianska eran.)

  • Men snälla, har du en kvast i tvåan eller? Måste folk bajsa ner sig själva så fort något kan vara lite kränkande? Snälla, skaffa lite självdistans.

 2. Fräsch text. Skrevs den på nittiotalet, men inte lyckades bli publicerad förens nu? Den lyckas ju vara kvinnofientlig och mansfientlig på samma gång. Sexistisk, skulle jag kunna till och med kunna tänka mig att dra till med.

  • Förrän stavas det väl? Saknar du högre utbildning? Är du måhända socialist?

   Kan du förklara vari det sexistiska ligger? Stava helst rätt.

   • ”Förrän stavas det väl? Saknar du högre utbildning? Är du måhända socialist?” … wat?

    ”Kan du förklara vari det sexistiska ligger?” …att lifta
    Upp med kjolen och upp med tummen.
    Man måste inte leta speciellt mycket för att hitta det.

     • Men är du måhända sverigedemokrat?
      1) Ja, det stavas förrän.
      2) Ja, antingen har han läst på universitet eller högskola eller så har han inte det. Vad är din poäng?
      3) Helt irrelevant. Ja, det kanske han är. Igen, vad är din poäng?
      4) Det finns redan förklarat i tråden. Om du vill lära dig mer kan du låna en bok i ämnet på bibblan.

     • Nej, det är jag inte. Är du måhända vänsterpartist?

      1. Ja
      2. Hans resonemang är intellektuellt underhaltiga
      3. Hans bevekelsegrunder blir mer förståeliga – sprunga ur ett missnöje över en miserabel livssituation och en avundsjuka. Samt en sexuell frustration.
      4. Går det att derivera vad som är ”sexistiskt”? Kan man alltså härleda det? Vem bestämmer vad som är sexistiskt och inte? Ge gärna ett konkret bokförslag.
      Ska jag ta det som en antydan att du misstror min bildning?

     • ”Varför börjar du din argumentation med att fråga om jag är trög?”
      Därför att du framstår som trög såsom du upprepar frågor personer redan svarat på om och om igen.
      ”Varför förstår inte folk att detta är generaliseringar och raljerande, samtidigt som det ligger i en del sanning i de 25 punkterna? Varför skulle folk annars bli upprörda?”
      Folk blir inte upprörda för att det ligger ”en del sanning” i de 25 påståendena. Är det vad du tror på riktigt? Ok, då tar vi det igen. Det är upprörande för det första därför att det är den grövsta formen av trött grabbhumor som de flesta av oss växte ifrån efter högstadiet. Alltså, humorn är så kass att den är upprörande i sig. Det är upprörande att en man över 20 år publicerar detta, riktat till andra unga män. Det får en att mista framtidstron för att humorn är så ogreppbart efterbliven om det finns unga män och kvinnor som skrockar åt detta (Höhö, ja det stämmer ju – min flickvän är jättedålig på att köra bil lol.) Nu är utvecklad nivå av humor naturligtvis inte ett skäl att fördöma någon annan, utan det upprörande ligger såklart i att det reproducerar stereotyper och fördomar. Förstår du resonemanget att det är skadligt för alla i ett samhälle att stereotyper och fördomar reproduceras? Förstår du även att man kan reproducera detta skadliga i en humorns täckmantel, genom t.ex. skämt om etniciteter eller manligt/kvinnligt?
      ”Jag gastar inte. Kan inte folk bara stava rätt? Så svårt är det väl inte?”
      Alla har inte sinne för vårt skrivspråk på så vis att stavfel aldrig slinker igenom. Så jo, det är säkert svårt för vissa.
      ”Och framför allt: Varför är vänstern selektiv i sitt hat mot manschauvinism? Varför angriper man inte mer allvarliga problem, som t.ex. kvinnorföraktet inom islam”
      Ja, religionsfrihet kontra demokratisk frihet är ju ett väldigt knivigt område. Jag ser ingen anledning till att ge mig in i en diskussion i ämnet, för jag är inte så påläst som jag skulle behöva vara. Jag är inte en företrädare för vänstern heller. Men om du verkligen är intresserad så är du säkert fullt kapabel att finna akademiker inom området som kan svara på dina frågor. Tips: undvik epitet som ”WT”, ”sexuellt frustrerad vänsterpartist” och ”intellektuellt underlägsen” om du vill visa du är kapabel att föra en seriös diskussion. Därutöver så brukar anmärkning av stavfel inte betraktas som legitima motargument i dessa sammanhang.
      ”Roligt att du föreslår att jag ska krypa tillbaka till flashback – är inte det en härskarteknik, måntro? Eller gäller härskartekniker bara män?”
      Kom igen nu, du ”intellektuellt överlägsne”. Lukas = mansnamn = manlig användare = inte en kvinna (och som i sin tur då skulle könat användandet av härskartekniker, vilket verkar konstigt att någon skulle göra). Men jo, det är helt klart en härskarteknik. Lustigt att du själv tar dig friheten att kalla X antal människor här för sexuellt frustrerade vänsterpartister utan att kunna tåla samma ton tillbaka.
      Är det fel att vara arbetslös? Ni i vänstern brukar ju vurma för de arbetslösa.
      Inte i sig. Men att vara arbetslös samtidigt som man volontärarbetar som troll / näthatare på olika debattforum är motbjudande. Det är fullt inom var individs ansvar att inte degenerera så långt.
      ”Kan vi inte tala om saken? Eller är din sexuella frustration och intellektuella underlägsenhet så svårartad att du inte ens kan ha en vederhäftig diskussion om saken? Min invändning kring islam var befogad.”
      Du försöker, ihärdigt dessutom, göra en poäng över att anonyma människor du inte känner är sexuellt frustrerade och vänsterpartister, och verkar antyda att det i sin tur skulle göra dem känsliga för påstådd igenkänningshumor om manligt och kvinnligt. Var kommer sexuell frustration in i bilden? Och varför utgår du så hårt ifrån att dina meningsmotståndare är sexuellt frustrerade? Varför tror du att det endast är vänsterorienterade människor som blir upprörda av detta? Jag är säker på att vi kan skicka Petters text till MUF och få höra att även moderaterna anser att den här typen av ”skämt” är mossig och utvecklingsdegenererande. Och så pratar du med mig om intellektuell underlägsenhet. Dina teorier om hur sexuell frustration och politiska sympatier relaterar til (ytterst) grundläggande önskan att sträva framåt i jämställdhetsfrågan är minst sagt förvirrade och, i motsats till vad du själv tycks tro, inget som ger dig några intellektuella poäng här.
      ”Nej, det är jag inte. Är du måhända vänsterpartist?
      1. Ja
      2. Hans resonemang är intellektuellt underhaltiga
      3. Hans bevekelsegrunder blir mer förståeliga – sprunga ur ett missnöje över en miserabel livssituation och en avundsjuka. Samt en sexuell frustration.
      4. Går det att derivera vad som är ”sexistiskt”? Kan man alltså härleda det? Vem bestämmer vad som är sexistiskt och inte? Ge gärna ett konkret bokförslag.
      Ska jag ta det som en antydan att du misstror min bildning?”
      Oj oj, här kommer ännu mer om sexuell frustration. Och ännu mer behov av att sortera personer hierarkiskt efter intellektuell förmåga – samtidigt som sättet du gör sorteringen på helt saknar logik, varför slutresultatet lyckas bli både motsägelsefullt och komiskt. Nej, jag misstror inte din bildning, jag tänker ingenting kring din bildning om jag ska vara helt uppriktig. Den är inte relevant i det här sammanhanget annat än att den antyder att du möjligtvis lider av akademikerkomplex såsom du ältar ämnet. Har tyvärr inte något bokförslag åt dig där jag vet att ämnet sexism deriveras. Givetvis finns det ingen som har veto gällande definierandet av sexism. Men om du själv tycker att det är svårt att avgöra så kan du som tumregel pröva att byta ut ”manligt” / ”kvinnligt” i ett skämt eller påstående mot två etniciteter istället, och försöka därifrån. Och som sagt, om du inte är intresserad av att ta till dig något nytt så finns det likasinnade (alltså personer som inte är hjärntvättats så lätt av samhället och som vågar tänka kritiskt och ställa obekväma frågor (haha)) på flashback. Så kan du sluta slösa din egen och vår andras tid här, eftersom du inte. Morsning!

     • Det blir mer läsvänligt om du gör tydliga styckesindelningar.

      Nej, jag har inte fått några svar på mina frågor. Det skulle för övrigt inte vara ett skäl att kalla mig trög.

      Nej, det är inte ”vad jag tror på riktigt”. Jag har inte påstått det. Det är bara din illasinnade tolkning. Har jag skrivit det eller? Nej, det har jag ej. Det jag kritiserade var att folk inte såg den raljanta tonen i det som skrevs samt att texten knappast var att betrakta som ett seriöst inlägg i samhällsdebatten.

      Intressant att du nämner humornivån. Jag ser med förfäran att antalet socialister verkar ligga på en oföränderlig nivå år efter år. Det gör mig onekligen bekymrad och det är upprörande i sig att folk är socialister. Det märkliga hos feminister o.d. är dock att de inte är kapabla att se att samma sak de säger sig bekämpa gör de sig själva skyldiga till. Nej, det finns inga övertygade bevis för att de förhåller sig som du påstår kring att reproducera stereotyper. Det implicerar även att människor skulle vara oändligt dumma och inte förstå skillnaden mellan jargong och värderingar. Ett omyndigförklarande som enbart fungerar som en ursäkt att inte diskutera frågan. Just omyndigförklarande och kollektivistisk indoktrinering är dock något som brukar ligga vänstern varm om hjärtat.

      ”I humorns täckmantel” gäller i högsta grad ”Vita kränkta män” samt sidor som ”Inte rasist, men…” där man, för den goda sakens skull, helt ogenerat skämtar/kränker/raljerar över spillran av den svenska arbetarklassens värderingar, där man genom att raljera över kritik mot invandring (samt personerna bakom) avhumaniserar sverigedemokrater och andra invandringskritiker. Det går att säga precis vilka vederstyggligheter som helst (ta bara jämställdhetsministerns ord om SD:are som ”män som hatar kvinnor”) utan att de får några som helst konsekvenser. Var är de arga feministerna vid ett sådant tillfälle, redo att försvara även en meningsmotståndare?

      Felcitering verkar vara ett populärt ämne här. Jag har inte skrivit ”intellektuellt överlägsne” – kan du sluta sätta citattecken och påstå att jag har sagt det? Detta givetvis om det inte förhåller sig så att du faktiskt berömde mitt intellekt, i vilket fall jag får tacka för berömmet.

      Eftersom jag både studerar och jobbar, samt inte är något nättroll, vet jag inte varför du tar upp just den frågan. Jag tycker att det är en samhällelig, och framför allt intellektuell, plikt att inte degenerera till den milda grad att man blir socialist.

      Min tes är att feminister och sverigedemokrater är två sidor av samma mynt, där den sexuella frustrationen ger näring åt deras politiska åskådning. Just feminismens illa dolda sexuella frustration är något som rörelsen aldrig kan diskutera – precis som SD känner sig feminister åsidosatta av samhället, men i det fallet av män istället för invandrare.

      Det finns säkert en hel del att säga om sorteringen, men logiken kan åtminstone inte anses svårförståelig.

      Jag har inget akademikerkomplex, däremot kan jag konstatera att akademiker generellt brukar vara av en annan intellektuellt kaliber än icke-akademiker samt att fulkulturella och tramsiga företeelser (som möjligtvis den här texten skulle kunna kvala in som) frodas i den senare miljön. Samt socialism.

      Kring att byta ut ordet: gör samma försök med ”SD:are” och ”invandrare” eller ”muslimer” – undra vilka reaktioner jämställdhetsministern hade fått om hon sagt att ”Muslimer är män som hatar kvinnor?”

   • Om du nu har en högre utbildning bör du kunna vara smart nog att lista ut det sexistiska själv utan att störa Rickard. Om inte; googla istället för att trolla.

    • Går det att härleda det sexistiska? Vem sätter den definitionen? Du?

     Vad är det som säger att det inte är du, och andra med dig, som tolkar det som textförfattaren skriver som fan läser bibeln?

     • Man behöver inte stava rätt för att få argumentera. Bara budskapet går fram. Annars kan vi ju förbjuda dyslektiker från att yttra sig via skrift.

      Sätt det du säger i en annan situation: ”Går det att härleda det sexistiska? Vem sätter den definitionen?” Byt ut ordet ”sexistiska” mot ”antisemitiska” om det var generalisering av judar. Byt ut det mot ”rasistiska” om det handlade om att alla svarta var dåliga på att köra bil.

      Jag känner mig kränkt även om det är ett dåligt skämt. För jag är trött på att höra att jag är sämre på att köra bil än min man när jag är den som faktiskt är bättre. Att min mamma är bra för att göra en macka, städa och ta hand om barn och borde ha lägre lön.

      Det är inte okej att fortsätta hacka på en grupp som varje dag utsätts för kränkningar och förtryck. Du är man, du vet inte hur det är att få kommentaren ”SHIT jag får inte bli slagen av en TJEJ (för tjejer är så DÅLIGA att om jag blir slagen av en kommer jag vara sämst i världen!!)” när man spelar fotboll fastän jag har tränat fotboll hela mitt liv och är en jävligt värdig motståndare.

      Trött på att bli förminskad.

   • Jonas, gnäll inte på hur andra stavar när du själv stavar fel och skriver att ett ”hans resonemang är intellektuellt underhaltiga”. Han har bara ett resonemang som möjligtvis kan vara intellektuellt underhaltigt. Vad det nu skulle betyda… Intellektuellt är inte samma sak som intelligent eller vetenskapligt korrekt. Underhaltig är ett oxymoron. En Definition på sexism är att generalisera kring kön och könsroller. Det har inte med sexuell aktivitet att göra nödvändigtvis.

    • Jag stavar inte fel, det blev ett oavsiktligt a istället för t. Rimligtvis bör du förstå vad det betyder om du tittar på de enskilda ordens betydelse – så komplicerade är inte orden. Du gnäller enbart för att du inte känner dig bekväm med ordet ”underhaltigt”. Underhaltig används i betydelsen ”usel” eller ”dålig” och är ett vedertaget begrepp som, vad jag förmodar, finns med i en vanlig ordlista. Något klockrent oxymoron är det inte heller – möjligtvis med en något sned tolkning av ”under” och ”haltigt” blir det en motsägelse.

     Ja, din definition av sexism är en definition, men en usel sådan. Sexism är diskriminering eller förtryck mot kvinnor, inte att ”generalisera” kring kön och könsroller. Med din definition skulle alltså även biologiska skillnader mellan könen anses vara sexism.

     • HAHAHAHAH biologiska skillnader att tjejer är sämre på att köra bil? Det är din tolkning alltså? Ja det är sexism: ”Sexism innebär fördomsladdad diskriminering, förtryck och utnyttjande av människor enbart på grund av könstillhörighet”. Enligt wikipedia. Fördomsladdat förtryck förekommer i den här texten.

      Och det är inte viktigt att stava helt korrekt, bara budskapet går fram. Det är det språk är till för. Det är inte till för att man ska följa varenda paragraf i svenska akademiens ordlista. Hade inte du gått på ett fiiiiint UNIVERSITET???? VEEEET inte du det!????? Elitism är vad du sysslar med. Har du hört talas om den fötryckarkonsten?

     • Är du läskunnig? Vad skrattar du åt? Skriver jag att det finns ”biologiska skillnader att tjejer är sämre på att köra bil?” Har jag öht nämnt något om skillnader i bilkörning? Nej, jag skrev ”Med din definition skulle alltså även biologiska skillnader mellan könen anses vara sexism.” Det stod inget om bilar. Ska jag behöva upprepa allt jag skriver bara för att du inte kan läsa? Stod det något om bilar? Kan du peka ut var i mitt svar jag skrev något om bilar?

      Jo, jag har gått på ett mycket fin högskola. Vad det nu hade med saken att göra. Jag sysslar inte med elitism. Du hänvisar till ”förtryckarkonsten” enbart pga att du inte har några vettiga argument. Kan du inte försöka fram dina åsikter istället för att skylla ifrån dig?

  • Det stavas inte ”förens”. Tänker inte berätta för dig hur det stavas, men använd google. För övrigt så är du ett rövhål.

 3. ursäkta mig men är ni helt dumma i huvudet? Det här är så otroligt sne syn på kvinnor för att inte tala om män. Snälla tänk efter.

 4. Epic fail. Är redaktören från stenåldern? Det är 2013, inte 1913. Kvinnor blir inte glada av någonting i din artikel, vi blir trötta, irriterade och tycker det är riktigt trist att det fortfarande finns stenåldersmän som tycker det är fyndigt att kategorisera manligt och kvinnligt på det här sättet. Skämskudde.

  • ”Vi” kvinnor. Hahaha! Visste inte om att vi kvinnor har ett kollektivt medvetande och att du är den utsedda representanten för oss. Uppenbarligen så fungerar ditt eget tänkande på ett generaliserande och stereotypt sätt. Kan du motbevisa det ;)

   • Vilka belägg har du för att påstå att det är just sexuellt frustrerade vänstermänniskor som blir upprörda över en text av denna typ? Det är ju att antyda att människor som inte är vänster är för sexism och uppskattar förlegade generaliseringar om sitt kön, vare sig man är man eller kvinna, i mitten politiskt eller på högerkanten. Mycket diskriminerande för alla de människorna måste jag säga.

    • Självklart inte. Roligt med vänsters dikotomi. Om jag deklarerar att jag inte är feminist, är jag i vänsterns värld då anti-feminist? Kan jag, om jag inte kallar mig feminist, fortfarande vara för jämställdhet?

     Du tolkar mig som fan läser bibeln.

    • För dig handlar det inte om att uppskatta eller inte uppskatta. Du vill bara tysta andra människor. Det krävs mer än bara förutsägbart pk-gnäll.

   • Jag är lätt en sexuellt frustrerad vänstermänniska! :D De dagar jag är sexuellt tillfreds så gillar jag ändå inte sexism, WEIRD HUH?! :D

  • Tänk om NI feminister kunde ge fan i att dra in VI andra kvinnor i ERT överreagerande. (Och ja, jag använde samma skrivsätt med flit.)
   Det finns inget ”vi kvinnor”, vilket en feminist borde veta. Du kanske borde bli medveten om att alla är olika och inte alla blir upprörda av samma sak som du. Så skippa ”vi”:et va? Jag vill inte bli indragen i din generalisering för jag har ingenting där att göra.

   För övrigt tycker jag att den här artikeln är asrolig. För att helt ärligt, det här ÄR typiska saker som tjejer gör. (Förutom bilkörandet möjligen). I princip alla jag känner passar in på åtminstone några av dessa punkter. Dra ut pinnen ur röven och ta ett skämt.

   • hj jag heter ali from algeriet jag socker inbjudningar for resa till sverige och stana i sverige jag tycker om svenska folket jag socker svenska visum det ar min mail [email protected] telefone numer 0021345814861 jag prata litten svenska och litten engliska men jag prata bra franska

    • Selektiv upprördhet från vänstern. Alltid tacksamt att slå på medelklassmän i största allmänhet, när de sällan eller aldrig är de stora bovarna.

     • Sexism är sexism oavsett vilken karljävel det kommer från. Nu var inte detta skrivet av en muslimsk man så finns ingen anledning att ha en diskussion om ”muslimer”. Låt oss istället fokusera på nåt som ÄR relevant i denna kontext: vita svenska mäns totala förnekelse av sin egen roll i kvinnoförtrycket. Förnekelse är första steget mot ett upprätthållande av ett maktförhållande så förväntad strategi ändå, men den har fortfarande ingen förankring i verkligheten.

     • Svär inte.

      Det var en (1) (jag skriver i båda bokstäver och siffror så att du ska förstå hur många det rör sig om) som skrev en lista på 25 saker. Tramsiga, måhända, men visst ligger det en viss sanning i dem – annars hade folk inte blivit upprörda.

      Och utifrån denna en (1) person så anser generaliserar du och säger att det gäller ”vita svenska män”? Varför etnifierar du problemen? Mot bakgrund av att vi bevisligen är ett av världens mest progressiva länder – anser du att problem är extra graverande just bland ”vita” svenska män?

      Är du ödmjuk inför det faktum att dina egna förklaringsmodeller skulle kunna vara felaktiga? Helt enkelt att du bara ser det du vill se?

  • ”Fan ta mig äcklig” – vad är då den muslimska kvinnosynen?

   Varför är det bara sexuellt frustrerade vänstermänniskor som blir upprörda?

   Tycker du att vi har ett stalinistiskt åsiktsklimat i Sverige? Inte?

   • Jonas, jämställdhet inom Islam är för det första inte relevant i sammanhanget och för det andra inget som ger dig poäng i den här diskussionen, ingen har liksom påstått att sexism bara är ett problem som finns i Sverige. Och gällande ditt mässande kring sexuell frustration så föreslår jag att du kryper tillbaka till dina arbetslösa, kvinno- och invandringsfientliga vänner på flashback och talar med dem om ämnet istället.

    • Roligt att du föreslår att jag ska krypa tillbaka till flashback – är inte det en härskarteknik, måntro? Eller gäller härskartekniker bara män?

     Är det fel att vara arbetslös? Ni i vänstern brukar ju vurma för de arbetslösa.

     Kan vi inte tala om saken? Eller är din sexuella frustration och intellektuella underlägsenhet så svårartad att du inte ens kan ha en vederhäftig diskussion om saken? Min invändning kring islam var befogad.

     • Jag börjar tro att du sitter och skämtar. Du drar slutsatser ur luften om folk och kallar alla för vänstermänniskor. Du attackerar folk med irrelevanta ämnen för diskussionen såsom ”du är vänster” och ”what about islam?”. Du är den enda som påstår att det där med islam är befogat. De flesta andra påstår det motsatta. Vi kan inte bortse från det förtryck som sker HÄR bara för att det är förtryck därborta. Självklart är det viktigt men in nuläget kan jag inte göra så mycket för det förutom att visa mitt stöd. Dock kan jag göra mer för att försöka slåss för att jag ska ha samma lön som en man för samma jobb.

      Allt DU gör är att syssla med härskartekniker i den här tråden. Du projicerar dina egna handlingar på andra människor. Du håller på med elitism och tar ifrån människor deras upplevelser. När någon säger att den blir kränkt av den här uppenbara sexismen (sexism innebär fördomsladdad diskriminering, förtryck och utnyttjande av människor enbart på grund av könstillhörighet, vilket sker i den här listan) så säger du till folk ”har du rätt att tolka det så där?” har DU, Jonas rätt att ta ifrån andra människor deras känslor. Du säger att ”Det där är inte sexism, sluta vara kränkt”. Är man kränkt så är man. Det, om något, är befogat.

     • Varför skulle jag sitta och skämta? Kan du, för en sekund, överväga möjligheten att folk som inte tycker lika som dig inte nödvändigtvis skämtar?

      Jag drar inga slutsatser (ge mig gärna ett exempel på mina ”slutsatser”). Vad andra påstår om relevansen i mina argument är jag mindre intresserad av – bland vänstermänniskor kommer folk alltid ”påstå det motsatta” i mitt fall. Du kan börja med att sluta relativisera kulturer och religioner och låtsas som att könsförtrycket skulle vara lika graverande i Sverige som i den muslimska världen. Utan att för den delen hävda att två fel gör ett rätt, givetvis.

      Hänvisning till härskartekniker är så erbarmligt fånigt att jag knappt ids kommentera det. Om jag riktar samma kritik mot en kvinna som en man, är det då enbart en härskarteknik i fallet med kvinnan? Härskartekniker aktualiseras enbart när individer, kvinnor som män, känner sig underlägsna och därmed försvarar sitt tillkortakommande med att någon använder sig av nämnda metoder. Någon som helst grund, eller konkretisering, av hur härskartekniken faktiskt används förs förvånande nog aldrig fram.

      Jag har inte projicerat mina egna handlingar (vilka handlingar tillsyftas, egentligen?). Jag har öht inte ifrågasatt eller ”tagit ifrån” människor deras upplevelser. Däremot försöker jag föra in motargument, som av naturliga skäl, ifrågasätter individens utgångspunkter och perspektiv. Det kallas att diskutera. Jag försöker även luckra upp det stalinistiska åsiktsklimatet vi har i Sverige, samt den åsiktskonformism som vuxit fram inom framför allt vänstern.

      ”Uppenbar sexism?” Enligt dig är den uppenbar! Det betyder inte att andra tycker att den är uppenbar, eller att den ens är uppenbar per se. Jag har inte sagt (varför använder du citattecken? du använder ett falskt citat – titta posthistoriken om det behövs) att någon har rätt att tolka det så här. Jag har däremot ifrågasatt tolkningen! Skillnaden däremellan är himmelsvid.

      Jag har inte heller sagt att ”Det där inte sexism, sluta vara kränkt”. Varför använder du två falskcitat? Kan du inte istället svara på mina ursprungsfrågor, och sluta vantolka allt jag skriver?

 5. Men oj vilken vidrig artikel… Det är ju sorgligt att vissa tycker att detta är roligt. Peter Axell har ju ingen koll på något verkar det som efter att ha läst igenom ett antal artiklar han skrivit. ”mästerskribent”? Pffft!

  • Vad sägs om att du först påbörjar en eftergymnasial utbildning på något av våra mer välrenommerade lärosäten samt slutar vara dum i huvudet, dvs vänster?

   Varför är det bara sexuellt frustrerade vänstermänniskor som blir upprörda över detta?

   • Man skriver ”d.v.s.” och inte ”dvs”, lär dig att använda förkortningar korrekt! Eller åtminstone påbörja primärskolan eller sluta vara dum i huvudet d.v.s. Johan?

    Varför är det så otroligt återkommande att frustrerade högermänniskor som heter ”Johan”
    framstår sexistiska i den här tråden?

    • Kan du läsa? Det står Jonas, ditt WT.

     Roligt försök till stavningsrättning, sopa.

     Varför är det bara sexuellt frustrerade vänstermänniskor som upprörs av sånt här? Svara tack.

     • Är varken vänster eller sexuellt frustrerad men denna artikel är bara dum. Förlegat trams. Och att avfärda kritik med att de som framför den är ”sexuellt frustrerade vänstermänniskor” är ju rent av ännu dummare.

     • Lite som när Guillou hävdar att SD:are är sexuellt frustrerade, mao. Eller outbildade – den socialdemokratiska riksdagsgruppen är nämligen den sämst utbildade.

     • Jonas: jag förstår inte din logik? Du tycker att Guillous uttalande om att alla SD:are är sexuellt frustrerade är tramsigt, och sen gör du samma sak mot många av kommentatorerna här. Gör två fel ett rätt? Är det någon av kommentatorerna här som uttalat sitt stöd för Guillous uttalade?

     • Jonas: jag förstår inte din logik? Du är upprörd över att Guillou sagt att SD:are är sexuellt frustrerade och sen gör du dig skyldig till precis samma sak, med enda skillnaden att det riktas mot flera kommentatorer här. Gör två fel ett rätt tycker du? Är det någon kommentator här som uttalat sitt stöd för Guillous uttalande?

    • Språkrådet accepterar båda förkortningarna. Ett hett tips är att göra en googling innan du ger dig på att anmärka på folks språk.

   • Hur känns det att bli rövknullad? Ska vi tossa lite salad ihop?
    Det är bra att du försöker vara förutsägbar och leka synsk om att många härinne är vänsterpartister för att man vad? Jo för att man säger ifrån!

    Verkar mer som att du har problem med muslimer och vänsterfolk. Gå ut och lös problemet.

 6. Seriöst, vad är det här för dynga? Varför publicera en text som säger att en kvinnas nej egentligen är ett ja? Tack för att ni bidrar till en våldtäktskultur på allra vidrigaste sätt.
  Sen undrar jag… om jag är dålig på att vika saker, om jag skiter högaktningsfullt i soffkuddarna och om min toa är grisig – är jag inte en riktig kvinna då tycker ni?

  Och angående att kvinnor inte kan köra bil så är det ju ett rent faktafel: http://media.folksam.se/sv/2013/03/08/nya-siffror-fran-folksam-man-sitter-oftast-bakom-ratten-men-kvinnor-kor-sakrare/

  Är också nyfiken på hur kvinnor blir uppassade livet igenom. Är det när vi sliter ut våra kroppar i vård- och omsorgsyrken? Är det när vi tar större ansvar för hem och familj än vad män gör? Är det när vi får lägre lön? Är det när vi inte kan gå ute på kvällar och nätter utan att vara livrädda – för vi är uppfostrade att veta att vi närsomhelst kan bli våldtagna? Är det att bli uppassad?

  Nej usch. Det här är verkligen det äckligaste jag läst på länge. Att ni inte skäms?

  • Varför skulle detta uppmuntra till en våldtäktskultur? Vilken stolle som helst kan lista ut att man inte syftar på att tjejer säger nej till sex men egentligen vill ha det. Det vore befängt. Ett rimligt exempel är väl något i stil med:
   ”Så älskling var det okej att jag drar ut med grabbarna ikväll?”
   ” (Ja)visst gör du det.”

   Sen har ingen hävdat att kvinnor inte kan köra bil, det är bara du som skrivit det i ditt inlägg. Man hävdar att kvinnor är sämre än man på att köra bil, inte att de inte kan köra alls.
   Sen gör du ju bort dig när du länkar till en statistik som stärker att kvinnor är sämre på att köra bil. Jag citerar:
   ”Kvinnor gör visserligen fler misstag kopplade till hantering av bilen”. Snyggt där. Om kör-skicklighet vore kopplat till olycksstatistik så skulle racer-förare som omkommer vara dåliga förare…………*Facepalm*

   • Ditt citat är kopplat till skillnaderna mellan varför män vs. kvinnor hamnar i en olycka och säger inget om att kvinnor kör sämre än män i det stora hela:

    ”Män tar betydligt högre risker, kör oftare för fort och är oftare onyktra. Kvinnor gör visserligen fler misstag kopplade till hantering av bilen på exempelvis hala underlag och vid backning, men tar betydligt färre risker och kör lugnare vilket är mer avgörande för olycksrisken.”

    Backar du runt på en isplan hela dagarna eller vistas du ute i trafiken och kör i olika hastigheter på motorvägen, landsvägar och tätbebyggda områden, genom rondeller och korsningar, vid övergångsställen etc där det också finns medtrafikanter? Du vet, som majoriteten av de övriganbilförarna gör.. Det är det samlade resultatet över hur vi för oss i trafiken som helhet som är det som avgör om vi är en bra förare eller ej och om inte olycksstatistik är inkluderat i det så vet jag inte vad som är.

    Andra uttalanden i artikeln som styrker att kvinnor som helhet är bättre förare är t.ex.

    ”..männen sitter oftast vid ratten trots att kvinnor kör betydligt säkrare och är inblandade i färre olyckor per körd kilometer.”

    ”Att få det mer jämställt i bilen kan bidra till att påverka trafiksäkerheten och få ner antalet olyckor. Om fler kvinnor sitter bakom ratten blir det säkrare i trafiken,..”

    Och att du ens nämner racerförare är bara pinsamt, du kan inte dra in en sport där hela konceptet går ut på att köra i hastigheter och konstant utsätta sig för risker som inte förekommer i normal bilförning.

    Så ja, vad var det pubertala uttrycket du använde? Just ja – *Facepalm*

    • Nej? Mitt citat säger klart och enkelt att kvinnor är sämre på att manövrera bilen(med andra ord: köra bil) än vad män är. Mitt citat säger verkligen ingenting om varför män och kvinnor hamnar i olyckor.

     Peka gärna på den del av mitt citat som förklarar varför män och kvinnor hamnar i olyckor: ”Kvinnor gör visserligen fler misstag kopplade till hantering av bilen”.

     Sen om du blir vilseledd eller tolkar citatet lite hur fan du vill vet jag inte. Det står ”PÅ EXEMPELVIS hala underlag och vid backning.” Detta är alltså bara två exempel på områden kvinnor är sämre på att köra bil än män, men det finns alltså fler(Vilken stolle kan som helst kan gissa att det antagligen är likadant ute i trafiken som vid backning och på halt underlag). Förresten blir man inte utsatt för halt underlag och backning i trafiken?
     Du gör också bort dig när du skriver: ”Backar du runt på en isplan hela dagarna…”. Det är hur tydligt som helst i texten att de syftar på backning och halt underlag som två olika moment. Men dessa kanske är onödiga för dig och helt oviktiga färdigheter som duktig bilkörare. Hoppas inte jag stöter på dig på en nollgradig parkeringsplats i december.

     Men vi lär inte komma överens du och jag eftersom jag tycker att att vara duktig på att köra bil är kopplat till hantering av bilen(nåt annat skulle låta dumt), medan du tycker det är kopplat till olycksstatistik.

     Män är inblandade i fler olyckor för att de som personer tar fler risker, inte för att de är dåliga förare.
     Britt-Marie som aldrig lyckats med en fickparkering(eller annat körmoment) sedan sin tredje uppkörning kanske aldrig kommer vara med om en olycka i hela sitt liv, eftersom hon kör väldigt lugnt och försiktigt.
     Medan Johan sätter en fickparkering(eller annat körmoment) varje timme på dygnet kanske kommer köra ihjäl sig själv för att han är risktagande och inkonsekvent tänkande som person, inte för att han är en dålig förare.

    • Kvinnor sitter bakom ratten ca 1/4 och män 3/4 av sammanlagt körda sträckor.
     Så oavsett om män är inblandade i fler olyckor så överväger inte det det faktumet att kvinnor är överrepresenterade i olycka per körd kilometer.

     Kvinnor är sämre bilförare. Statistiken talar sitt tydliga språk.

     Förövrigt rätt typiskt genusivrare att plocka statistik, lägga fram det som en sanning utan att ta in alla parametrar i resultatet (eller ibland även dölja dem). Just därför genusforskning i seriösa kretsar alltid kommer betraktas som en psuedoförgrening av riktig forskning och heller aldrig få internationellt erkännande. I Sverige under rödvinsvänsterns twitter-förtryck passar den däremot utmärkt då näst intill all media i Sverige tillhör nämnd förtryckargrupp.

     • Väl rutet! Genus(kvasi)vetenskapen har ingen plats på seriösa lärosäten. Södertörn passar den naturligtvis utmärkt på.

   • Eh, jo, eftersom det ändå är en utbredd föreställning om att kvinnors nej till sex är, om inte ett ja, så åtminstone ett kanske. Eller har du missat fallet där en tjej blev penetrerad av en vinflaska av några killar och rätten ansåg att hennes hårt hopknipta ben kanske inte var ett ”nej” utan ”blyghet”…. och alla skämt och falska halvsanningar om att tjejer säger nej för att spela svåra? Och att tjejer som säger ja direkt stämplas som slampiga så många känner att de inte får ”ge efter” för lätt pga ryktet?

    • Vad har du för belägg att det är en ”utbredd föreställning”? Jag kan ju påstå att det är en utbredd föreställning att du är dum i huvudet – men om jag inte har några bevis för det har jag ju ett visst trovärdighetsproblem.

     • Kul och fräsch argumentationsteknik det där! ”Kan du bevisa X, kan du bevisa Y?”, vill du ha hänvisningar till vetenskapliga artiklar eller vad är det frågan om? Klassiskt internettroll att vinna diskussioner genom uttröttning. Läs en grundbok i genus och se referenslista ifall du vill granska data.

     • Moget svar. Varför kan du inte svara på frågan istället för att tramsa? Du gör ju dig skyldig till exakt det du säger dig vilja motverka.

      Om man nu vill ha en viss trovärdighet i det man säger, varför slutar man då inte med den här typen av anekdotisk bevisföring? Utbredd föreställning enligt vem?

     • Jag har inget intresse i att undervisa dig. Läs en bok eller grotta ner dig i scb:s omfattande statistik.

     • På vilket vis det är en utbredd föreställning?

      Det presenteras t.ex. i den här listan, tillsammans med andra utbredda föreställningar. Du skriver själv i ett annat inlägg att människor blir upprörda för att det ligger sanning i påståendena, så det måste väl rimligtvis innebära att även du anser att exemplen i listan rimmar med utbredda föreställningar?

      Så – trollar du, hycklar du eller är du bara dum?

    • Hahaha! Är det en utbredd föreställning att kvinnors nej till sex är ja/kanske? NEJ!(Och då menar jag inte till sex, plus att jag är kille. d.v.s inga möjligheter för någon utbredd föreställning om att jag egentligen menar JA)

     Om en kvinna nekar till sex och mannen våldtar henne betyder inte det att kvinnans nej blir ett ja. Kvinnans nej förblir ett nej det är bara att vissa män skiter i detta vilket är obeskrivligt absurt.

     Men att det skulle existera någon utbredd föreställning om att kvinnors nej till sex är ja:n, det är lika korkat som att det finns en utbredd föreställning om att du är dum i huvudet, vilket också är Jonas poäng.

     Petra och Pär(särskilt du), jag hoppas att ni trollar!

    • Hej Petra,

     Konkretisera gärna vilken bok eller i vilken sektion som SCB gömmer sin ”omfattande statistik” om denna ”utbredda föreställningen”.

  • Du har en oförmåga att se saker humoristiskt. Ingen rök utan eld som man säger, texten baseras ju på iakttagelser om hur kvinnor och män generellt upplevs. Konstigt, vi verkar leva i helt olika världar om du inte kan se att dessa dragen i stort finns hos,kvinnor och män. I vissa drag säger jag. Därför är den rolig. Stäng nu av internet och lev i den verkliga världen istället för att brusa upp av lite humor…

  • Kanske när ni profiterar på att det är flest män som dör i arbetsplatsolyckor, för att män tar de hårdaste och farligaste jobben? Om du uppfostrats till att vara livrädd för våldtäkt borde du tacka feministerna, som driver hatkampanjer mot män. Våldtäktsmän är en liten grupp psykfall som haft en dålig barndom.

   • Våldtäktsmän är 4,5 procent av USA’s manliga befolkning. Våldtäktsmän är helt vanliga människor som kanske inte förstår att man inte vill bara för att man inte sa ja. Våldtäktsmannen är inte den läskiga gubben i parken. Det är pojkvännen, han på festen, den nära killkompisen.

 7. Är den som har skrivit det här utvecklingsstörd? Då hade det ju kanske vart okej. Ingen normalbegåvad person som fått någon slags utbildning borde inte gå runt och tro att halva jordens befolkning!!!! är på ett visst sätt föe att de råkar ha en muff mellan benen och att hela andra halvan har samma tankar/känslor/personlighetsdrag för att de råkar vara födda med snopp! ni hör väl själva hur befängt och ologiskt det låter? SNÄLLA Dags att inse att det är 2013! Att man ens behöver skriva det här inlägget precis som om det var 1901 och ingen jämlikhet fanns! Jag skäms! Kan vi inte bara börja se varandra för vilka vi är, som individer och inte behöva delas upp efter kön! Jag vill inte antas vara på ett visst sätt för att vissa andra kvinnor som jag aldrig träffat och inte har något med att göra råkar vara sådana. Jag gillar teknik, pizza och tv-spel men jag ser väldigt feminin och fixad ut men tycker inte smink är superkul. Jag lyssnar på hårdrock men jag är ”piffig!” Jag är ingen ”typisk tjej” men om ni tänker längre än vad era näsor/penisar är långa skulle ni inse att många tjejer inte är ”typiskt tjejiga”. Jag är feminist men jag ÄLSKAR killar. Har inget emot nakenbilder på tjejer osv. Men jag HATAR att behöva ”bevisa” mig hela tiden och tvingas passa in i någon slags mall. Precis som inte killar ska behöva göra det. Vill en kille klä sig i tajts låt honom göra det. Jag o de flesta tjejer jag känner attraheras inte av män med ölmage som vrålar och lever för fotboll eller upppumpade anabola-snubbar på gymmet. Så ni behöver inte försöka vara alphahanar! Tack! Tänk nu igen innan ni skriver såntdär. Jag lovar det är inte så svårt! Puss Lisa

  • Varför ger du dig på utvecklingsstördas intelligens? Tror du att de har valt sin lägre intelligens med flit?

   Det kan handlar om 20 sek av otillräcklig syretillförsel vid födseln.

  • ”Ingen normalbegåvad person som fått någon slags utbildning borde inte gå runt och tro att halva jordens befolkning!!!! är på ett visst sätt föe att de råkar ha en muff mellan benen och att hela andra halvan har samma tankar/känslor/personlighetsdrag för att de råkar vara födda med snopp!”

   Kanske fick du inte fram det du ville ha sagt men det är helt klart idiotiskt att tro att män och kvinnor tänker likadant. Vi är olika av naturen.

 8. Fyfan va patetiskt. Att folk fortfarande tror på sånt här skit… En del människor är bättre på att köra bil och andra är bättre på att prata och lyssna på andra människor. har väl fan inget att göra med om du har en penis eller en mutta!!
  Men om vi nu är inne på det här temat kan jag ju tala om för er att kvinnor tycker inte det är så jäkla attraktivt med män som ser någon sanning/humor i listor som i denna…

 9. Är det här på riktigt? Ska det vara roligt? Att säga att någon hyllar kvinnor när det stinker sexism och jag kan säga att det mesta här är jag inte bättre på än många killar jag känner. Men yeey.. föråldrade fördomar utan grund i verkligheten. fantastiskt. Ni är så duktiga. Även om det enda iv kvinnor väll i verkligheten altlid är bättre på än er män är att föda barn och ha mens, resten är ganska individuellt där individer är bättre än andra, inte kön.

 10. Det är uppenbart att ni inte ”älskar kvinnor”. Ni älskar kvinnor som beter sig som ni förväntar er att de ska bete sig. Dvs kvinnor som finns till för era behov. Så sunkigt att ni ens skriver utifrån så uråldriga könsstereotyper.

 11. ”självutnämnd mästerskribent”

  gissar på att betoningen ligger på självutnämnd – för det här är faktiskt det mest sexistiska och sämsta jag läst på flera dagar.

 12. Män är inblandade i fler olyckor än kvinnor (även om man tar hänsyn till reslängd)
  75 procent av dem som miste livet i trafiken 2010 var män, andelen har legat på samma nivå under hela 2000-talet. Så om män kör bättre bil varför dör de då som flugor? :D

  Resten av din lista är bara korkad, har lägrat tillräckligt med brudar för veta. Verkar som ni lever i en fantasi där alla kvinnor är blåsta och ytliga… Hm vänta lite nu… Låt mig gissa ni hänger på Stureplan?

  • Faktafel! Män dör inte som flugor, män blir inte uppätna av insekter, kräldjur, fåglar etc. Om man jämför andelen flugor som dör och andelen män som dör varje dag så är skillnaden väldigt stor. Andelen flugor som dör är alltså många fler än andelen män som dör.
   Varför generaliserar du om skribenter så mycket i din text?

 13. Så ni försöker sälja in risig kvinnosyn, risig manssyn (män är snuskiga, stökiga och inkapabla till känslor) , lite våldtäktskultur (nej betyder ja), lite homofobi (vi vet vad män i tights är kod för), lite hederskultur (pappor ska bevaka döttrarnas sexualitet)? Och få det att verka som om ni säger något bra om kvinnor?

 14. Något av det vidrigaste och mest kvinnohatande jag läst på länge. Hoppas verkligen Petter Axell är en påhittad person.

  • lol. vad säger du om somalierna som uttalade sig om norska kvinnor i dagbladet?

   känns väl mer som det passar in i omdömet ”något av det vidrigaste och mest kvinnohatande jag läst på länge”.

 15. Jag fick precis cancer sv att läsa detta. Skämmigt att skribenten kan med att stoltsera så mycket i både dålig kvinnosyn och sin totala avsaknad av humor.

 16. När skrevs den här? Pa stenåldern? Är nästa artikeln ”25 saker invandrare kan bättre än svenskfödda” Eller håller ni inte på med rasism också?
  (jag tror knappast att ni vågar publicera kommerntarem)

 17. ”De blir så glada då”? Är du helt dum i huvudet? Blir ÄCKLAD av den här listan, hur jävla dum i huvudet kan man va? Hur vet du vad en kvinna är bättre på, DU har ingen FITTA. Det här slår rekordet på ’Största jävla idioten som tror att han får tjejer av att diskrimenera och trycka ner dem och tror att han äger för att han har en kuk’. Det är så pinsamt och ledsamt att någon ens skriver det här och tror att det är bra skrivet. Ja, men visa mamma hur stolt du är över den här listan. Hon kommer säkert bli jävligt glad.

   • Om man inte kan hitta något annat att skriva om ett inlägg än att ett ord är felstavat kan man lika gärna bara strunta i att skriva. Det betyder bara att det inte finns något annat att anmärka på vilken leder till att du redan förlorat diskussionen vid ditt första uttalande.

    • Vad lustigt, jag tycker precis tvärtom!
     Har man som utgångspunkt i sin ideologi att motståndaren är en arbetslös, arg och ointelligent ung man så bör man åtminstone representera motsatsen.

     Puss

 18. Hur orkar ni? Artikeln är skriven för att underhålla, inte för att hata. Baws.se riktar sig främst till män mellan 18-40 år, och det finns ingen man i världen (nej, inte ens din pojkvän kommer undan här) som aldrig har dragit ett ”kvinnoförnedrande” skämt. Den som säger annat är en hycklare. Vi menar inget illa, men tycker ni kan passa på att snegla på samtliga tidningar som riktar sig till kvinnor, där står en hel del om att män är svin, otrogna, oförmögna att ta hand om sina barn etc etc etc, inte går vi in där och klagar, vi undviker sidan istället.

  Its just a joke, Relax. We got this.

  • Peter: i varje skämt ryms en uns sanning. Vad detta avslöjar är en jargong som tydligt kommer av den bild man har på ”den andra” – vad vi genom att bli upprörda över detta motsätter oss är just kategoriseringen av människosläktet i ”Vi” och ”Dom” där perspektivet alltid utgår ifrån den manliga blicken. Och tycker inte du att man bör säga ifrån om man blir upprörd? Elelr tycker du på allvar att man skall snällt sitta på sin bak och inte säga någonting medans andra skämtar om en på ett förnedrande sätt? Tycker du det?!

  • Haha Petter! Ditt svar visar på att du inte alls förstått kritiken överhuvudtaget och jag tror inte det finns något hopp om att du någonsin kommer förstå den heller. Kanske bättre du får vara kvar i din lilla värld där ALLA kvinnor (helt oberoende av sociala normer och omgivning) är på ett sätt och alla män på ett. Det du skriver är precis lika nervärderande mot ditt egna kön. Och det är just att du skriver utifrån ett könsperpektiv som är problemet. Om du skulle öppna dina vyer lite och se personer och individer istället för kön skulle du nog kunna lära dig en hel del. Uppenbart att du inte gör det idag! Fö du skulle inte vilja lägga din energi på att skriva om något vettigt istället? Du frågor hur orkar vi? Men HUR ORKAR DU? tycker lite synd om dig faktiskt :) hoppas du har en fin lördag!

   • ”Och det är just att du skriver utifrån ett könsperpektiv som är problemet. Om du skulle öppna dina vyer lite och se personer och individer istället för kön skulle du nog kunna lära dig en hel del.”

    För feminister och dylikt har ju gjort sig kända för att ”se alla som individer” och är inte ett dugg benägna att göra stora, svepande, felaktiga uttalanden om ”Män som kollektiv grupp” – Skuldbelägga halva jordens befolkning för brott som 0,001 % står för och kasta in ordet ”Strukturer” i var och varannan mening…..

    • Vem har ens pratat om feminister i det här sammanhanget? Oavsett vad en viss grupp av feminister har sagt så är det totalt irrelevant som svar här. Bara för att en grupp har gjort fel, så rättfärdigar det INTE att en annan grupp ska få göra fel.

     • Det är dock feminism det handlar om, och särskilt då genus. Att detta postats på Supersnippans Facebook som är uteslutande ett näste för indoktrinerade genusproffs och feminister bevisar ju bara att det handlar om just det.

      Eller ska vi leka tvärtom-leken?

  • Hej Petter. Schysst att du kommenterar iallafall, men trist att du inte kan ta till dig av den relativt massiva kritiken du får. Argumentet ”Det är ett skämt” är tyvärr ganska uddlöst när man skriver som du gör. Att även säga ”Men andra gör samma sak!” är ju rent av infantilt. Det finns de som skämtar om invandrare, svarta och andra utsatta grupper också. Tycker du att det är okej också, av den enkla anledningen att det finns folk som skämtar om dem..?

   Du skriver sedan att ni ”inte går in och klagar utan undviker sidan” om någon skriver något väldigt negativt om män. Jaha, är det vårt problem om ni inte säger ifrån? Fast nu är det ju så att jag aldrig, aldrig, aldrig någonsin i mitt 28-åriga liv läst något som kommer ens i närheten av den dynga du just publicerat. Eller ja, det har jag visserligen – men det har alltid riktats mot kvinnor, publicerat på höhö:iga grabbtidningar/sidor där pojkar glatt klappar varandra på ryggen när de påstår att kvinnor är värdelösa.

   Har förövrigt skrivit ett öppet brev till dig på min blogg, med några frågor som jag gärna skulle ha svar på. Bland annat hur du ställer dig till att du ser till att våldtäktskulturen i Sverige får leva och frodas, när du påstår att en kvinnas nej egentligen betyder ja: http://www.anny.se/?p=777

   • Lite som ditt raljerande över vita, heterosexuella män mao. Är de en grupp om undantas? Kan man säga precis vad man vill om dem?

   • Det finns ingen ”våldtäktskultur” i Sverige eller någon annanstans. Påståendet att det gör det är dels ett uttryck för manshat och dels en del i den feministiska strategin att demonisera män för politisk nytta. Ni opererar precis som nazisterna gjorde gentemot judarna. Jag rekommenderar att du lyssnar på Typhoon Blues ”Threat narrative”-videor på You Tube.

    Så, tyvärr, färre och färre män går på det!

  • Javisst Petter, visst har alla killar dragit ett eller annat ”kvinnoförnedrande” skämt. Skillnaden mellan dig och en hel del andra (och vi blir fler och fler) är att de har förstått att det är dags att sluta med den typen av skämt för att komma lite närmare det som kallas jämlikhet. Om du inte förstår mekanismerna bakom, så rekommenderar jag att du läser lite genusvetenskap.
   ”It’s just a joke” går inte att gömma sig bakom längre. Din lista är dålig, plump och onödig!

   • Tack Pär. Så otroligt dumt att inte våga (vara kapabel till att) lyfta blicken och se att saker hänger ihop. Skämtar vi ofta nedlåtande om svarta ser vi mer ner på dem osv. Samma sak med kvinnor. Men det kanske mest sorgliga, för både kvinnor och män, är att få veta VAD MAN ÄR BRA PÅ. Som vore vi en och samma person! Nej, jag har ingen gen som gör att jag lägger kuddarna bättre i soffan, eller gillar smink. Jag hatar romcoms, älskar råa filmer, gillar kampsport (blev jag en ”killtjej” då?). Om du inte tyckte alls som du skriver förstår jag inte alls skämtet, vad var roligt?

     • Skillnaden är att ’kränkta vita män’ är en grupp man tillhör först när man som vit man beter sig som om man blir kränkt av minsta lilla (inbillade eller verkliga) inskränkning av de privilegier som tillfaller en som vit man. Det är alltså inget man föds till eller en grupp som blir utsatta för kränkningar eller diskriminering i sitt vanliga liv.
      Om man däremot ’skämtar’ om en diskriminerad eller utsatt grupp från ett maktperspektiv är det inte okej. Som här, vit man ’skämtar’ (För att använda det ordet löst) om kvinnor som grupp, eller när du försöker försvara vit sexism med ”men islam då???”. Det är infantilt och helt irrelevant. Och innan du frågar: Tack, men jag får precis så mycket sex som jag vill ha. Kritiken kommer absolut inte från någon sexuell frustration.

     • Hej Tove,

      Problemet är att när man problematiserar feminismens världsbild och synen på vita heterosexuella män (ej kränkta sådana) så blir man kategoriserad i just ”vita, kränkta män”-facket. De privilegier som tillfaller en vit man är sällan reella sådan, och framför allt alltid kraftigt överdrivna. Ungefär som om man fick något per automatik, enbart pga att man var just en vit, heterosexuell man.

      Vita heterosexuella män blir definitivt utsatt för kränkningar i sitt vanliga liv – den extremt infantila gruppen ”Vita kränkta män” på FB med Kawa Zolfagary är ett utmärkt exempel på just att kränka människor som råkar vara vita män som problematiserar feminismens utgångspunkter och därmed blir inplacerade i facket (se ovan).

      Från ett maktperspektiv? Problemet är att du ser min vita manlighet just som maktperspektiv, oavsett om jag har någon reell makt eller ej. Jag skulle kunna stå längst ner på samhällsstegen och ändå, enligt dig, betraktas att prata utifrån ett ”maktperspektiv”, trots min obefintliga. Och sen när blev du den som bestämmer vad som är ”okej” och inte? Varför etnifierar du problemet?

      Jag försvarar inte sexismen. Det står öht inget om försvar i min fråga. Det är enbart din, oändligt mycket mer infantila och illasinnade tolkning av min fråga. Försvar? Det står ju ingenting om det. Ingenting. Tror du verkligen på det du själv skrev? Hur kan du vantolka mig så enormt? Jag har ju inte ens gjort en ansats till att försvara detta. Ändå beskyller du mig för att göra det.

      Du har nog för övrigt inte erkänt om du nu hade fått för lite sex. Men jag har, som du mycket riktigt påpekar, inte frågat.

     • Det är skillnad på att problematisera och att hata eller kritisera utan grund. Jag kan bara svara för mig själv, de feminister jag känner/läser/hör och de skämt jag har läst om vita kränkta män (som oftast bara är ett inlägg av en vit kränkt man i all sin enkla dumhet), men jag har aldrig stött på att någon som med ärligt uppsåt och på respektfullt vis ifrågasätter eller problematiserar någonting inom feminismen blir häcklad eller citerad i ’Vita, kränkta män’-gruppen. Det är en halmgubbe om något.

      De privilegier som tillfaller vita heterosexuella män i Sverige och större delen av västvärlden är definitivt reella. Eller vad kallar du annars en sådan enkel sak som att män får högre lön för samma arbete, att ett traditionellt manligt jobb med lika lite eller mycket utbildning som ett traditionellt kvinnligt rankar högre och både ger mer status och pengar och att det är först när jobbansökningar saknar både namn och kön som kvinnor och personer med utlandsklingande namn ens blir kallade till intervjuer lika ofta som vita män? Det är bara ett par exempel på de många reella och långt ifrån överdrivna privilegier som vita män har. Dock finns det många negativa sidor med patriarkatet för många män, som den här artikeln tydligt visar. Den skämtar inte bara på kvinnors bekostnad, utan mäns också, som många här har påpekat.

      Om den enda kränkningen jag utsattes för i mitt liv var att någon tog en av mina statusuppdateringar från facebook och laddade upp det på en sida som hette ’Kränkta, vita kvinnor’ eller ’Kränkta, vita feminister’ skulle jag vara jävligt glad. Jag menar, det är tusen gånger trevligare än att bli kallad sexuellt frustrerad feministhora eller bli tafsad på ute på stan.

      En man längst ner på samhällsstegen har fortfarande mer makt än en kvinna längst ner på samhällsstegen. Bara för att NÅGRA kvinnor har mer makt än just du, för att du råkar ha en kvinnlig chef eller att din tjej tjänar mer än du, betyder det inte att kvinnor som grupp har mer makt än män som grupp. Se bara på könsfördelningen i styrelserna för Sveriges största företag, eller bland våra toppolitiker.

      Att skriva, och nu citerar jag dig, ”Din sexuella frustration stinker ända hit.” och ”Vad sägs om att du först påbörjar en eftergymnasial utbildning på något av våra mer välrenommerade lärosäten samt slutar vara dum i huvudet, dvs vänster? Varför är det bara sexuellt frustrerade vänstermänniskor som blir upprörda över detta?” och framför allt ”Varför förstår inte folk att detta är generaliseringar och raljerande, samtidigt som det ligger i en del sanning i de 25 punkterna? Varför skulle folk annars bli upprörda? Jag gastar inte. Kan inte folk bara stava rätt? Så svårt är det väl inte? Och framför allt: Varför är vänstern selektiv i sitt hat mot manschauvinism? Varför angriper man inte mer allvarliga problem, som t.ex. kvinnorföraktet inom islam?” är att infantilt försvara sexismen i den här artikeln. Du påstår att du inte kan se sexismen i den när flertalet människor har påpekat den – att envist stoppa fingrarna i öronen och skrika ’lalalala’ är att försvara. Du påstår att det inte är lika allvarligt för oss i Sverige att bekämpa sexismen där vi ser den utan att vi ska koncentrera oss på sexismen inom Islam – att trivialisera problemen i artikeln är att försvara den. Dessutom finns det inte mer utbredd sexism inom Islam än i andra religioner eller sociala konstruktioner, så det är ett väldigt konstigt argument. Och allra sist: Du säger själv att det är en raljerande artikel med korn av sanningar och att folk borde fatta det, och det är ett rent och skärt försvar. Det jag gör är inte att beskylla eller misstolka dig; Jag läser det du skriver och reagerar på det.

      Jag erkänner mer än gärna när jag får för lite sex; Hur ska jag annars kunna åtgärda det? Men nej, du har inte frågat mig personligen, men ditt sista försvar är alltid och att på upprepade tillfällen påstå att alla som blir upprörda över sexism (Mer specifikt, i den här artikeln) är sexuellt frustrerade vänstermänniskor. Jag tänkte bara förekomma dig lite, eftersom den frågan började bli tröttsam.

   • ”Genusvetenskap” är en pseudo-vetenskap. Totalt omöjlig att pröva mot verkligheten därför att den inte bygger på verkligheten.

    • Hej igen Tove,

     Du gör dig skyldig till flertalet tankeloopar och vissa direkta felaktigheter.

     Du idealiserar feminismens jargong och inser inte att samma mekanismer finns hos feminister som hos sverigedemokrater – konstigt vore väl annat. Feminister har en fantastisk förmåga att upphöja sig själva i något som kan beskrivas som en svårartad kollektiv narcississm, där rörelsen betraktar sig som oändligt upplyst och där någon introspektivitet eller något ifrågasättande aldrig idkas. Det rent utav motarbetas – allt för ”den goda sakens skull”. Jan Guillou och andra prominenta vänsterintellektuella väljer ofta att beskriva t.ex. sverigedemokrater som sexuellt frustrerade, inskränkta, marginaliserade samt att de är samhällets förlorare (oavsett vad, eller hur, de förlorar). Jämställdhetsministern gick så långt som att säga att SD:are var ”män som hatar kvinnor”, utan att ha några som helst belägg för det. Undra vad som hade hänt om sagt samma sak sagts om muslimer, som bevisligen är långt mer kvinnohatande?

     Problemet med tankesättet är att feminister därmed bör falla inom samma kategori – att de upplever att de ”förlorar” och därmed försöker organisera sig och konfrontera dem som de anser gör dem till förlorare. Att bevekelsegrunderna däremot är annorlunda – feminister anser sig förlora pga män medan sverigedemokrater anser sig förlora pga invandring – är en annan femma.

     Den oförklarade löneskillnaden mellan kvinnor och män uppgår till drygt 5.5 – 6 procent. Paradoxen i den socialistiska feminismen, och därmed den berättigade frågan varför feminister ofta är socialister, är att den socialistiska samhällsmodellen i sig minskar möjligheten för kvinnor att tjäna pengar i samma utsträckning som män. De mansdominerande yrkena hittar vi inom den privata sektorn medan de kvinnodominerande yrkena återfinns i den offentliga sektorn. Lösningen att privatisera i större utsträckning samt konkurrensutsätta kvinnodominerande yrken har dock aldrig fallit i god jord hos de socialistiska kvinnoförbunden.

     Ditt efterföljande resonemang är mycket märkligt. Gör två fel ett rätt? Bör vi t.ex. glädja oss om folk började använda ordet ”svartskalle” istället för ”neger”, eftersom det sistnämnda är mer negativt laddat än det första?

     Jag har inte påstått att kvinnor har samma makt som män, jag konstaterade endast att inte heller män är en enhetligt grupp ur ett maktperspektiv. Jag vill också påminna dig om att könsfördelningen i Sveriges riksdag är mycket jämn samt att antalet manliga och kvinnliga ministrar de senaste tio åren varit ungefär lika många. Kvinnors makt över familjen har heller inte belysts – ungefär som att den skulle vara obetydlig. Är makt inom företagsvärlden den enda sanna makten?

     Jag har inte försvarat sexismen i artikeln. Hade jag velat försvara sexismen hade jag uttryckligen gjort det. Jag har redan tillstått att texten var tramsig. Jag har inte heller påstått, vilket du felaktigt påstår (varför tillskriver du mig påståenden som jag ej gjort?), att jag inte kan se sexismen. Jag har däremot problematiserat det svepande och något populistiska sexistgreppet och bett folk definiera hur texten är sexistisk. Jag har enbart mötts av tramsiga och ogrundade svar än så länge. Att sedan många ”påpekat den” gör det inte till en sanning. Många människor har påpekat att Elvis har blivit bortrövad av utomjordingar och annat trams. En annan fråga ang. folk som drar fram historier ur vardagslivet – sen när anses det legitimt att använda sig av anekdotisk bevisföring i en diskussion?

     Du skriver: ”Du påstår att det inte är lika allvarligt för oss i Sverige att bekämpa sexismen där vi ser den utan att vi ska koncentrera oss på sexismen inom Islam – att trivialisera problemen i artikeln är att försvara den”. Ingetdera har jag påstått. Det är en oerhört illvillig tolkning. Varför tillskriver du mig dessa saker? Kan du inte försöka svara på mina frågor istället? Tror du inte att det kan ha mer att göra med din illvilliga tolkning, samt att du ser vad du vill se? Titta posthistoriken om du är osäker på vad jag har påstått. Jag har inte heller trivialiserat sexismen. Att jag inte håller med dig betyder inte att jag trivialiserar saker.

     Det finns definitivt en mer utbredd sexism inom islam – att tvinga kvinnor att skyla sig måste vara den ultimata, och mest bisarra, formen av sexism.

     Återigen har jag inte försvarat den. Låt mig fråga dig: Tycker du att den är raljant och har en viss sanning i sig, om än generaliserade/schabloniserade sådana?

     Jag anser att feministers och sverigedemokraters sexuella frustration ligger på samma nivå och att det kan förklara mycket av de rörelsernas utgångspunkter. Det är dock en separat diskussion.

  • Och den har även misslyckats grovt med att underhålla, som du nog märker. :) Som en vuxen (?) människa får du även vara beredd på att folk svarar när du postar en artikel på ett ställe där alla kan se det.

   Nästa gång du tänker kasta ur dig sådan här dynga borde du tänka på att även om det bara är menat som ett ”skämt”, så förstärker det världens vidriga kvinnosyn bara genom att få finnas till.

  • Petter, Petter, Petter… We need to talk.

   Jag vet inte hur gammal du är, men någon gång bör vi alla växa upp och inse att göra/säga någonting skadligt inte per automatik blir ok genom att försvara det med att ”det är ju bara ett skämt!”. Tänk om någon kom fram till dig på stan och slog till dig i magen. Du blir förvirrad och frågar varför det där var nödvändigt. ”Men det var ju bara på skämt, relax. I got this!”. Det gör la inte mindre ont för den sakens skull?

   Nu vet jag inte om du ligger på åldersskalan 18-40 år men hade nog tippat på 13. Och det är nog säkert sant som du säger – de flesta män har nog någon gång, medvetet eller omedvetet dragit ett kvinnoförnedrande skämt. Det är klart det händer i ett samhälle som tack vare historia och traditioner tyvärr mycket byggts upp under föreställningar om att kvinnor är underlägsna män – humorkategorin inkluderad. Det du inte förstår är dock att bara för att någon gjort någonting fel, betyder det inte att denne inte kan reflektera över sitt misstag och inse att det vore dumt att göra det igen. Utveckling kallas det. Eller växa upp, om du så vill. Om du nu är vuxen så känns det som ett rätt bra läge att lämna ”men alla aaaandra gör ju så!”-logiken bakom dig.

   Och det här med att undvika saker man inte gillar; det är ett väldigt naivt sätt att se på det. Vi vet hur kvinnor har blivit behandlade och förminskade genom historien – det var inte heller något som försvann dagen då kvinnor vann rätten till att rösta, därför är det inte konstigt att vi, knappt 100 år senare, fortfarande har en hel del fördomar och stereotyper att bekämpa. Det går då inte att se på en ”skämtartikel” på en sida som Baws som ett undantag, eftersom dessa ganska så förnedrande ”skojfakta” fortfarande är otroligt utbrett i samhället. De är en del i ett större mönster, och det är så man måste se på det. För att bara ta ett exempel: ”Ja betyder nej. Nej betyder ja.” är ett extremt vanligt sätt att anklaga kvinnor som blivit våldtagna för att ”inte ha gjort mer” för att ha undvikt situationen. Det bidrar också till att män växer upp med en syn på samtycke som något otydligt, och det leder allt för ofta till ja, du vet vad. Hela den här föreställningen är inrotad i vårt samhälle; sommarens största hitlåt, Blurred Lines, demonstrerar samma sak. Han (Robin Thicke) försvarade detta uttalande på exakt samma sätt som du, att ”det var ju bara ett skämt”: ”What a pleasure it is to degrade a woman. I’ve never gotten to do that before.” Hur många gånger ska en vuxen person få gömma sig bakom icke-argumentet att det bara är på skoj? Det blir så uttjatat – och är det inte så man säger, att humorn ligger i betraktarens ögon? Och även om du får en rejäl känga med kritik (som du är oerhört dålig på att ta, mind you) så kommer nog snart andra #brakillar och uppmuntrar dig att fortsätta skriva ”like a baws!”.

   Och att du skyller ifrån dig på andra tidningar för att förnedra män känns skrattretande när din egen artikel fixar det jobbet galant. Men hajar du något av vad jag sa? Man måste se saker ur ett större perspektiv ibland, Petter. Det blir en läxa till nästa gång.

  • Inte speciellt underhållande bara. Dåligt skrivet, humor från på 90-talet och förolämpande mot båda könen.

   Att det riktar sig till unga vuxna män gör det liksom inte bättre. Hade du riktat dig till män i övre medelåldern hade jag förstått.

  • Ha ha ha, vem i målgruppen killar 18-40 år vill läsa om dina misogyna fantasier tror du? Möjligen tänker målgruppen retarderade gubbar 60-95 såhär. Kvinnoförnedrande skriver du inom citationstecken? Så du erkänner att det är kvinnoförnedrande? Förstår du att du kan bli stämd för det du skriver? Förstår du överhuvudtaget någonting? Du är ju helt rubbad, stackars lilla vän.

   • Att han lever i ett land där han kan bli stämd för att ha dålig smak är beviset för att den här typen av artiklar behövs. Ni som stör er på sådant här har inga verkliga problem i livet.

  • ”det finns ingen man i världen (nej, inte ens din pojkvän kommer undan här) som aldrig har dragit ett ”kvinnoförnedrande” skämt”

   Eh, jo. Lägg av med att baktala män, det får dig att se väldigt löjlig och feg ut.

  • @Petter Axell: Du vet, humor förutsätter någonstans ett gensvar som bekräftar att man faktiskt fick till det där skämtet. Detta brukar vanligtvis yttra sig i att folk skrattar eller säger/skriver saker i stil med: ”Men gud, Petter! Det där var faktiskt väldigt roligt sagt/skrivet/mimat/gjort! Väl funnet, alltså! Du är helt enkelt en otroligt rolig person!”.

   När jag tittade igenom det här kommentarsfältet, visade det sig att den typen av reaktioner lyser med sin frånvaro. Tvärtom, verkar nästan alla som läst ditt blogginlägg blivit arga, ledsna, sårade, m.m. Detta visar de genom att skriva saker i stil med: ”Fy bubblan, det här är barnsligt och sexistiskt trams som jag blir arg, ledsen och sårad över att läsa. Du är faktiskt inte ett dugg rolig, Petter!”.

   Jag tillhör faktiskt det segment som du pekar ut som din tänkta målgrupp. Och ja! Jag måste erkänna att jag faktiskt både uttalat och skrattat åt grovt sexistiska saker, helt i fil med de du vräker ur dig i ditt blogginlägg. Det är bara det att jag vid dessa tillfällen fortfarande befann mig i de mellersta tonåren. Sedan dess har jag blivit vuxen och insett att det trots allt inte är så himla kul att såra och kränka sina medmänniskor – eller för den delen, göra dem arga och ledsna. Jag skulle förmoda, av tonen i ditt kommentarsfält att döma, att jag inte är ensam om denna inställning.

   Dessutom tror jag att det är viktigt att du väger in att det här är Internet. Det finns liksom inte något sätt att se till att bara sådana som garanterat delar din barnsliga och sexistiska syn på humor, slinker in och läser dina inlägg. Jag har därför två råd att ge dig, Petter:

   1. Skriv ner dina knasigheter på lappar i stället. Överräck dem sedan personligen åt sådana människor som du är säker på, delar din snäva och faktiskt lite svagsinta definition av humor. Då slipper du nog den här typen av reaktioner. Jag tolkar nämligen ditt svar ovan som att du faktiskt blev en smula defensiv när du såg att kommentarerna inte blev riktigt som du väntat dig.

   2. Alternativt: väx upp!

   Du är nämligen inte ett dugg rolig!

    • Så sant. Svenska feminister är världens mest bortskämda människor. Hade de tillbringat en minut i ett land med verkliga kvinnoproblem hade de imploderat.

   • Är du en sån där lättkränkt vit man? Tyckte jag läste att definitionen var ”lättkränkt för det mesta”, verkade passa in perfekt på dig!

    Åk ner till Afrika och lös lite riktiga problem din vita lilla knekt-riddare, du gör ändå ingen nytta här.

    • Nej det är jag ej.

     Vad hade det med diskussionen att göra? Kan du inte bara svara på frågan istället för att tramsa? Du gör ju onekligen ingen nytta här.

  • Hahaha (igen) Petter sluta nu, vi har redan våra skämskuddar uppe.
   Hur gammal är du? Jag hoppas på 18 (och att du fejkar högskoleutbildningen) för oddsen att du utvecklas med åldern känns större då.
   Jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen för din skull att du verkar leva i en bubbla med noll insikt om världen.
   Jag föreslår att du läser din text en gång till. Och en gång till om 5 år och ser om du tycker den var lika rolig då. Som ett experiment bara, för att se om dumhet är beständigt.
   Och du, det är större att erkänna att man varit en idiot än att hålla fast vid åsikter för sakens skull. folk ger ofta en andra chans. Seså, du vet vi har rätt.

  • Det var inte meningen att hata utan att skämta. Jaha. Problemet är att du inte förstår att ditt skämt bygger på kvinnoförakt och reproducerar kvinnoförakt. Ditt skämt bygger på stereotyper som orsakar problem, som gör faktisk skada, främst för kvinnor men också för män. Det är påhittade könsroller du skriver om, men förväntningarna i dem begränsar oss.

   När du upprätthåller dessa sneda normer och stereotyper är DU en del av varför JAG förväntas vara välmatchad, välluktande och sexig jämt. DU är en del av varför JAG förväntas hålla min familjs gemensamma hem snyggt. DU är en del av varför JAG blir sexuellt trakasserad när JAG spelar dataspel. DU är en del av varför JAG förväntas kunna klara mig utan sex och bara använda min kropp för att manipulera män att göra som jag vill. Jag kan fortsätta länge med det här men summan av det hela är:

   Du upprätthåller normer som förtrycker mig och har fräckheten att kalla det ett skämt. Sluta med det
   omedelbart.

   • Det är så synd om dig, Illu, att jag kommer att ligga tröstlös hela natten.

    Jag tror tvärtom att sådant här gör dig jätteglad. Nu kan du ju vara arg ett tag, istället för att skita i vad andra tycker om dig.

  • ”det finns ingen man i världen (nej, inte ens din pojkvän kommer undan här) som aldrig har dragit ett ”kvinnoförnedrande” skämt.”

   Wow, alltså chilla nu lilla gubben…
   Jag är kille och har aldrig dragit ett kvinnoförnedrande skämt. Är jag en hycklare då?
   Vet inte vad du har för umgängeskrets men det är verkligen inte alla män som någon gång dragit ett kvinnoförnedrande skämt. Detta är en fruktansvärt pinsam artikel och jag som är en man på 23 år kommer definitivt aldrig besöka baws.se igen.
   Hoppas du växer upp snart Petter.

  • Du borde gå in på dessa kvinnomagasin och säga ”Nej era vidriga syn på män står jag inte för. Jag är inte sån.” Grejen ”om de beter sig svinigt så får jag oxå göra det” är inte en ursäkt. Men visst dra du din mössa över ögonen om det är så du vill leva. Jag vägrar och vill ändra världen till det bättre.

  • ” Baws.se riktar sig främst till män mellan 18-40″ så är det ok att vara kvinnoförnedrande så länge inte kvinnorna vet om det? och 18-åriga killar..kan behöva en bättre förebild så de inte tror att du menar allvar.
   Är det ok att skriva bögskämt på en sida som riktar sig till heteros?
   eller invandrarskämt på avpixlat som riktar sig till ”svenskar”?
   om alla andra gör det? är det ok då?

   jag hoppas att du går in och klagar på sidor som hävdar att alla män är otrogna svin, för det är inte heller ok. jag klagar på sådana sidor, för jag tycker det är fel, skulle önska att du försvarade mig med när jag vänder ryggen till.

  • Bra försvar Petter. Otroligt starkt, verkligen. ”Dem där borta brukar också vara dumma i huvudet och göra fel så då är det ju lugnt om jag/vi är lika dumma”. Just det, så funkar det ja….

  • Om det är svårt att förstå varför folk blir upprörda kan du läsa den här artikeln:
   http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/sexistiska-skamt-okar-diskriminering/

   Känns fånigt att göra ett utdrag ur en så kort artikel, men bara för att vara säker på att nån slags poäng går fram:
   ”Just tillägget ’det är bara ett skämt’ förkläder fördomarna och diskrimineringen till något på ytan harmlöst. Som sedan kan sprida sig med stor kraft på ett ofta helt legitimt sätt, konstaterar Thomas E. Ford.”

  • Om man riktar sig till män mellan 18 och 40, så kanske man skall försöka förmedla något positivit istället för Sexism? Det är inte kvinnors ansvar att lära män om Sexism, det är vi män som har en skyldighet att utbilda varanda och oss själva i dessa frågor. Denna sk. humoristiska text motarbeter detta syfe!

   Bara för att människor gör dumma saker så betyder det inte att det är och att göra om samma dumhet om och om och om igen.

   Lär av misstag och gör om gör rätt!

   • Jag tycker att du skall ta och lära dig om mäns villkor idag och genom historien. Lyssna till exempel på GirlWritesWhat på You Tube eller läs henne på Own Your Shit, så kanske du kan göra en insats för verklig jämställdhet.

  • Du riktar dig till män mellan 18-40? Snacka om att sprida stereotypa och förlegade skämt. Det du gör med din ”underhållning” är att bygga vidare på en osund kultur ”det finns ingen man i världen (nej, inte ens din pojkvän kommer undan här) som aldrig har dragit ett ”kvinnoförnedrande” skämt”. Och den sista meningen säger mer om din egen syn på kvinnoförnedrande skämt. Är ”kvinnoförnedrande” skämt är kul du menar? Och det säger och att du tror dig veta vad alla män tycker är kul… För alla män måste ju tycka som du mr mästerskribent, det finns ju verkligen ingen MAN som skulle ta illa upp av din lilla artikel för alla är stöpta i samma form. Vilken är det då? Heterosexuell, väldigt normativ och ser inte mycket utanför sin egen bubbla. Det värsta med texten tycker jag är att den är fruktansvärt ”mansförnedrande”. Vilken MAN skulle vilja vara del av det trångsynta stereotypa ideal du skriver om, män är snuskiga, stökiga och inkapabla till känslor och kan inte lyssna tillräckligt noga för att uppfatta ett ja/nej. Wow du lyckas verkligen förnedra MEN och KVINNOR på samma gång. Vad var målgruppen män 18-40? måste säga att jag tycker du misslyckats.

  • Hej Petter Axel. Vi förstår nog alla att du skrivit den här artikeln för att underhålla, man skulle vara ganska dum i huvudet för att inte förstå det. Det är bara det att du inte alls är rolig. Sådant här skämtade många idioter kanske om på 90-talet (och det var lika vidrigt då) men nu har vi väl ändå kommit längre.

   Jag gillar speciellt ditt försvar att alla män drar kvinnoförnedrande skämt och att tidningar som riktar sig till kvinnor skriver om att män är svin, otrogna och oförmögna att ta hand om sina barn, och att du väljer att ignorera de sidorna istället för att klaga. Jaha, du menar att om andra människor är sexistiska så måste man vara det själv? För att passa in eller? Är du en 13-åring med låg självkänska som mobbas för att de tuffa barnen i skolan gör det? Är du en jubelidiot? Som journalist eller ”mästerskribent” som du så vackert formulerar det får man fan se till att ta lite jävla eget ansvar istället för att skylla på andra.

   Jag hade också gärna velat se de här tidningarna som är riktade till kvinnor där professionella skribenter skämtar om att män är svin, otrogna och inte ta hand om sina barn. Om de gör det, så är det ju självklart att måste vi ju markera till dem också att det inte är ok. Din strategi att ”inte gå in och klaga och undvika de sidorna” känns ju väldigt framåtsträvande. Om man blundar för problem så försvinner dem säkert av sig självt, eller?

   Ja världen, det är nog bäst att vi gör som Petter Axel föreslår och gör som alla andra utan att reflektera själva och blundar för sådant som vi inte tycker är rätt. Sådant beteendet har trots allt ett till en massa trevligheter i historien.

   Det faktum att du är ”högskoleutbildad” gör mig mörkrädd. Jag kan som inte begripa det någonstans. Jag brukar inte önska människor illa, men jag hoppas verkligen tyvärr att du blir avskedad, Petter Axel. Du borde inte få arbeta som journalist med din inställning.

   • Varför skulle man inte få dra sexistiska skämt t.ex? FInns det något slags veto mot det? Kan man skämta om Breivik så kan man nog skämta om att kvinnor är dåliga på att köra m.m.

    Tycker du borde hitta något annat som intresserar dig där du kan fördjupa dig i kränkthet och att göra världen till en bättre plats, tror det finns viktigare områden som behöver din entusiasm.

    Jag tror inte kvinnor vill bli reducerade till ett lättkränkt kön som behöver ”extra skydd”, det om något är väl sexism? Men det tvivlar jag på att någon av er feministiska krigare någonsin kommer att förstå.

 19. Är det någon som betalar personen för att skriva? Avskeda omedelbart! Ge aldrig mer jobb till denhär förvirrade inskränkta människa! Totalt kvinnofientligt, och som en sådan som artikeln handlar om kan jag meddela: jag blir seriöst skrämd! Skrämd för att vissa människor inte anser att hälften av befolkningen är likadana som de, att man har en personliget utöver sitt kön, att man kan vara bra och dålig på olika saker, och att ens underliv faktiskt inte bestämmer det. Hur känns det skribenten? Att du genom dessa åsikter faktiskt skrämmer folk?!

 20. Jag kan nog med säkerhet säga att detta kommer vara det vidrigaste och fulaste jag läser idag. Det här är ta mig fan helt jävla äckligt. Jag förstår inte hur man som vuxen människa fortfarande kan leva med samma stereotypa och sexistiska åsikter och tankar som fanns förr och håller på att försvinna idag. Skäms på dig, du som skrev denna vidriga lista.
  Det enda med detta som gjorde mig glad var att jag läste alla kommentarer och förstod att det verkar finnas många som tycker det som skrevs i listan är bananas.
  Tack för mig.

 21. Petter axell antyder i sin text att om någon vill ha sex med honom (tjej eller kille) och han säger nej så säger han egentligen ja så det är bara att köra på! I min värld är ja och nej det enklaste som finns att förstå och väldigt tydligt och vad jag vet så är det våldtäkt att ha sex med någon som säger nej, men du håller inte med Petter???? Eller hur tänkte du där????

 22. Men jösses, kan alla lättkränkta små kvinnor och män inte bara ta och hålla käften? ”SEXISM SEXISM!” – Jösses, ni klarar inte av skämt alls längre va? Jävlar vad patetiskt detta gamla vikingasamhälle blivit, så SJUKT lättkränkta, ni behöver fan ut i krig hela bunten så kanske ni börjar uppskatta livet sen era bittra små ökenråttor.

  Oh and btw, det som skrivs stämmer väldigt bra rent generellt, WOOW jag sa det, vad ska nu hända, lynchning? :D

  • Du måste vakna upp. Vi ”lättkränkta män och kvinnor” har förstått något som du inte har. Jag är ledsen men det här är inte skämt som man antingen uppskattar eller inte. Det här är bara sjukt.

   • Nej ni har inte ”fattat” ett skit, ni har blivit hjärntvättad av något som kallas marxism, högst troligt vet du inte ens vad detta är för något – vilket bara återigen bekräftar det faktum att ni är ett gäng nyttiga idioter som inte fattar att ni är styrda robotar.

    Jag rekommenderar att du aldrig någonsin går till någon stand up för du är UPPENBARLIGEN alldeles för torr mellan benen för att kunna se det humoristiska i saker och ting – du är likt en gammal grå hagga som febrilt och desperat letar efter olika saker att vara kränkt över.

    Seså, sätt dig nu i hörnet och käka dina kränktkakor, det är SÅ synd om dig johanna, du lever i det ONDA PATRIARKATET, bäst du flyttar till något bättre ställe på jorden, kanske afghanistan eller somalia .. där minsann, DÄR RESPEKTERAR MAN SIN KVINNA, RIGHT? ;)

    • Du borde verkligen ta och växa upp! Du kränker på så förbannat många plan att jag blir fan rädd för att vi bor på samma planet… Tror du att ditt Iq är större för att du skuggat igenom Marxism eller att det är okej att vara så förbannat otrevlig. Om någon skriver och påstår något som folk inte tycker är okej är det fan i mig sunt att sätta ner foten -läs historia! men så kommer du och slaffsar över en kant som är jävligt vass och jag hoppas den skär dig! Det handlar inte om humor eller ej…. skaffa dig lite vätt att förstå att det finns andra som lever med kränkningar dag ut och dag in. Du är ett exempel på folk som inte gör det bättre!!

     • Ännu en ful kränkt feminist har talat :D Var god fortsätt, om inte annat är det åtminstonde underhållande :D

     • Ni som känner er så jävla kränkta – fattar ni inte att ni genom att vara så hyperkänsliga gör det oemotståndligt att fortsätta att retas med er? Att ni helt klart inte har sinne för proportioner gör det hela obetalbart. En hel radda med gravallvarliga (tydligen) unga kvinnor och män slungar blixtar mot ett småfånigt skämt på en nätsida. Vad kommer ni att göra när något verkligt allvarligt händer i era liv (för det kommer det att göra)? T ex när världsekonomin havererar och ni måste börja jobba.

      PS. Framtidens människor kommer att läsa er och nypa sig i armen.

    • Upplysande, jag hade själv inte kopplat det där med dålig humor till att vara torr mellan benen. Om det är orsaken till att alla hjärntvättade kvinnor här inte förstår vad som uppenbarligen (för alla klarsynta medborgare i samhället) är skarp humor, vari bottnar männens brist på humor i det här kommentarsfältet?
     Jag är också intresserad av din tolkning av Marx texter. Min uppfattning (som jag delar med större delen av den akademiska världen) är att Marx missar vikten av genus, och knappt nämner kvinnor alls i sina stora verk- något du kanske skulle gilla tänkte jag. Hur kopplar du Marx texter till feminismen och kritik av sexism såsom uttryckt av hjärntvättade kommentatorer här? Du får gärna förklara det närmare, jag känner mig liksom så knasig nu som bara helt har missuppfattat Marx och hur alla Marxister har tutat i mig de här tokiga idéerna jag haft om att jag som kvinna är lika mycket värd som en man. Nej usch, kan inte du som är så påläst liksom förklara lite mer? Gärna med tydliga referenser. Tack.

     • Sant, Marx ”missade genus”. Men han gav feministerna den argumenteringsmodell som de använder så framgångsrikt, nämligen att påstå att män som grupp (härskarklassen hos Marx) har inrättat samhället för att säkerställa sin makt över kvinnorna (proletariatet hos Marx).

      Ja, de män från arbetarklassen som omkommit i alla arbetsplatsolyckor för att samhället sagt till dem att det är deras skyldighet att försörja sina kvinnor känner sig säkert som Wallenberg jämfört med medelklasskvinnorna som inte gjort ett handtag i hela sitt liv…

     • Ja alla som kritiserar Sverige är goda medborgare, säger man något dåligt om ett annat land så är man rasist!

      Tur att vi har rett ut det då.

      Var det inte en korkad vänsterpartist som åkte ner till Somalia nyss och dog i en bilbomb? Tur att han inte var rasist, då hade han ju bara levt idag.

   • Nej så är det inte, grejen är att ni är får. En stor fåraflock som gladeligen sväljer allt som vänstervridna feministmedia knullar in i er vilket resulterat i att ni fått en kortslutning i hjärnan och utvecklat en extrem tendens till att känna er kränkta för precis vad som helst.

    • eller som du tengil? att bli så fruktansvärt lättkränkt (eller om jag säger felknullad, talar vi samma språk då?) så att du inte tål att alla inte sväljer urusla unkna skämt..

     • Jag skrev innan att den är faktiskt inte så kul. Men till skillnad från feministerna och alla pussywhipped betahanar här som dig själv så förstår jag att det är satir. Det roliga är att läsa alla kommentarer här från folk som har så tråkiga liv att de tar illa upp för sånt här.

    • pussywhipped betahanar? vad innebär det? och varför kan inte män uttrycka en åsikt angående sexism utan att vara pussywhipped.. jag är kvinna för övrigt

     • Det handlar ju i princip aldrig om riktig sexism när feminister går loss i Sverige längre. De kan ha hakat upp sig på ”gubbplogning” eller dylikt. Därför är det ju väldigt besynnerligt att som man stödja denna extrema rörelse om man inte har en agenda. Eller så är man bara väldigt naiv. Det alternativet finns ju också.

     • vad är riktig sexism enligt dig, och hur engagerar du dig? hur kom du fram till att det med prioriteringen hur plogbilen ska gå inte var viktig? och hur i hela fridens dagar kan du ens använda ordet extremt när du just tagit upp hur löjligt det är att prata om plogning? är det extremt?

     • Tjabba snälla… Jag kan ta det fina exemplet med praktikanten som vägrade ta den kvinnliga arbetsledaren i hand och fick kränkthetsbidrag från DO. Sen finns det ju ett annat vad gäller män också; min kusin jobbar på café, det är en tjej, hennes kvinnliga chef har uttryckligen sagt att hon vägrar anställa manlig personal. Det är lite sexistiskt va? Men vad kan jag göra åt saken? Knappast något som skulle tas upp i supersnippan eller hur?

      Att plogbilen ska ploga cykelbanor för att kvinnor oftare cyklar till jobbet FÖRE att ploga motorväg och andra stora vägar och huvudleder. Hör du ens hur jäkla korkat det låter? Jag tror ploggubben (Ja, det är alltid gubbar som plogar våra vägar. För sånt är kvinnor för fina för att göra) gärna ser att polisen, ambulansen, brandkår och annan räddningstjänst kan ta sig fram på vägarna i första hand. Men detta är bara ett av jävligt många exempel på era dumma påhitt. Jag är så trött på er.

      /Vit kränkt man

     • Jag frågade dig hur det är extremt? Vill du svara på det? Och ja det är också sexism, vem har sagt något annat? Men ska vi prata om plogningskrönikan du tycker är EXTREM?

      http://arbetarbladet.se/ledare/1.5382292-gubbplogat

      Hon skriver om hur Karlskoga har omprioriterat

      * I centrum för filmen står Karlskoga kommun. Karlskoga kommun valde nämligen att göra vad fler kommuner borde göra; de analyserade sin snöröjning ur ett jämställdhetsperspektiv.

      Karlskoga har alltså sjävla gjort en analys hur ett jämställdhetsperspektiv (jämställdhet=lika rättigheter)

      * Resultatet blev mycket intressant. För när kommunen studerade hur man valde att prioritera i snöröjningsarbetet visade det sig nämligen att man först och främst röjde typiskt manliga områden. Först röjdes ringleder och sedan större gator, bland annat de som ledde till mansdominerade arbetsplatser. Att röja busshållplatser, gångbanor och cykelvägar kom däremot i tredje hand.

      Det var visst en konstig prioritering kom dom själva fram till

      * En skev prioriteringsordning som inte satte tillgängligheten för samtliga medborgare i centrum. För så här ser det nämligen ut; kvinnor går, cyklar och åker kollektivtrafik i högre grad än män. Och i Sverige skadas tre gånger fler gångtrafikanter än bilister i singelolyckor på grund av halka. Olyckor som kostar oss fyra gånger mer än vinterväghållningen enligt Sveriges kommuner och landsting.

      Den var inte så jämställd! Alltså alla fick inte samma bra tillgång till plogade vägar, och inte kunde ta sig fram lika bra som alla andra. Dessutom så såg dom att fler gångtrafikanter var i olyckor än bilister, ändå plogades bilvägar först när risken var större på annat håll?

      * När man i Karlskoga väl insett att kommunen gubbplogades valde man att göra om prioriteringsordningen. Då blev det istället vägarna till kommunens förskolor som hamnade överst på listan. Eftersom föräldrar tenderar bege sig dit före de själva ska till jobbet. Sedan plogades vägarna fram till de större arbetsplatserna, och då inte bara till de mansdominerade. Med på prioriteringslistan fanns nu även kvinnodominerade arbetsplatser som sjukhus och kommunala verksamheter. Och efter det var det dags att ploga gång- och cykelbanor till skolorna. Och sedan resten. En prioriteringsordning som fördelar resurserna mer rättvist och gör samhället tillgängligare för fler än manliga motorister.

      sen kom omprioriteringen, som gjorde att trafiken flöt på bättre pga att föräldrar släpper av sina barn på förskolorna innan dom åker till jobbet, sen kom dom på att lägga till fler arbetsplatser på prioriteringslistan så att fler hade möjlighet att ta sig till jobbet

      Och där i slutet står det ”Och efter det var det dags att ploga gång- och cykelbanor till skolorna. Och sedan resten. En prioriteringsordning som fördelar resurserna mer rättvist och gör samhället tillgängligare för fler än manliga motorister. ”

      HUR I HELA FRIDENS DAGAR ÄR DET EXXTREMT? Det är ju så jävla skitbra att det inte är sant, HEJA KARLSKOGA

      Du har dessutom trott att ledaren handlar om att klaga på gubbplogning när den egentligen skriver om hur Karlskoga har omprioriterat sin plogning mer jämställt. Var det fel av Karlskoga? Skulle dom fortsatt bortprioritera de vägar som flest olyckor skedde på? Eller på de vägar som flest åkte på?

      Och ERA dumma påhitt skriver du när du egentligen skriver om Karlskoga… ja jag vet inte, läs lite bättre på sakerna du hakar upp dig på. Och jag frågar igen, hur är detta EXTREMT?

      http://www.karlskoga.se/Nyheter/12-12-2012-Karlskoga-snorojer-jamstallt-och-bloggar-om-snorojningen.html

      Här kan du läsa mer om Karlskogas projektt, finns säkert kontanktinfo där om du vill klaga direkt till källan

      http://arbetarbladet.se/ledare/1.5398636-jenny-wennberg-oknullad-ful-korkad

      Här är reaktionerna på hennes ledare om Karlskogas kommuns snöröjning. Där kan vi snacka extremt

      ” Oknullad, ful och korkad, alternativt psykiskt sjuk eller både och. Det blir omdömena efter en artikel rörande snöröjning i Karlskoga.”

      Idiotiskt är var det är

     • Jag frågade dig hur det är extremt? Vill du svara på det? Och ja det är också sexism, vem har sagt något annat? Men ska vi prata om plogningskrönikan du tycker är EXTREM?

      arbetarbladet. se/ledare/1.5382292-gubbplogat

      Hon skriver om hur Karlskoga har omprioriterat

      * I centrum för filmen står Karlskoga kommun. Karlskoga kommun valde nämligen att göra vad fler kommuner borde göra; de analyserade sin snöröjning ur ett jämställdhetsperspektiv.

      Karlskoga har alltså sjävla gjort en analys hur ett jämställdhetsperspektiv (jämställdhet=lika rättigheter)

      * Resultatet blev mycket intressant. För när kommunen studerade hur man valde att prioritera i snöröjningsarbetet visade det sig nämligen att man först och främst röjde typiskt manliga områden. Först röjdes ringleder och sedan större gator, bland annat de som ledde till mansdominerade arbetsplatser. Att röja busshållplatser, gångbanor och cykelvägar kom däremot i tredje hand.

      Det var visst en konstig prioritering kom dom själva fram till

      * En skev prioriteringsordning som inte satte tillgängligheten för samtliga medborgare i centrum. För så här ser det nämligen ut; kvinnor går, cyklar och åker kollektivtrafik i högre grad än män. Och i Sverige skadas tre gånger fler gångtrafikanter än bilister i singelolyckor på grund av halka. Olyckor som kostar oss fyra gånger mer än vinterväghållningen enligt Sveriges kommuner och landsting.

      Den var inte så jämställd! Alltså alla fick inte samma bra tillgång till plogade vägar, och inte kunde ta sig fram lika bra som alla andra. Dessutom så såg dom att fler gångtrafikanter var i olyckor än bilister, ändå plogades bilvägar först när risken var större på annat håll?

      * När man i Karlskoga väl insett att kommunen gubbplogades valde man att göra om prioriteringsordningen. Då blev det istället vägarna till kommunens förskolor som hamnade överst på listan. Eftersom föräldrar tenderar bege sig dit före de själva ska till jobbet. Sedan plogades vägarna fram till de större arbetsplatserna, och då inte bara till de mansdominerade. Med på prioriteringslistan fanns nu även kvinnodominerade arbetsplatser som sjukhus och kommunala verksamheter. Och efter det var det dags att ploga gång- och cykelbanor till skolorna. Och sedan resten. En prioriteringsordning som fördelar resurserna mer rättvist och gör samhället tillgängligare för fler än manliga motorister.

      sen kom omprioriteringen, som gjorde att trafiken flöt på bättre pga att föräldrar släpper av sina barn på förskolorna innan dom åker till jobbet, sen kom dom på att lägga till fler arbetsplatser på prioriteringslistan så att fler hade möjlighet att ta sig till jobbet

      Och där i slutet står det ”Och efter det var det dags att ploga gång- och cykelbanor till skolorna. Och sedan resten. En prioriteringsordning som fördelar resurserna mer rättvist och gör samhället tillgängligare för fler än manliga motorister. ”

      HUR I HELA FRIDENS DAGAR ÄR DET EXXTREMT? Det är ju så jävla skitbra att det inte är sant, HEJA KARLSKOGA

      Du har dessutom trott att ledaren handlar om att klaga på gubbplogning när den egentligen skriver om hur Karlskoga har omprioriterat sin plogning mer jämställt. Var det fel av Karlskoga? Skulle dom fortsatt bortprioritera de vägar som flest olyckor skedde på? Eller på de vägar som flest åkte på?

      Och ERA dumma påhitt skriver du när du egentligen skriver om Karlskoga… ja jag vet inte, läs lite bättre på sakerna du hakar upp dig på. Och jag frågar igen, hur är detta EXTREMT?

      karlskoga. se/Nyheter/12-12-2012-Karlskoga-snorojer-jamstallt-och-bloggar-om-snorojningen.html

      Här kan du läsa mer om Karlskogas projektt, finns säkert kontanktinfo där om du vill klaga direkt till källan

      arbetarbladet. se/ledare/1.5398636-jenny-wennberg-oknullad-ful-korkad

      Här är reaktionerna på hennes ledare om Karlskogas kommuns snöröjning. Där kan vi snacka extremt

      ” Oknullad, ful och korkad, alternativt psykiskt sjuk eller både och. Det blir omdömena efter en artikel rörande snöröjning i Karlskoga.”

      Idiotiskt är var det är

  • (Du försöker uppenbarligen provocera här men jag tänker inte hålla käften.) Problemet med artikeln är att den ser världen utifrån en parameter – biologiskt kön – och drar alla kvinnor respektive män över samma kam (en parameter räcker inte för att förklara människan som social varelse). Vad jag tycker är beklagligt med att se världen utifrån ras, kön, sexuell läggning, religion m.m. är att det skapar förväntningar på vad en (riktig) ”man”, ”kvinna”, ”flata”, ”hetero”, ”jude”, ”kristen” bör vara. Det är normerande.
   Om man kan se några tendenser till att vissa är på ett visst sätt så är det just på grund av att dessa enkelspåriga tankesätt tyvärr är norm, och att vi därför köper blå kläder till snoppar och rosa till snippor. Om man passar in i normen och trivs där förstår jag att det är läskigt att tänka sig något annat, men ni måste lyfta er över er egna situation och tänka på dem som inte trivs i normen men som förväntas förhålla sig till den ändå.

  • Skämt är precis vad det här är, lille vän. Skämt, unket och illaluktande. Vi är inte direkt kränkta, snarare känns det som om vi råkat vada genom en gödseldamm, eller hamnat i containern med fiskrens från filmen Känn ingen sorg.

   De flesta av oss andra, kvinnor OCH män, har blivit lite mer sofistikerade sedan vikingatiden. Vi föredrar datorer framför runstenar och att diskutera saker istället för att slå ihjäl den man blir osams med.

  • Ja, gamla vikingasamhället ja. Vet man sin historia vet man att allt går framåt och traditionerna idag ser inte ut som igår. Samma sak med kunskap och medvetenhet om genus. Är man bitter om man vill bli lika behandlad i samhället och inte längre accepterar ointelligenta sunkiga värderingar? Nej. mycket lyckligare tror jag.

  • Inte nog med att du har en väldigt mansdominant syn på samhället idag utan även det på vikingatiden. Hade du kunnat din historia hade du vetat att respekten mot kvinnor var oerhört stor och det var mycket stränga straff för att ens ta på en kvinna utan hennes tillåtelse. På vikingatiden hade kvinnorna även all makt i hemmet, de tog hand om ekonomi och tyckte de inte om vad mannen gjorde så kunde de all rätt att stänga honom ute.

   Dessutom var de flesta vikingar bönder och den glorifierade ”krigar vikingen” var till största del handelsmän.

   Men för all del, önska att världen får ännu mer krig och ond bråd död, det kommer säkert göra saken bättre.

  • Kan du själv tagga ner, eller? Kolla hur många som faktiskt blir kränkta av sexistiska skämt istället och tänk efter – hur kan det komma sig?

   • Sexuellt frustrerade såklart, möjligen outbildade och har svårigheter med att uttrycka generell ilska, avund och jante.

    Är väl ungefär så man resonerar om de vita kränkta männen (: Förutom de outbildade arga unga männen i SD också, men jag tror att man oftast bara klumpar ihop båda grupperna till en stor rasistisk pöbel, blir enklare att förhålla sig till vad som är gott och ont då.

  • Oj, blev du ledsen för att nån inte höll med dig? Vad jobbigt. Här, ta en kaka och kryp in i din lilla grotta så kan vi vuxna försöka hantera den här komplexa verkligheten där man måste bry sig om varandra. Det är okej om det är för svårt för dig, vi lämnar dig bakom nu så slipper du tänka och känna – det är så svårt ju.

  • Eller så kanske vi bara ödmjukt ska uppskatta att vi inte varit i krig på hundratals år och ta chansen att utveckla samhället och våra värderingar? Ta den fina chans vi har. Historien skrivs om hela tiden, vikingasamhället gäller inte längre. Du kanske gråter över det. Andra jublar för att man får vara den man är (mer) idag. Men vi är långt ifrån helt jämlika. Det märks tydligt med inlägg som dessa.

   • Ja det går bra nu, efter att vi avvecklat den sociala konstruktionen kön och har det könlösa samhället med massa hens så kan vi fokusera med på vårat ickevålds-försvar, när vi sedan genom detta system uppnått världsfred så lever alla lyckliga för alltid, amen.

    • Intressant att du ser ett könslöst samhälle. Tycker det är extremt tydligt vad som är manligt och kvinnligt. Barnavdelningarna är fortfarande uppdelade i rosa och blått och coolt och gulligt sist jag kikade. Hen är bland annat ett pronomen att använda för att slippa skriva henne/honom när kön inte är relevant. Extremt skönt då språket utvecklas, till det bättre. Inte ovanligt med könslösa pronomen i världen. Men lev du i tron att vi försöker uppnå ett könslönst samhälle. Snart kommer män även kunna föda barn. Can´t wait.

   • Du borde nog uppsöka psykolog, sen kanske du ska fråga dig varför du aldrig får någon tjej att bli kär i dig, utan endast vill ha platoniska vänskapsförhållanden.

    Lycka till !

 23. Vämjelig sörja! Ser nu att skribenten också är chefredaktör vilket möjligen förklarar att ingen satt stopp för detta sexistiska dravel.

  • Hm, menade du att det skulle vara en dålig sak? Att det inte längre ”går hem” att skämta på ett sätt som bekräftar förlegade stereotyper känns spontant som att det är en svinbra utveckling.

  • Nä. Det är 2013 nu. Stereotyphumor är inte fräscht någonstans. Neandertalarsverige är på väg bort, förstår ni.

   • DET ÄR 2013 NU, måste vara det sämsta argumentet någonsin haha.
    Ska fråga Metalmatte om han kan göra en film om alla kränkta feminister, han har legat i ide lite för länge nu.

  • Så härligt med så extremt lättkränkta människor som er själva. Texten var inte jätterolig får jag erkänna. Inget nytt precis. Men ni däremot, ni är sjukt kul! ”Öööueh man får inte skämta om sååånt ;'( patriarkat bla bla…. kvinnoförtryck … Onda vita män etc.”. Politiskt korrekt humor for the win, right?

   • TILL ER MÄN SOM KALLAR OSS LÄTTKRÄNKTA: Det är precis den känslighet som ni så nedlåtande kallar ”lättkränkthet” som gör att alla de kvinnor ni har omkring er bryr sig om er, kommer ihåg vad era favoritfilmer är, vet hur man bäst muntrar upp er efter en jobbig dag på jobbet, lär sig vad ni gillar och inte gillar i sängen, hör på er röst vad ni är på för humör och allmänt bara förstår er och känner med er i livets svåra – och glada – stunder.

    Vill ni att vi ska vara mindre ”lättkränkta”? Vill ni att vi ska förhärda våra hjärtan mot allt det som gör ont och därmed också stänga av förmågan till empati?! ÄR NI DUMMA I ERA SMÅ JÄVLA HUVUDEN?!

    Det är så sorgligt, för det är ju NI som behöver bli MER ”lättkränkta”: Öppna era hjärtan litegrann, tänk på hur någon annan har det, minns alla smärtor ni själva varit med om och lär er nåt av dem för i helvete!!!! Bli mer empatiska och bli en del av den fina vänskapskultur som numera domineras av kvinnor men som i ett jämlikt land kan omfatta alla, oavsett kön.

    • Det är en del kvinnor också ska du veta :)

     Lättkränkt = Empatisk
     Är det så jag ska tolka det med din logik?

     Vi ska alltså bli mer lättkränkta, för då får vi fler vänner?

     Du är ett geni!

    • ÄR NI DUMMA I ERA SMÅ JÄVLA HUVUDEN?! <— LOL hej macho chauvinistiska härskarteknik HAHHAHHAHHHAHAHAHA gå och ät bajs.

    • Du är ju seriöst förvirrad. Att vara känslig (empatisk) är inte samma sak som att vara överkänslig (hysterisk). En viss hårdhet är psykologiskt hälsosamt när man lever i ett samhälle. Man kan inte alltid få som man vill. Man måste lära sig att leva med många saker som man egentligen ogillar.

     • Varför skulle en måsta det?

      Jag tycker att det som kallas ”lättkränkthet” verkar vara en förfulande omskrivning av känslighet. Och känslighet är väl ändå något egen behöver vara för att kunna visa andra omtanke?

      Det är ju ganska talande att de som pratar om lättkränkthet här är män som verkar värdera hårdhet och okänslighet högt och rackar nerpå alla som inte är som de. Dags för er ”hårda män” att ta en tur till psykoterapeuten kanske, för att laga till det uppenbart defekta känslolivet.

     • Hahahaha, Petra! Kan du inte bara va tyst istället? Att sitta och leta efter saker att vara kränkt över är sjukligt och såna som DU borde besöka psykoterapeuten och köra lite KBT.

    • Visst, män håller inne sina känslor mer än kvinnor, det går inte att förneka. Ironiskt nog tycker jag att dock att detta påstående också kan anses sexistiskt om man förhåller sig till tidigare kommentarer här. Om du då svarar med att du bara menade män som kallar kvinnor lättkränkta, tänk då på att det är ”allmänt känt” att män inte uttrycker sina känslor i samma mån som kvinnor.

     Som någon skrev längre upp: ”i varje skämt ryms en uns sanning.” Därför skulle det vara fel att skämta om det. Tvärtom borde det väl vara? Eftersom det finns en liten sanning i mycket av det han skriver borde vi snarare kunna skratta åt det samtidigt som vi vet att verkligheten ser annorlunda ut. Vem har inte funderat på, upplevt, eller sett många av dessa beteenden/mönster på film/tv?

     Vem förresten förstår inte att kvinnors ja-betyder-nej-grej handlar om deras förmåga att inte säga vad de vill i ett förhållande, som sedan slår tillbaka mot den förvirrade mannen? Skämtet är en klassiker som återupprepats även på svts sketcher. Känns dumt att dra in våldtäkt i det hela.

 24. Ville ni ha hit lite internettrafik så ni tänkte att en korkad, förlegad, skittext nog skulle bli lite ”viral”. En hint: mästeskribenter behöver inte göra så för att få läsare.

 25. Åh herregud Petter – dra ut huvet ur röven så välkomnar vi dig gärna in i 2013 från well typ ditt 90-talspojkrum?
  Sorgligt sorgligt SORGLIGT.

 26. Wow, trodde verkligen den här typen av ”humor” hade dött ut vid det här laget. Den har iallafall börjat lukta väldigt unket. Grattis till er resa bakåt i tiden. Sorgligt och patetiskt.

 27. Det här var det mest fördomsfulla, sexistiska och generaliserande jag läst på länge. Jag hajar att detta ska vara kul, men det är det inte. Pinsamt att skämt av den här sorten fortfarande förekommer. Har vi inte kommit längre?

 28. Sådan här humor befäster den könsstereotypa normen, men jag tror inte det riktigt gått fram hos alla. Det handlar inte om att bli kränkt, så jävla billigt att hela tiden spela på ”kränkt”-kortet så fort någon har en åsikt.

 29. Hej Petter.

  ”Det är inte bara vi” funkar sådär, eller hur? Nej, jag tror inte du hatar kvinnor, eller försöker ge uttryck för det. Sant, i slutna rum har jag och de flesta andra män och kvinnor skämtat privat om alla möjliga grupper. Inte fräscht heller, egentligen, och jag börjar få svårare att se humorn i de skämten för varje snubbe jag träffar som faktiskt tror dina skämt har en sanning i sig (inte få) och varje kvinna jag möter som fått smaka på konsekvenserna av den synen (absolut inte tillräckligt få).

  Men det är i privata rum. Du väljer att publicera det i offentligheten istället. Och nu är det ’hur orkar ni?’. Deal with it, Petter. Jag tror reaktionerna är ett hälsotecken, om jag ska vara ärlig, och du är varken den förste eller siste som får höra dem, så det är inte heller ”bara du”.

  Det kanske är så att humor för ’män mellan 18-40’ har börjat evolvera, och att publikationer som den här kommer att sälla sig till de lika vidriga sk ’damtidningarna’ med tiden. Testa något nytt, och skriv för den högst teoretiska målgruppen ’män 18-40 med bredare intressen än fotboll, porr och krigsfilmer’…? Vore kul att se vad du valde att skriva om…

 30. Jag har dragit sexistiska skämt jag erkänner *scout hälsning*
  skillnaden var att mina var ev. nytänkande och definitivt roligare.

  Dessutom, vill jag faktiskt tillägga, händer det att jag kastar dem åt alla henniskors håll. Wierd, eller hur?

 31. Åh herregud. Blir alldeles andfådd av detta. Nu har jag läst hela artikeln och blir så vansinnigt ledsen och orolig över att sådana människor som skriver sådana här saker finns. Petter, det här är inte skämt. Det här är diskriminering, homofobi, trivialiserande av våldtäkt för att nämna tre saker som har så lite med skämt att göra som det går.

  Sedan måste jag lägga till att samtidigt som jag blev ledsen av att läsa Petters artikel blev jag sedan förbannat glad och hoppfull av att läsa alla kommentarer! Fantastiskt att det finns så himla många vettiga bland oss! Fantastiskt att Petter åsikter blir mer och mer osannolika. Petter, kom ut ur stenen där du verkar bo och ta en titt på världen med dess MÄNNISKOR som alla är olika duktiga på att bädda sängar, köra bil och bli vän med svärföräldrar. Kom igen, Petter! Vakna!

  • Om du blir så kränkt att du blir andfådd så kanske du behöver bättre perspektiv på livet och skaffar dig lite tolerans för att alla inte följer just din världsbild, detta är egentligen en ganska basal tankegång i en demokrati, eftersom vi inte har nationella statsreligioner längre.

   Tryck helst inte ner dina vanföreställningar i halsen på folk, den metoden har provats så många gånger genom tidens historia redan.

 32. ps. eftersom man inte kan redigera kommentarer när man kommer på en grej till i efterhand. För mig skall humor alltid gå MINST ett varv till ni vet hyffsad humor bra humor går ett halva varvet genialisk humor hela varvet runt. Hajjar ni? Humor är inte platt och enkelspårig då är det inte humor bara plumphet förklätt i en scream mask.

  Någon sa ”who cares” ”får man inte skojja” ”böhöhö”

  och det är klart man får men för att det skall vara bra humor bör den innehålla spår av intelligens något genomtänkt något fyndigt eller ett ordskämt, en pun, något som antyder att personen inte är en kopiator utan en innovatör. Kanske om något var nytt på listan kanske om något fick oss att skratta chockerat eller förundrat över sa han verkligen det där. Nu kändes det som en copypaste på något jag läst 1000 gånger innan och dessutom hört fler gånger än så. Why? Undrar vi då

  ps. eftersom man inte kan redigera kommentarer när man kommer på en grej till i efterhand. För mig skall humor alltid gå MINST ett varv till ni vet hyffsad humor bra humor går ett halva varvet genialisk humor hela varvet runt. Hajjar ni? Humor är inte platt och enkelspårig då är det inte humor bara plumphet förklätt i en scream mask.

  Någon sa ”who cares” ”får man inte skojja” ”böhöhö”

  och det är klart man får men för att det skall vara bra humor bör den innehålla spår av intelligens något genomtänkt något fyndigt eller ett ordskämt, en pun, något som antyder att personen inte är en kopiator utan en innovatör. Kanske om något var nytt på listan kanske om något fick oss att skratta chockerat eller förundrat över sa han verkligen det där. Nu kändes det som en copypaste på något jag läst 1000 gånger innan och dessutom hört fler gånger än så. Why? Undrar vi då

 33. Petter du skriver: ”det finns ingen man i världen som aldrig har dragit ett ”kvinnoförnedrande” skämt.” Det fanns troligtvis heller ingen icke-judisk person under 30-talets tyskland som inte hade dragit ett förnedrande skämt om judar. Man skämtade om hur giriga och snåla de var. Förmodligen heller inga vita i Amerika på 1800-talet som inte skämtat nedvärderande om svarta. Man skämtade om hur lata och ointelligenta de var. Anledningen till att man slutar med den typen av förnedrande skämt mot vissa utvalda grupper i samhället är att förnedringen inte bara finns i ”humorn” utan ännu mer i verkligheten. Och därför är det inte roligt, särskilt inte för den gruppen som ständigt tillskrivs vissa egenskaper. Jag vet inte om du har märkt men det svenska samhället har kommit såpass långt att de flesta människor har blivit medvetna om hur otroligt sunkigt och förlegat det är dra den där typen av översittarskämt vars enda syfte är att förnedra en viss grupp i samhället. Du verkar inte tycka att det räcker att kvinnor har lägre genomsnittlig lön än män, att det sker tusentals våldtäkter i det här landet varje år, att ca 100 000 unga kvinnor lider av ätstörningar pga utseendehetsen som riktas mot dem, att tusentals kvinnor tvingas leva gömda på kvinnoboenden därför att de hotas av män som de haft relationer med, att varenda tjej har blivit sexuellt trakasserad massor av gånger och känner sig rädda när de går ensamma utomhus på natten. Alla kvinnor ska också om och om igen behöva höra äckliga skämt om hur vissa män anser att alla kvinnor har en och samma sammansättning av lågt värderade egenskaper. Du verkar inte bara vara väldigt trångsynt, ointelligent och omedveten, du verkar inte heller känna särskilt många tjejer. Lär känna någon och du kommer att förstå hur patetisk, sexistisk och pubertal din lista är.

 34. Bland det mest vidriga smörja jag någonsin läst! Sexistisk, stereotyp bullshit som helt saknar grund och som dessutom är astråkig… Petter Axell du förtjänar inte att ha samma namn som mig!

  • Haha va? Förtjänar jag inte att heta Petter? på vilka grunder? Så om jag till exempel skänker mer pengar än dig till barncancerfonden, kan jag då hävda samma sak, att du inte förtjänar att heta detsamma som mig för att jag gör en sak ”bättre” eller annorlunda än dig? Bra där. kram

   • Hahaha av alla kommentarer det finns att välja mellan så svarar Axell på den här och argumenterar för sin rätt att få heta Petter…

   • Kan bara instämma i Petters kommentar, det är ett vedervärdigt inlägg och du har helt förverkat rätten till ditt namn.

    • Heter också Petter, men vill snarare pissa på Petter A och B som antagligen är 2 äckliga moderna hen-höns som hör hemma i någon hippie-rörelse.

 35. Lol. Det här var nog den tråkigaste ”artikel” jag har läst på länge. Supersexism utan tillstymmelse till twist eller överraskning.

  Det enda humorvärdet ligger i Peter Axells och Robet Duvalls motkommentarer om att folk ska ”tåla” lite humor när de själva uppenbarligen har nolltolerans mot kritik på en ganska mild nivå. Dubbelmoralen är ju hysteriskt rolig om inte annat.

  • Dom står endast upp för deras rättighet att skriva (ett) skämt utan att bli påhoppade och näthatade, att du finner humor i det bevisar bara att din empati för rättigheter går i en riktning, när toleransen är slut så slutar även empatin. Rätta sig i leden som stödjer din världsbild eller bli utstött, känns lite som när kommunisterna och nazisterna talade om enhetlighet.

   Tror du t.ex. att du är tolerant om du tolererar sånt du redan tolererar?
   Tänk om och tänk rätt.

 36. Sluta att sprida sådana här förlegade stereotyper, det enda det kommunicerar är hur trångsynta och daterade ni är. Suck!

 37. Länge sen man fick sig till livs en så klartänkt analys. Ungefär då jag gjorde lumpen-74. Humor riktad till riktigt grabbiga grabbar 18-40, på en fjortonårings mentala nivå- ganska uselt med andra ord. Men smaken är ju olika. Jag ber att få beklaga.

 38. Till alla er som kritiserar Petter vill jag bara säga:”väx upp!”
  I vuxenvärlden måste man tåla sånt här. Det finns värre saker men gör man det med ”glimten i ögat” är det inte så allvarligt menat.
  Så nu när jag har kommit med ”facit” kan vi lägga ner det här tjafset.

  • Skulle du säga till judar att ”växa upp” när folk skämtade om deras ”stora näsor” eller ”snålhet” under början av andra världskriget?

  • Fuck dat. Var och en bestämmer väl själv vad de tål eller inte tål? Tror du verkligen att du sitter med någon slags facit på hur ”vuxenvärlden” fungerar? Minst sagt naivt.

  • Tack detsamma: väx upp. Det är just sån här bullshit ett vuxet samhälle ska reagera mot! För våra barns skull, om inga andra!

 39. Måste ändå säga att jag blev lättad och positivt överraskad när jag upptäckte kommentarsfältet nedanför denna sexistiska, uppdaterade, onyanserade, intelligensbefriade…. osv. artikel. Så många som är klartänkta nog att säga ifrån! Tack till er! Och skribenten – dra något gammalt över dig

  • Det är minst lika många män som kommenterar. Dessutom så skulle jag hellre vara ful än ha ett IQ på 0 som du verkar ha. Peace

   • Jag är rätt säker på att det krävs mer än 0 i IQ för att kunna skriva texten som Alfalord skrev. Men jag kan ha fel. Hen kanske fick jättemycket hjälp. Men jag är fortfarande tvivlande till att hen har 0 i IQ.

  • Snälla, förklara lite närmare hur du menar med att det bara är fula kvinnor som bryr sig om sexistiska, förlegade och tråkiga ””””skämt”””?

  • Eller om vi vänder på det: Så många fula killar som reagerar och försöker försvara denna urusla sida! Om ni var snygga, hade vänner och hade stor kuk hade ni inte brytt er!! Peace

   eller?

   • Verkligen! Hade ni bara fått lite mer fitta skulle ni inte vara så gnälliga, gå och bli lite snyggare nu så ska ni se att sånt här inte stör er längre.

    • Tvärtom, snygga killar kan bete sig som svin och ändå få ligga hur mycket som helst, vanligtvis ökar det bara attraktionskraften om man är dryg och överlägsen.

     Dom snälla pojkarna med bra värderingar får oftast ligga när kvinnan kommer in i ett skede i livet där hon vill skaffa familj, så tillslut blir det ligga av !

 40. När jag läser bloggposten och tolkar skribentens allster så får jag en tydlig bild en grottmänniska. En sån som levde för några tusen år sedan. Det är beklagligt att skribenten har närmare 600 likes samtidigt som det ger en insikt om hur viktigt arbetet med värdegrunder och jämlikhet är i samhället. Så låt oss arbeta för mer tights på män, mer kvinliga bilskolelärare och öppna upp för debatten om trångsynta och icke empatiska män som tror att nej är ett ja och ja är ett nej.

 41. Haha, ja just det! Kvinnor som analyserar och belyser det s j u k a i den här texten MÅSTE ju vara antingen 1) fula 2) lesbiska 3) ”inte förstå skämt” eller alla tre. Bra och hållbara argument!

  • kanske 85% är det inom feministiska rörelsen, resten har dragits med av strömmen och lögnerna.

   Vanliga kvinnor vet vilka fördelar dom har i livet av att vara just snygga och tjejer, för alltid uppvaktade och idol-förklarade av männen. De flesta kvinnor gillar att känna sig kvinnliga, de flesta män gillar att känna sig manliga, det är inte alla som t.ex. tycker att stereotyper är djävulens påfund, oftast är det de som anser sig uteslutna eller intvingade i systemet som vill ändra allting för att behaga deras egna världssyn.

 42. För min del får du skämta om vad du vill, men en pubertal skämtlista om kvinnliga stereotyper förtjänar knappast att rubriceras som underhållning.

 43. Haha, va fan. Är hela feministmaffian här? Kan bara betyda en sak, artikeln har varit med på Supersnippans fb-sida :) baws riktar sig inte riktigt till er så tack för besöket men ni kan gå nu…

  • Japp. Hela feministmaffian är här. Vi är många Kimpan. Både kvinnor och män. Tusentals, faktiskt. Du och mästerskribenten är en utdöende sort – precis som neanderthalaren en gång i tiden.

  • Bara så du vet ska man inte va så stolt om man har blviti delad på Supersnippans FB-sida…speciellt inte när det handlar om artiklar/bloggar som detta.
   Tyckter du kan ta och testa dig att tänka att de här texterna handlar om din mamma/syster/moster/fru/flickvän och se hur jävla roligt det är då att se hur andra män tittar på andra kvinnor på det här viset.
   Så jävla deprimerande att folk kan se något roligt i det här…

 44. ok. Att vara emot sexism är inte detsamma som att tycka att det inte går att skämta om sex. Lite OT men ville ha det sagt. Och med det sagt så… tja, väldigt pinsam och o-rolig lista. Slitz på 90-talet humor liksom.

  • Jag vet inte jag, vi kan ju testa. Jag säger att du har liten snopp och sen när du blir arg och sårad så säger jag att det var ironi.

   • Fast vi vet ju alla att tjejer är 100 gånger känsligare för att ses som fula, tjocka eller generellt oattraktiva på köttmarknaden än killar är för att ha medel eller under medel i mått på sin snopp.

    Försök igen, du kanske får till det.

    Oh, förresten var jag ironisk. *Undkom just elaka kommentarer*

  • ja jag håller med personen här innan, alla fattar ju att du har liten kuk och måste samlas på en sån här hemsida med dina ”bros” så att du kan tro att du är nån! om du int tycker detta är skoj fattar du inte ironi och är dum i huvudet…

 45. Detta är vidrigt och tråkigt på så många plan. Det är skämt som dessa som gör att folk faktiskt förväntar sig att jag som kvinna ska vara både ytlig och korkad. Jag vet med mig att jag är ingetdera. Och jag vill heller inte förväntas vara det. Jag har nog aldrig känt igen mig i ett skämt som dessa. Och jag är garanterat inte den enda som finner det avlägset att alltid puffa upp soffkuddarna, matcha kläderna, eller vika sina kläder.

  Ett skämt är inte ett bra skämt förrän det ligger en sanning i det. En sådan sanning som man känner igen och känner ”aaah! Det är sant ju! Haha!”. Jag ser ingen som reagerat så över denna listan. Man kan plocka upp vilken halvkass dassbok som helst och läsa likvärdiga skämt. Och det är precis där dom hör hemma. På dass.
  Människor är individer. Vår personlighet är ingenting som styrs av vad vi har mellan benen och det är inte svårare än att kasta en blick på människor i vår omgivning så ser vi att det finns lika många kvinnor som män som luktar pizza, öl, och svett på fredagskvällen, som det finns lika många män som kvinnor som viker sina jeans perfekt.

  • Kvinnor svettas i regel mindre och behöver färre kalorier per dygn, därför är det vanligare att en man luktar svett och även att han ätit en pizza.

   Öl är säkert blandat, men antagligen överrepresenterat av män eftersom det ibland ses som den enda accepterade drycken för män i macho-kretsar.

   Ibland kan det ju finnas ett litet värde i att försöka se hur världen ser ut, inte bara utgå ifrån hur man vill, hoppas och förväntar sig att den är. Än så länge följer vi stereotyper, forskarna är bara lite oense om hur mycket som är på grund av miljö och hur mycket som är genetik.

 46. Du nämner att detta är en sida som vänder sig till män i 18-40 års åldern och att om man har problem med det som skrivs ska man låta bli att läsa dess innehåll.

  Absolut så skulle man kunna konstatera. Du missar dock ”the bigger picture” sånna här texter bidrar till fel beteenden. Försök att istället inspirera män. Allt från grooming till att lyfta fram starka kvinnliga och manliga personer. Sluta upp med att förnedra, för det är oavsett vad du tror så skadar det mer. Det ger en acceptens för svineri. Var med att påverka dagens unga män 2013 till positiva och sunda värderingar. För även om du själv tycker att det är roligt och vet med dig att du inte tänker så betyder det inte att du är ett bra exempel. Du lär och uppmuntrar hemska värderingar och beteende som vi försöker bli kvitt med, kvinnor som män.

  Tänk på dina kvinnor i ditt liv, familj och vänner som betyder något för dig. Välj en bättre väg för dom.

 47. Klart Petter inte kommer överens med svärmor om han har någon.
  Med tanke på det han skriver.
  Klart han inte kan ha tights. Han är rädd för att bryta normerna. Verkar det som. Med tanke på att det verkar läskigt med folk som avviker sig.
  Låt inte sånt här skit bidra till sämre förhållanden.

 48. Fan vad fel.
  Jag är tjej, ordning och reda är ett ord som jag inte ens tänker på. Mitt rum ser ut som en soptipp med tomma colaburkar överallt. Jag är inte speciellt ”tjejig” av mig så att kommentera andras skor är inget jag håller på med. Även om jag inte är tillräckligt gammal för att köra ön kör jag mycket bättre än mina killkompisar.

 49. Fyfan vilken vidrig smörja. Vad i helvete är detta? Vem har godkänt kioskmongot att publicera detta? På riktigt? Humor MY ASS. Dra åt skogen sexistiska svin.

 50. Efter att ha läst kommentarerna här så har jag en sak att säga.

  Det är jättebra att så många brinner för jämställdhet och säger ifrån när kvinnor behandlas annorlunda från män enbart pga könsskillnaden.

  Men allvarligt talat nu, ni som skriker på den här artikeln och författaren skämmer ut er något så hejdlöst. ”Jämställdhet” betyder inte att man absolut inte får skämta om kvinnor. Seriöst, titta på er själva. Ni tar till aggressiva personliga påhopp mot någon som skrivit en text som skämtar om faktiska kvinnliga stereotyper.

  Väx upp, tänk efter.

   • Så om du drar ett misslyckat skämt, så förtjänar du att bli påhoppad som idiot, jävla cp, mansgris och ja listan kan väl göras ganska lång.

    Tråkigt nog har ingen feminist tagit avstånd från dessa påhopp, antagligen gillar ”ni” alla det som skrivits, eftersom eran överdrivna empati och lättkränkthet endast går i en riktning.

 51. Det är inte direkt konstigt att Sverige numera har ryktet som ett land av miljontals manginas, östrogenstinna ”män” – och kvinnor med mindervärdeskomplex för att dom ej har lyckats skapa ens i närheten av antalet viktiga uppfattningar som just VITA MÄN genom vår historia: Man har hjärntvättats genom en ideologi att tro detta är pga något ”patriarkat” (vilket är rätt jävla hilarious, snacka om folie-hatt om något) och INTE pga de uppenbara biologiska skillnader som finns.

  ”Männen” som står på samma sida är i regel väldigt veka män som ser detta som en sista chans att faktiskt få komma innanför brallan på någon halvfet rödhårig assymetrisk hårig feminist (För de genetiskt dugliga kvinnorna blir sällan feminister, och dom vill sällan ligga med de veka män som faktiskt söker sig till feminism) – Just därför är majoriteten av kvinnliga feminister man ser fula, medans majoriteten av manliga feminister i regel är klena, vekan, lättstyrda manginas vars ofta har små könsorgan och gillar att plantera blommor.

  OH WHAT DID HE JUST SAY? Detta går inte för sig! Nu måste vi ut och PROTESTERA, DETTA PATRIARKATA FÖRTRYCKARMONSTER!!! ;)

  Oh jesus christ, ni är så extremt känsliga :D

   • Ja det är sannerligen kul, men det är också rent generellt väldigt sant.

    Återigen, majoriteten av kvinnliga feminister är fula och icke-åtrovärda (därför söker man sig till feminism).

    Majoriteten av ”manliga” feminister är typiskt avmaskuliniserade omanliga klena veka smala (eller lönnfeta) Hens med en testosteronproduktion sämre än en chiuaua – till vilket varför man söker sig till feminism, det är ens sista chans att få reproducera (med ett par feta fula ödlor) då man UPPENBARLIGEN inte fått ligga särskilt mycket i gymnasiet (för de snygga tjejerna knullade jocksen och de riktiga männen som inte brydde sig om sånt skitsnack och nonsens som feminism).

    Många kränkta här idag, vad roligt att ni alla kunde samlas =))

    • Åh men neeeej! Stackars oss fula håriga feminister! Vi som såååååå gärna hade velat ligga med ”riktiga män” som ser oss som mindervärdiga!

     • Ja tyvärr gör ni ju det, ju större as desto kärare blir ni, ju drygare personlighet desto mer vill ni bli bekräftade, desto attraktivare man, desto mer är han medveten och självsäkrare blir han.

      Klyschan har funnits länge, men stämmer vanligtvis rätt bra in. Undantaget är som sagt vissa dagar i mens-cykeln och i perioder i livet då kvinnans biologiska klocka suktar efter trygghet och viljan att skapa familj, då är inte ”alpha-hanne” behovet lika starkt.

      Du kan säkert hitta information om dessa studier som inte bygger på genus-teorier och samhällsstrukturer (patriarkatet), våran biologi har tagit oss dit vi är idag, samhället har inte funnits särskilt länge.

  • Man, är det ens värt det här? Luktar MRA på lång väg. Om du på riktigt tror att vita män har gjort mest pga att de är just vita män behöver du en rejäl historiegenomgång. To set things straight, om vi går tillbaka hundra år och bakåt: det är svårt att bli framgångsrik i ett samhälle som förnekar ens intelligens och kompetens. Det är också rätt svårt att utbilda sig när en inte är tillåten utbildning. Så långt fattar du, eller hur? Ändå så finns det otroligt många fall genom historien där kvinnor är hjärnan bakom uppfinningen/upptäckten – men som har blivit rånad på sin research och pris och hyllningar tilldelats, ja juste, vita män istället. Ett _fåtal_ exempel:
   https://pbs.twimg.com/media/BRd59mACUAAM94h.jpg:large
   http://womenrockscience.tumblr.com/

   Patriarkat? Vad är det som är så hilarious? Det är en benämning på ett samhälle som är i de flesta områden i majoritet styrs av män. It’s not that hard to grasp. Ett samhälle som i huvudsak styrs av endast en grupp gynnar aldrig resterande grupper, eftersom representation inom samtliga områden inte finns.

   Och det blir så klart och tydligt när alla sätt du förolämpar dessa specifika män på något sätt handlar om att de är ”kvinnliga”. Manginas, ”män”, östrogenstinna. Anser du verkligen att det absolut värsta man kan kalla en man är kvinna? Är kvinnor verkligen så avskyvärda och veka att den största kränkningen mot dig vore att bli liknad vid en? Sucks to be you.

   • LN plz… vet du hur svårt det är för människor med en sund verklighetsuppfattning som mig själv att ta såna som dig på allvar? Ni feminister har upprepat era lögner så många gånger att ni själva tror på dem. Stäng ner bloggen nu och gå ut och titta på hur det faktiskt ser ut i samhället så kanske du lär dig något. Jag kan lova dig att det ger en mer sanningsenlig bild än den du får från aftonbladet, expo och SCUM-manifestet.

    • Och så det här med rätt vs fel verklighetsuppfattning… Jag ser ofta personer som dig komma med den där taktiken; att vi andra lever i någon sorts drömvärld och behöver ”vakna!” upp till verkligheten, den som endast ett fåtal upplysta som du lever i. Hör detta från flera håll, men som vanligt får jag inga riktiga argument eller bevis på att det skulle vara så. Du sitter och svamlar om en massa, men lägger inte fram någonting konkret som skulle befästa att jag inte lever i samma värld som dig och alla andra. Jag är ute i samhället och tittar på hur det faktiskt ser ut varenda dag, att vi har olika uppfattningar om hur saker är/borde vara är en sak. Men snälla, sluta vara så jäkla luddig berätta då – vilken verklighet är det jag går miste om?

  • Robert. Haha, ditt inlägg verkar ju gå ut på att bevisa att du själv är känslig för kritik, och att du lägger till en smiley i slutet gör det bara ännu mer humoristiskt.

   Till författaren av den så kallade artikeln, kul att du fått dina 15 minuter i rampljuset, personligen hoppas jag dock att denna publikation inte är något du kommer vara stolt över i framtiden. Om det var ett skämt så var det inte direkt originellt, det hela påminner mest om åsikter från någon valfri high school-film med en touch av Nöjesbladets nivå på artikel, och ändå ska detta vara för målgruppen män 18-40 år. DET om något är ganska lustigt. Men du har säkerligen vunnit många följare genom detta, och det var väl antagligen det som var meningen, att provocera och fånga läsare till vilket pris som helst, sådana typer som lever sitt liv efter uttrycket ”det var bättre förr” eller någon självutnämnd hjälte som sitter i sin vrå och väntar på att någon ska ta upp stridsyxan mot ”pkgenusmaffian”. Det är alltid bra att en tidning gör klart för sig vilka åsikter den står för, så man vet vad man ska undvika.

   • Det är ju bara det att ni feminister ej förstår att listan är på skoj och att det överdrivna, generaliseringen och stereotyperna är endast där för det komiska.

 52. En sak som kunde stått på listan är att kvinnor har väldigt lätt för att ge kritik till män men väldigt svårt för att ta kritik från män.

 53. Det är också rätt kul hur kvinnor HELA TIDEN JUST HÄR bekräftar fördomen om att kvinnor ÄLSKAR att gnälla över de mest onödiga sakerna. Jösses, har ni inget bättre för er? BUHU, STACKARS ER, en SKÄMT LISTA till för att UNDERHÅLLA gör att ni tar illa upp? Hur jävla veka är ni? Stick till somalien några år för fan, ni har blivit alldeles för jävla bortskämda.

  Det är sannerligen sant det många säger om kvinnan: Vad hon än får blir hon aldrig nöjd, hon hittar ALLTID nåt att skapa dramatik om, ni är ärligt talat som små barn. Kanske vi bör gå tillbaka till den gamla goda tiden och stänga in er i köket, där får ni åtminstonde något gjort istället för att lägga tiden på att leka kränkta på internet ;)

 54. Skulle män vara dåliga på att sortera saker? Carl von Linné, inte hört talas om honom? Som sorterande man känner jag mig kränkt. Som feminist skakar jag bara på huvet. :-P

  • Undantagen bekräftar regeln ;) Som manlig feminist borde du inte skaka på huvudet – istället bör du snarast söka upp doktorn för att kolla din testosteron-nivå, förhoppningsvis kan han skriva ut lite fina grejer åt dig så du kommer på andra tankar ;)

 55. Vad lättkränkta och frustrerade ni är(sexuellt frustrerade maybeeee??;) ), stackars er. Åååååhh vilken vidrig/sexistisk/tragisk lista, ååååååhhhh gulli gull.

  Naaaawwww

 56. hahahaha.
  kolla er statistik innan ni skriver.
  vilka är det nu som är med i flest trafikolyckor.. hmm..
  ni äcklar mig.
  visst att det kanske inte finns en man i världen (och till och med ett antal kvinnor) som drar kvinnoförnedrande skämt. skulle det göra det här okej? tyder inte det snarare på att det behövs en förändring? många män har tagit avstånd från att skämta förnedrande om kvinnor. rasistskämt är aldrig okej. skämt om homosexuella är helt oPK men skämt om att kvinnor i dumma bimbos som bara är bra på att bli sexuellt objektifierade och att klä sig sexigt ska tydligen vara okej?
  då kan jag börja skriva om hur alla män är gymsnubbar med luft i musklerna som bara går på gymmet för att ragga. som bara bryr sig om sin karriär eller sin status. hur män er egoistiska och är utan medkänsla, eller känslor överhuvudtaget som inte är ilska och likgiltighet.
  som tur är vet jag att det inte är sant.
  jag vet att alla killar på gymmet inte är ute efter att ragga. jag vet att det finns helt osjälviska män som vågar visa hur de känner. det gör dem inte mer omanliga.
  att med en sådan här artikel förstöra människors syn på varandra är bara själviskt. ett sjukt sätt att försöka få uppmärksamhet. om man inte kan göra något bra om folk kan tycka om så varför inte skriva något som ser till att kvinnor behåller sin plats som underlägsen? ja. men det reagerar folk på.
  jag kommer aldrig sluta reagera. för du som skrev det här, tillsammans med alla andra som skriver och tycker som du, behöver veta att din människosyn är sjuk.

  • Skämt behöver ej vara korrekta, men eftersom du tar listan på allvar behövs det tydligen det. Vad spelar det för roll om män krockar mer statistiskt sätt om det bara handlar om att få folk att dra på smilbanden?

   • om ett skämt gör att såhär många människor blir upprörda, då är det inte längre ett skämt.
    om ett skämt är kopplat till sexism, då är det ingen skämt.
    om ett skämt är kopplat till rasism, då är det inget skämt.
    vi kan ta bort bilden av en asiat på påsen med kinapuffar (vilken jag kan förstå av den stereotypen det syftar på), då borde vi också kunna ta bort bilden av kvinnor som okunniga varelse som är till för män att kunna objektifiera från från våra (ja, jag skrev våra) hjärnor.
    på samma sätt som det är rasistiskt att dra skämt om felaktigt stereotypa ”raser” (i brist på annat ord) är det sexistiskt att dra skämt om felaktigt stereotypa kvinnor.
    nej. jag ser inte det här som ett skämt. jag ser det här som en konsekvens av den människosyn vi lever i. en människosyn som måste förändras. om människor inte hade tänkt så här om kvinnor hade de heller inte tyckt det var roligt.

    • Ja , att ta bort kinesen på Kinapuffen var världen ett låg-vatten märke i svensk historia, jag har aldrig skämts så mycket som just då.

 57. Läser era uttalanden till DagensMedia…
  (http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article3753735.ece)

  ”Baws är mycket trendigare och känns mera 2013”. och ”Vad gäller journalistiken har vi valt att skriva lite seriösare.”

  Kan då konstatera att ni inte lyckats med er målsättning, då ”artikeln” (som så många andra redan har påpekat) verkligen inte känns som 2013 och att ni skulle skriva mer seriösa artiklar är skrattretande.

  Lägg lite krut på att vara positiva förebilder, skriv om intressanta vettiga ämnen, något som skulle intressera era (eventuella) läsare. Det går faktiskt att ägna sig åt ”journalistik” utan att förnedra kvinnor, trots att ni kommer från en Moorebakgrund så har ni lämnat det skeppet och kan börja skriva om vettiga saker.

  Sammanfattningsvis;

  Skärp er och väx upp – Like a Baws

 58. Snälla Ellen var tyst, det finns inte plats för lättkränkta känsliga fjollfeminister som fått ligga för lite här. Seså, stick nu tillbaka till det lokala feministiskt-initiativ-mötet för att komma på fler orsaker till att ”störta det patriarkala samhället” ;)

   • Och jag föredrar mina kvinnor fastbundna i sängen eller köket där de hör hemma (fast endast om de är snygga, så tyvärr Ellen, du får hålla dig till andrahandssorteringen ;) ) PS, mina såkallade ”härskartekniker” inte bara biter på dig – Dom gör dig ursinnig, så lättkränkt och känslomässigt svag du är .. Jobbigt att vara kvinna va? ;)

     • Behövs ingen retorik mot kvinnor, räcker att hålla sig till sanningen och komma ihåg vad man tidigare sagt, ett vanligt kvinnligt knep är att förvränga tidigare diskussioner, eftersom känsloargument sällan trumfar över fakta.

      Puss och mvh

 59. Jag måste ändå säga att jag blir glad av att läsa det här. Ja inte texten då, den var helt sjuk, men kommentarerna. Av över 160 kommentarer (and counting) är bara ett fåtal procent positiva till Petters text. Och hela debatten är rumsren och utan hot och förnedring. Bara det känns som ett steg i rätt riktning, ett steg mot att det är feminism som är det positiva och sexism som är det negativa, till och med på internet i en ”rolig” text.

 60. Texten är skriven för att provocera, don’t feed the troll.
  Det hade varit bättre att ignorera texten. Detta kommer bara generera fler internetskämtare som tycker det är kul att hata på kön eftersom de får massvis med reaktioner.
  ”MEN ASSÅ SKA VI BARA SITTA O TA EMOT ALLT KVINNOHAT SOM SKRIVS?”
  Nja, inte direkt. Det bästa hade varit att bara ignorera det och veta med sig(vilket faktiskt stämmer) att de flesta har en mer normal och totalt annorlunda kvinnosyn än denna skribent, men att det tyvärr alltid kommer finnas personer som är undantag och det är något man får leva med.

  En häxjakt på kvinnohatare kommer föda fler häxor, och häxbål är idag förbjudet i Sverige. You lose by reacting.

 61. Jag stämmer in i den massiva kören av kritik du fått. Men du, Petter måste erkänna en sak: Erkänn att du snott de där skämten från typ.. den första dassboken (ni vet, den där pocketen med riktigt mossiga och stereotypa gamla skämt), eller att du snott det från något som Bert Karlsson sagt till Aftonbladet på 90 talet. Erkänn Petter, erkänn!
  Sen måste jag vara så fräck att fråga om du faktiskt, tyckte att det var roligt själv? Om du liksom satt med finurlig blick, nära till skratt och fnitter medan du med ivriga fingrar spelade över tangentbordet för förmedla denna text?
  En sak till, hur kul det än må ha varit att skriva det här hemma på kammar’n, med kvävda skratt så att din mamma inte ska komma upp och be dig dämpa dig, så är det faktiskt så att Ja betyder Ja. Och Nej betyder Nej,

  Sen måste jag ändå få säga att kommentarerna här, gjorde min dag, skönt med folk som säger ifrån.

 62. Haha, kul, men helt klart roligare att läsa kommentarinvasionen från lättkränkta flickor och deras knähundar till män som tror de får ligga om de uttrycker feministiska åsikter.

 63. Sanningen är ju dock den att det sitter 2st väldigt arga feminister som postar majoriteten av alla inlägg under olika namn – I verkligheten är detta nu uppe på 2 olika forum där folk garvar sig hesa över dessa feministers kränkthet och veka mentalitet :D

  • VA!? ÄR DET SANT? På två olika FORUM sitter massa MÄN OCH SKRATTAR? På andra sidan datorn?????? Helt ensamma och i det anonyma? GUD VAD JAG KÄNNER MIG BORTGJORD NU!! Om jag visste att massa coola killar på två olika forum skulle skratta åt detta så skulle jag då aldrig uttryckt mina feminisiska åsikter offentligt D=

  • nej Robert, det är nog snarare så som du och dina polare jobbar. Genom sig själv känner man andra, så att säga. Hälsa Dan!

 64. Gee, jag är kvinna och jag känner mig kränkt för männen också. Jag har fått jättebra presenter av killar som jag känner/dejtat, min huskamrat är en jävel på att inreda och majoriteten av killarna jag trängs med på spårvagnen ibland luktar gott. Känner många killar som är bättre på dessa saker än vad jag är så jag vet inte riktigt vad det gör mig. En misslyckad kvinna? Får väl trösta mig med att jag är bäst på andra viktigare saker istället. Som att laga lasagne och spela Minecraft!

 65. Sad this guy is some girls brother, son , cousin, or friend and writes careless sexist stereotypes without thinking. What a fucking loser and shame to the people in his life. Think when you speak shithead.

 66. Det är jättebra att så många brinner för jämställdhet och säger ifrån när kvinnor behandlas annorlunda från män enbart pga könsskillnaden.

  Men allvarligt talat nu, ni som skriker på den här artikeln och författaren skämmer ut er något så hejdlöst. ”Jämställdhet” betyder inte att man absolut inte får skämta om kvinnor. Seriöst, titta på er själva. Ni tar till aggressiva personliga påhopp mot någon som skrivit en text som skämtar om faktiska kvinnliga stereotyper.

  Väx upp, tänk efter.

   • Att det, oavsett om det överdrivs eller ej, faktiskt ligger något bakom de flesta punkterna i artikeln. Kvinnor lägger överlag längre tid på att göra sig iordning för utekvällar/arbetsdagen/stan. Många kvinnor är bättre än män på heminredning. Det är inte så i alla fall, men det är stereotyper som många känner igen av en anledning. Känner inte du igen dig? Om inte, okej, då förstår jag att förvirring uppstår.

    Jag vet inte vad stereotyperna grundar sig i, men det är absolut inget ”sexistiskt” med att påpeka eller skämta dem.

    Jag önskar att alla som kämpar för jämställdhet kunde hålla sig till saker som faktiskt är relevanta och inte slösa sin tid med att bete sig överjävligt mot någon bloggare.

 67. Väldigt roligt, och i många fall träffande mitt i prick. Kanske lite 90-tal, måhända.

  Till er fullständigt vanvettiga galningar som i princip MENA-kaozar över detta: Soylent Green. Er existens kan inte under några omständigheter försvaras.

 68. Det är så upplyftande att se hur toleransen sprider sig över landet, vilken tur att vi har såväl tryckfrihet som yttrandefrihet. Att sen se hur kränkta vissa blir av något som somliga tycker är humor är riktigt intressant. Skulle vilja påstå att det saknas en punkt. Att kunna missförstå. Viket tydligen många gjort här…

 69. Hahaha, tack för ett gott skratt! mycket på listan stämmer på pricken.

  Och till alla som klagar på listan… slaaaaaaaaaappnaaaaaaa aaaaaaaaaaaav och njut av livet, var inte så kränkta :)

 70. Har du någonsin träffat en kvinna? Jag undrar verkligen på riktigt.. Du har väl förstås sett dem på håll och så, men jag tvivlar verkligen på att du någonsin har fört ett längre samtal med en. Personen du beskriver i den här texten verkar vara vara tagen från Two and a half men och jag är verkligen jätteledsen över att behöva riva ner din världsbild (nä det är jag egentligen inte alls, det känns faktiskt toppen) men riktiga kvinnor är inte så. Synd bara att du nu aldrig kommer att kunna få reda på det eftersom ingen kvinna med något som helst vett i kroppen kommer att vilja prata med dig efter det här. Men det kanske inte gör dig så mycket, du vill väl ändå helst hänga med grabbarna, lukta prutt, spela ps och vem vet, kanske kolla lite TAHM.

 71. Listans humor var väl lite sisådär och luktar 90-tal, men alla skitnödiga kommentarer gör ju det hela värt att läsa. Dock är det tragiskt att dom flesta saknar självinsikt och är helt allvarliga.

 72. Du frågar på din facebook: ”Är den verkligen så sexistisk som de påstår?”

  Jag utgår från att du ärligt vill veta och svaret är ja. Den är enormt sexistisk både mot män och kvinnor, framför allt kvinnor. Men om vi bortser från det en stund och jag föreställer mig att jag hade kunnat uppskatta en sexistisk artikel om den var rolig, och på något sätt uppmärksammade och parodiserade våra stereotyper om kvinnor och män, så måste jag ändå säga att jag trodde den här ”artikeln” var skriven av en trettonåring, med sin kunskapsbas om kvinnor, relationer, genus baserad på amerikanska sitcoms (typ Jims värld och 2 and a half men). Du försöker skämta om stereotyper som är så överanvända och uttröttade att det nästan är retro. Du bidrar inte med något nytt utan återvinner endast dammiga gamla klyschor. Hahaha, kvinnor tar lång tid på att klä sig. Hahaha, kvinnor tycker om att arrangera kuddar. hahaha, män klarar inte av att vara utan sex. Jag menar seriöst, att du får kalla dig redaktör? copywriter? Åtminstone bra att du har tillräckligt med självdistans för att uppmärksamma att du endast är en ”självutnämnd” mästerskribent. För det här är smörja. Sexistisk smörja, dessutom. Med det sagt, är du säkert en jättetrevlig kille, men behöver grundligt utbildas både i genus och humoristisk journalism. MVH Mårten Gisby

  • _
   / /\
   / / /
   / / / _
   /_/ / / /\
   \ \ \ / / \
   \ \ \/ / /\ \
   _ \ \ \/ /\ \ \
   /_/\ \_\ / \ \ \
   \ \ \ / / \ \_\/
   \ \ \/ / /\ \
   \ \ \/ /\ \ \
   \ \ / \ \ \
   \_\/ / / /
   / / /
   /_/ /
   \_\/

 73. ”Artikeln är skriven för att underhålla” Jamen, det är ju precis där du har misslyckats. Det finns inte tillstymmelse till humor i den här artikeln. ”Mästerskribent” Ledsen, men det lyckas du inte övertyga någon annan än dig själv om.
  Varför inte istället ta åt sig av kritiken? Varför inte ta tillfället i akt och lära sig något, utvecklas? Jag tror faktiskt att till och med du skulle kunna göra det. Det är nämligen det de flesta av ”alla” de män du pratar om som drar kvinnoförnedrande skämt har gjort.
  Och det är faktiskt så att du förnedrar absolut inte bara kvinnor i denna unkna text, du förnedrar män så att det bara osar om det.
  Slutligen, om du på allvar går runt och luktar kiss och öl hela tiden tycker jag att du bör uppsöka vård. Det verkar inte stå helt rätt till med dig.

 74. Så otroligt förlegat och humorlöst så man blir mörkrädd…har man inget viktigt/roligt att säga så gör man bättre i att vara tyst…riktigt skämmigt att publicera dyligt…det är ju inte ens roligt!! Nä, bättre *artiklar*, annars kanske du borde tänka på att byta karriär…sorgligt!!

 75. Wow! Detta eskalerade fort. Personligen tycker jag inte att texten är speciellt roligt och definitivt inte nyskapande men orsakar ändå ett visst ryckande i mungiporna pga den lite nostalgiska känslan som dessa stereotypskämt av manligt/kvinnligt ger.

  Vad som jag dock skulle klassa som stor humor är den reaktion som texten givit upphov till. Kränkta feministiska kvinnor som med näbbar och klor går till angrepp mot den hemska ”kvinnofientligheten” och de påstådda samhällsstrukturerna den ger upphov till trots att de allra flesta punkterna beskriver kvinnor som duktiga, skötsamma och vackra medan männen antyds vara ett gäng lata, odugliga sluskar.

  Sedan kommer det en hel skvadron med män i blanka skinande rustningar med feministpiskan vinande över sina huvuden och känner att de också måste försvara kvinnornas ära.

  Det skulle vara kul att få exempel på vad ni som är mest upprörda klassar som humor. Om det nu ens existerar sånt i era kränkta liv.

  Slutligen. Ta inte saker och ting på så stort allvar. Speciellt inte på internet.

 76. Jag tyckte inte att ursprungsartikeln var speciellt rolig. Möjligt att andra gjorde det, skämtsmaken är som baken.

  Vad som däremot är riktigt lustigt är alla kommentarer på artikeln. Tack alla lättkränka, tråkigt seriösa -ister. Ni sätter ett leende på mina läppar varje dag.

 77. Jag tycker absolut att man får skämta. Det är inte det som är det stora problemet med detta. Utan snarare att detta är en bild av kvinnor som inte på något sätt stämmer in på mig som person. Och jag vill heller inte förväntas att vara på det här sättet. Hur många gånger har jag inte fått höra av manliga kompisar ”Det är svårt att tro att du är kvinna, du är ju vettig höhöhö.”
  Jag undrar ju då om man menar att jag alltså är något unikum. Unikumet ”vettig kvinna”. Fuck yeah.
  Nej. Det känns ganska förlegad och världsfrånvänt att påstå att kvinnor faktiskt är på det här viset. Skämt eller ej.

  Och ni som går på om att feminism är skit, och att folk är löjliga som är ”kränkta”. Menar ni att man bara bör ta att bli kallad korkad och ytlig utan grund? Att hela tiden bli nedvärderad för sitt kön? Skulle man tänka som ni skulle vi fortfarande ha förbud mot svarta människor på våra svenska bussar, och judar skulle fortfarande avrättas på löpande band.

 78. Fanatiker har ingen känsla för humor. Många feminister idag verkar vara riktiga fanatiker. Texten i sig är rätt tråkig, men det är väldigt typiskt en fanatiker att ta allt på 100% allvar. Ni börjar bli fruktansvärt lik en fascistisk rörelse, ni ska bestämma över vad folk får prata om, skämta om etc etc. Det enda som skiljer er från fascistiska och nazistiska rörelser är eran terminologi. Själv är jag röd/svart politiskt, men er har jag ingen sympati för.

 79. Att så många blir arga över den här listan måste bero på att den är sann och att de känner sig träffade.
  Hade den varit ett skämt hade det det ju inte funnits någon anledning att bli upprörd.

 80. Flera av punkterna var ju riktigt roliga ju även om alla kanske inte stämmer in på min pojkvän/killkompisar. Sedan när man läser kommentarerna så blir det genast tio gånger skojigare. Det finns inget roligare än saker som upprör feminist-Sverige.

 81. Jag har tänkt på det här med sexism som många anser att denna lista står för.

  Har ni tänkt på att om man vill att sexismen ska försvinna så måste man inse sitt eget ansvar.
  Det räcker inte med att man hela tiden påpekar för killar att det där är sexism man måste sluta se sig själv som ett offer också.

  Man väljer själv att låta saker som detta ta stor plats.
  Skriker man och känner sig kränkt så blir saken större än vad den var från början.
  Finns bättre sätt att kämpa mot sexism än så som många i kommentarsfältet gör.

  Det första är att bli mer trygg i sig själv och sluta göra sig själv till ett offer.
  Det andra är att inte tillåta saker få för mycket uppmärksamhet och få ta mycket plats i sitt liv.
  Det tredje är att istället för att gå på media och de män som ser tjejer som ett köttstycke är att vända sig till dagens barn och lära barnen respekt.

  Och jo jag bryr mig om människor, jag har otroligt mycket empati men jag väljer att visa det på andra sätt än att känna mig kränkt över en sådan här sak.
  Jag är inget offer, jag kan inte ta åt mig utav det här.
  Jag tillåter inte en sådan här lista få mig att känna mig som ett köttstycke då jag vet att jag inte är det.

  Jag vet vem jag är och vad jag kan och kommer lära barnen i dagens samhälle att förstå vikten i att det ska vara jämställt mellan könen.

 82. Haha jag bara fullkomligt älskar hur lättkränkta ni är här. Även ni som tar beta hanne rollen automatiskt

  Men det är inget fel med det, vi är som sagt olika.. blame nature.

  Vad tråkigt det skulle vara om vi var jämnställda, och vi ska inte äns tala om vilka konsekvenser det skulle ha. Går man emot moder jord kommer det bli konsekvenser.

 83. Helt sjukt mycket PMSande i kommentatorsfälten måste jag säga, nån som kommer med en lista med egenskaper så blir det massa gnäll om ”kvinnohat” och andra PK-ord. Det här är inget kök flickor.

 84. Ni som dampar på den här listan är:

  Lättkränkta illaluktande pengakåta kommunister utan självdistans. Ni är precis som gudrun schyman med den ända skillnaden att ingen vet vilka ni är. Era kommentarer är roliga, men era passfoton måste vara helt oslagbara. Att vara i ett sällskap där någon som ni befinner er i, är som att få klamydia utan att knulla. Ni har gått och blivit Sveriges könsjukdom: Man blir drabbad ibland men det går över. Snart så att snart ett nytt läkemedel ”Vakna med feminism/kommunism” med ångestdämpande, resorb och abortpiller i ett.
  Ni har det också säkerligen lika svårt med kärleken som det är att pattknulla Petra Mede.

 85. Haha, vilken kul lista. Bra skrivet! Lyssna inte på genustrollen i kommentarsfältet. De representerar inte den sunda, tänkande majoriteten; vi som kan skilja på kvinnoförnedring och skämt om könsstereotyper.

 86. ”…att veta saker om folk
  Tjejer har ett hemligt nätverk likt CIA där de delar med sig av information om alla, till alla. Och fort går det. Calles flickvän Anna kommer veta direkt att han råkade hångla upp den bystiga brunetten igår kväll. Ibland vet de t o m om det innan Calle själv visste det.”

  HAHA den var rolig!

 87. Det roliga med detta är alla kommentarer. Allt från att texten främjar våldtäktsbeteende till att lite humor har ingen dött av. I många fall är proportionerna i kommentarerna enligt mig helt orimliga men jag hoppas ändå att detta fortgår eftersom underhållningen är stor. Mina två cent

 88. Mmm. Eller också kanske skribenten bara överdriver och spelar på de fördomar som faktiskt existerar och kryddar med sina egna reflektioner över varför dam- och herrtoaletter ser ut som de gör. Tror ni på fullt allvar att det här är ett politiskt manifest för Petter och att han tycker exakt på det här viset? Ganska många typer av humor går faktiskt ut på att överdriva och ironisera. Men det finns ju tyvärr många människor som inte förstår ironi eftersom det till största delen bygger på att säga tvärtemot vad man egentligen tycker men med en twist för att underhålla.
  Eftersom många här är pigga på att använda skällsord för att få fram sina åsikter och på ett pubertalt sätt kategorisera oliktänkande som ”mansgrisar” så tycker jag det är berättigat att sjunka till samma nivå som er. Humorbefriade ”kvinnogrisar” skulle jag vilja kalla er. Och om den som känner sig träffad hävdar att det finns fler öknamn till kvinnor än till män så svarar jag med att jag är en individ och inte tänker ta ansvar för alla öknamn som andra individer hittat på. För jag har bara hittat på ett och det riktas till både kvinnor och män i kommentarsfältet. Vore förresten mycket intressant att se vad som händer om man skulle kalla nån för ”kvinnogris” på en sajt med kvinnor mellan 18-40 år som målgrupp. Men bara om de uttrycker sig på ett sätt man inte gillar för då är det ju ok, eller hur? Om en artikel på internet som skämtar om olikheter mellan kvinnor och män (vilket definitivt inte är pk i media längre) är såpass upprörande för er kan jag bara gratulera. Då lever ni i ett samhälle som är väldigt utvecklat och tillgodoser era behov så till den grad att ni globalt sett lever ganska problemfria liv. Det finns verkligen inget tråkigare än överdramatiska, politiskt korrekta människor som inte tillåter en viss typ av humor enbart för att det inte stämmer överens med deras egna förhållningssätt. Att man tar illa upp för ett skämt och protesterar är naturligtvis ok men att ruta in humor och försöka bestämma vad man får eller inte får skratta åt är ju i princip fascism. Ska vi ha åsiktsreglering också ”2013”? Att dessutom hävda att Petter underhåller våldtäktskultur är bara dumt. Finns det egentligen någon som tror att en våldtäkt inte beror på de personliga egenskaperna och uppväxtförhållandena hos våldtäktsmannen? Och att hävda att toleransen för våldtäkter skulle öka p.g.a. provocerande (dålig?) humor är rätt jävla långsökt. Att förnedra och kränka en kvinna är en allvarlig sak som inte bör tas lätt på. Att driva med stereotypa könsroller är något helt annat. Är naturligtvis beredd att ändra på mina åsikter om jag blir konfronterad med bra argument. Är ju i teorin så det ska fungera när man diskuterar något. Men det är ju lättare att bara skrika skällsord såklart.

 89. Makalöst att man kan bli så upprörd över en lista som är menad att driva med stereotyper. Det är på SKOJ och inget debattinlägg. Förbaskade åsiktspoliser, slappna av för i helvete.

 90. Feministus Kränktus är latin för *humorlös kvinnogris.

  *En kvinna som är feminist och hatar män, tror på patriarkatet och röstar på F! eller VPK.

  • Masculus Sexistus är latin för *sexistisk gubbslem

   * En man som ej respekterar kvinnor, lever i sin egna drömvärld (där bla våldtäkt och kvinnofientlighet inte existerar) och röstar på SD

   • Graevus Diggus, en hona som enbart vill ha en rik betahane eller kåt alpha-hanne, men sprider myter om hur hon vill ha män som ”respekterar” henne.

 91. det som skrivit detta har tydligen aldrig varit på en tjej toalett, typ det äckligaste som finns.. prova pinka när en äcklig binda ligger på golvet och stirrar dig i vit ögat… :/

 92. Ja, vi löser ju överbefolkningsproblematiken i alla fall. Alla tjejer och killar kommer hata varandra om tio år enligt mina beräkning. Inga barn gjorda. Alla kommer sitta hemma och runka och skriva argsint på twitter osv.

  Komiker kommer inom tio år vara ett utdött yrke också. Ingen kan skämta om någonting utan att bli utskickad ur staden in i djupa skogen stämplad som laglös och så vidare.

 93. Eller ah, jag glömde att jag är tjej, året är 2013, vi bor i Sverige och såhär ska jag reagera:

  ”…att vika kläder
  Kolla hur dina jeans ligger i garderoben. Sedan kollar du hennes. Testet fungerar även på andra plagg.”

  ?!?!?! HUR VÅGHAR DU PETTER!

  Hur vågar du påstå att tjejer viker sina jeans mer noga än killar gör? Svara! Va? Jag blir FÖRBANNAD. Det finns inget stöd för sådana påståenden i Genusvetenskap 1, 2, 3, ,4 ,5 ,6, 7 och 8 som jag läst. Tycker du det är okej att kolla på tjejers jeans förresten?! Du uppmanar till och med andra att kolla på tjejer jeans? Förstår du vilka strukturer i samhället du förstärker?!

  Och jag känner faktiskt en tjej som viker sina kläder jätteslarvigt och jag är en tjej och viker mina kläder jätteslarvigt och sen så känner jag en mansgris som viker sina kläder jättenoga och så känner jag en som känner en som känner dig som känner hen som känner så och därför håller inte dina argument!!!

 94. Det vidrigaste är bara artikeln, utan att folk försöker försvara den när andra påpekar hur äcklig den faktiskt är. Inse bara att det är fel och sätt en punkt på allt istället för att försöka vinna ett argument där ni står på fel sida! Jag säger inte att ni måste bli feminister, men lärde man sig inte redan som liten att man ska försöka undvika att säga/skriva saker öppet som andra kan ta illa upp av?
  Och säg inte till någon som kan skilja på skämt och förnedring att skaffa humor.

  • Dina åsikter är väldigt linjära. För det första så vinner man inte ett argument, man har ett/flera argument. Ööh… inse att man står på fel sida. Bestämmer du vad som är rätt och fel i sammanhanget eller finns det en kosmisk sanning som alla egentligen borde rätta sig efter?

 95. Alltså kommentarerna är helt underbara. Jävla åsnor som tar åt sig.
  Idioter, det finns viktigare saker att tänka på.
  Fattigdom, folk lider och svälter. Eller kvinnohandel, eller kvinnor som blir tvingade till prostitution. Oskyldiga barn som utsätts för ett och annat. Ni kvinnor i Sverige har det jävligt bra. Håll käften och sätt igång och diska, duga och bädda för era män. Läs ironin i artikeln ERA JÄVLA HORER!!!! Man blir ju förbannad samtidigt som man skrattar åt era kommentarer. Haha

 96. Det här stämmer in på exakt alla kvinnor !
  Det här är de enda kvinnor är bra på. Finns inte en sport dom är bättre på killar än :)

  Såja, in i köket med er nu , bums

 97. Haha herregud, jag skäms över mina medsystrar, gud så lättkränkta och känslosamma ni är, har ni inte fått ligga på länge eller? Ni om någon bekräftar ju verkligen stereotypen om att vi kvinnor är lite väl känslosamma ibland, vilket stämmer rätt bra om jag får säga det själv. Dock är jag inte lika extrem som ni som typ tar åt er av vad som helst :P

  Ni hatar livet va.. ? :D

 98. En eloge till alla kvinnor som kommenterat som faktiskt sett humorn i detta. Ni förstår vad det handlar om. Ni tar livet med en klackspark, ni har troligen ett roligt liv med många attraktiva vänner och män inblandade!

  Till er självutnämnda feminister, anti-män eller vilken etikett ni gillar att visa upp, så tycker jag ni bör ta och kika på lite så kallad humor och notera hur ”sjukt” samhället då faktiskt är. Finns mycket humor som skämtar om stereotyper.

  Samtidigt bör du fundera på hur det kan komma sig att en viss humor tilltalar mer än annan; är det för att vi alla är hjärnskadade? Eller är det kanske för att det finns en gnutta sanning i humorn? (vilket kan vara både positivt och negativt)

  Nä, Petter försökte skriva en kort rolig artikel och han lyckades bra med det. Att så många reagerar negativt på detta, antyder enbart för mig att personen ifråga saknar spänning och drama i vardagen så genom att engagera sig i sådant här så fyller personen i sitt tomma hål som hela tiden annars skriker ”mitt liv suger”.

  Slutligen, för att kasta mer bensin på brasan; hur kommer det sig att majoriteten av alla radikala feminister är så himla… ursäkta språket…. äckligt fula? ;-) Som Cartman säger, ”You seriously need to get that sand out of your vagina!”

 99. Hemskt. Du påstår att det är en hyllning till kvinnor. Jag känner mig kränkt av denna text och jag förstår inte humorn som vissa kommentarer försöker lyfta fram.
  Uppassade hela livet? Nej tvärtom. Jag förstår inte hur en del kvinnor kan läsa det här och tycka det är okej. Att folk överhuvudtaget skrattar och rycker på axlarna gör mig ledsen…

  • Naw blev du ledsen, tänk om alla anpassade sig efter att någon blev ledsen, vilken kramgo och fluffig värld vi hade kunnat ha

 100. Kan ju bara berätta lite om hur internet fungerar för er kränkta människor. Om ni länkar in den här artikeln på facebook och därpå skriver en kommentar om hur fruktansvärt den kränkt er så kommer ni att uppnå rakt motsatt syfte mot vad ni tänkt er. Ni ger gratisreklam till den här sidan och bidrar till att sprida det ni säger er vara så oerhört emot. Där är det enda riktiga skämtet här…

 101. Herrejävlar, man blir ju mörkrädd av att läsa era kommentarer. Finns ni verkligen på riktigt? Det är nog bäst att jag förnekar och fortsätter i tron om att människor kan skilja på skämt och allvar.

 102. Vilken rövtext. Men vad som är värre är alla patetiska, idiotiska kommentarer. Gå och lägg er i en grop allihop och dra ert kvinnoförakt över er. Vider!

  • Oj då. Måste säga att du är något av en verbal gymnast. Härligt att du uttrycker dina åsikter på ett så icke-patetiskt och belysande sätt. Måste vara underbart att leva i en svartvit värld. Du ä djum. Du ä inte djum.

 103. När män generaliserar negativt om kvinnor så är det sexism när feminister generaliserar negativt om män så är det jämställdhet att svenska folket inte förstått det år 2013 är en skam.

 104. Fan vad underbart att se att PC-thug horor på fullaste allvar tar illa vid och blir upprörda över en UPPENBARLIGEN HUMORISTISK lista, menad att vara underhållande. Ni satans kryp skulle antagligen vara lyckligast om ni bara fick lagligen förbjuda all humor ni själva inte tyckte var rolig. Det är tur att man kan skratta åt er patetiska små fån, annars skulle man bli helt mörkrädd.

 105. Hej Petter,

  Jag har ett litet önskemål för vad ditt nästa inlägg ska handla om. Skriv gärna ett inlägg om hur ”alla svarta är kriminella” eller hur ”alla judar är snåla och har stora näsor” eller varför inte ”alla muslimer är håriga apor som lever på socialbidrag”. Snälla gör det. Det är ju bara ”på skoj”, så du kan överdriva med stereotyperna hur mycket du vill. Det är jättekul! Alla kommer skratta, jag lovar. Vi älskar ju stereotyp humor här på Baws! Speciellt när den sparkar nedåt och är riktad till grupper som har det sämre ställt i samhället. Dessutom så gör ju tv-serier som Family Guy och Two and a half också så – om de gör så kan ju självklart då också göra det!

  Fortsätt med ert awesome arbete!!!

  / A

 106. Hej.
  Jag är en kristen två-barnspappa, gift med en fantastisk fru. Vi delar hyfsat på arbetsuppgifterna hemma. Vissa veckor gör hon mer och vissa veckor gör jag mer. när det gäller att sköta bil, gräsklippning och lite tyngre arbeten så brukar det bli jag som gör dem, inte för att jag verkligen vill göra det utan snarare för att jag orkar göra det bättre än vad min fru gör och för att hon tycker att det är tråkigare än jag gör. När det gäller att fixa grattiskort så brukar oftast min fru göra dem, inte för att hon alltid vill utan för att hon är bättre på det och tycker att det är roligare att pyssla än jag gör.
  Vi är lite olika, som det kan vara i en relation.
  Jag gillar verkligen att uppvakta min fru, skulle nog kunna påstå att jag är lite bättre än henne på att ge komplimanger, komma ihåg viktiga datum och fixa mysiga överraskningar.
  Jag gillar inte öl och jag kissar inte på mig men min fru luktar väldigt gott.

  Jag skulle säkert kunna ta illa upp på några saker om det hade varit allvarligt skrivet och om jag verkligen ville ta åt mig.
  MEN
  Detta är skrivet med en STOR glimt i ögat! Det är verkligen viktigt att kunna ha lite distans till livet och sig själv.
  Om jag skulle ta illa upp varje gång någon skämtar om något ”kristet” eller ”bibliskt” så skulle jag inte hinna med annat än att ta illa upp för saker. Om jag desutom skulle ta illa upp varje gång någon skämtar om manliga saker och kvinnliga saker skulle jag inte hinna ta illa upp för alla skämt om kristna.

  Bara för att Petter skriver att Ja betyder nej och nej betyder ja så känns det ooooerhört långsökt och rent av idiotiskt att mena att han tycker det är ok med våldtäckter.
  På vårat bröllop så sa min frus bror att när det gäller min fru ska man inte utgå från att ett ja menar ett ja och att nej menar ett nej. Betyder det att menade det att jag får våldföra mig mot henne?
  Vill jag tro att han menade det så kan jag givetvis tolkade det så. Hur ni tolkar det ni hör och läser får stå för er.

  Jag gillar din humor Petter!
  Keep up the good work!

 107. Jag trodde detta var publicerat 1950 men rädd att det är från i år. Tycker så synd om killen som skrivit som verkar känna tragiska män. Det måste vara jobbigt att vara så otrygg i sin manlighet.

 108. Väx upp! Det är pinsamt att vara född med snopp när människor häver ur sig korkat mansförnedrande skräp som det här. Och kallar det humor!
  Sök hjälp.

 109. @alla som blir kränkta och slänger ”sexistiskt”:

  Det är sånna som ni som gör att så många mår psykiskt dåligt idag, det är sånna som ni som gör att ingen törs yttra någonting längre utan att bli rädd för att bli anklagad, det är sånna som ni som gör människor frustrerade och argsinta, det är sånna som ni som gör att folk inte kan slappna av längre, det är sånna som ni som gör att ”skämt” snart är en myt i historien.

  Måste ni haka upp er på allt jävla skit som skrivs på internet? Måste ni hela tiden sitta och försöka trycka era åsikter och tvinga andra att tycka samma sak om allting? Försök slappna av och sluta skapa den extrema jävla stress på samhället genom era anklagelser och smutskastning. Allt fler och fler bryter ihop och blir deprimerade på grund av den enorma press som alla dessa ”tyckare” sätter på folket.

  Och det mest sorgliga var att den som skrev artikeln skämtade och menade ingen något illa, utan något bara som folk kunde skratta åt utan att ta åt sig. Medan ni som kommenterar är fullt allvarliga och kränker folk något fruktansvärt bara för att dom har en annan åsikt, snacka om noll respekt.

 110. OK jag är inte politiskt aktiv men tänker rösta på SD för att jag tycker invandringspolitiken spårat ur. (Jag är moraliskt tvingad att rösta efter uteslutningsmetoden.)

  Denhär ”grejjen” som omnämns som ”skämtsam” ÄR djupt sexistisk både mot män och kvinnor, raljerade i tonen och fördomsbekräftande på ett sätt som jag upplever som djävligt sunkig.

  Jag är klart mer höger än vänster politiskt men är likförbannat Feminist om man med det menar att man vill att det skall råda jämlikhet mellan könen. (Jämlikhet är INTE samma sak som likriktning enligt min mening.)

  Debatten om olika ickevästliga-kulturers kvinnosyn är inte relevant här för detta handlar om den typiskt västerländska chauvinismen. Lämna därför inte den debatten genom att börja yra om annat. Då blir det bara äpplen och päron.

  Jag är förövrigt också motståndare till kulturrelativismen och kulturmarxismen.

  Bara för att bevisa att man inte behöver vara vänster för att tycka det här är sexistisk SKIT.

 111. Haha, kan säga såhär mycket: Jag går på en skola med väldigt mycket … feminister, och typ 99% är endra äckligt fula eller överviktiga. Det verkar vara någon ”grej” med feminister, typ man blir det för att man är bitter på män för att man inte får knulla eller nåt xD INGEN populär tjej blir feminist i stort sett.

  Det är därför dom visar sig på internet, för där kan dom gömma sig bakom en datorskärm. Så kort och gott är du nu attackerad av samhällets utmobbade fula, måste vara jobbigt xD

  Ta inte åt dig Petter, dessa människor är losers som aldrig kommer finna lycka och därför försöker dra ner andra i skiten.

 112. Förstår inte varför folk tar illa upp det är ju uppenbart ett skämt. Det härliga med internet är ju Kryssa ner knappen, känner du att du blir kränkt/tar illa upp så klicka på den röda fina knappen så försvinner ditt problem. Det här är inget personangrepp tar du illa upp så är det antagligen på grund av att du känner att lite många av de 25 punkterna stämmer in på dig eller ditt synsätt av män & kvinnor. Får be om ursäkt för eventuella stavfel etc, bara skrev av mig lite för jag kan aldrig förstå mig på hur folk kan ta illa vid sig över internet.

 113. Alltså allt stämmer ju, skulle man göra det fult att se samband och mönster i tillvaron som den där listan utgår ifrån att man kan göra skulle man göra sig själv direkt förståndshandikappad (dvs feminist).

 114. haha! Alltså, den här buskishumorn med sexistiska skämt som tar oss tillbaka 100 år i tiden är så otroligt osexigt. Jag har aldrig förstått humorn i att driva på könsroller, killar som tjejer. Denna text känns som tagen från en åttondeklassare som vill impa på sina äldre kompisar. Så. Himla. Trist.

 115. Den som applåderar SCUM och samtidigt tycker att den här texten är något annat än harmlös uppvisar hyckleri i kvadrat. Misandrin på dagstidningarnas förstasidor är ju betydligt mer sexistisk och där handlar det inte ens om humor. Några punkter här var riktigt roliga.

 116. Jag har sällan skådat en sådan skara bajsnödiga människor på ett och samma ställe.
  ”Åh gud vad är det här för artikel? Är den från tidigt 1800-tal?!”

  Läs artikeln för vad den är, ett skämt.

 117. Korkat att tolka in så mycket i en uppenbart ironisk artikel. Det säger mer om er som kommenterar än om Petter.

  Hur orkar man ta allt i livet så döds-seriöst? Kan inte saker vara så enkelt som skämtsamt eller ett menat skämt/ironi? Måste det grävas, vändas och vridas på varje ord för att hitta någon ”djupare sanning” i allt?

  Usch. Hemska tanke att skratta åt en rolig historia, det måste ju finnas något mer djup i den, inte kan den bara vara humoristisk?..

 118. Vad fan är det för idioter i kommentarsfältet? Så otroligt otippat att feminister tar minsta lilla upp direkt när man nämner något negativt om kvinnor, oavsett om det är skämt eller ej. Förstår ni inte att detta funkar på samma sätt som satir? Något det går att skämta om, i synnerhet lite extraroligt när det väcker uppmärksamhet. Eller är kvinnor en grupp man inte får skämta om? Vilka fler grupper gäller detta? Man får inte skämta om invandrare om man inte själv är invandrare va? Ser ni (radikal)feminister inte humorn i det hela? Vilka jävla idioter rent ut sagt. Ta saker med en nypa salt.

 119. DITT BLOGGINLÄGG GÖR MIG FRUKTANSVÄRT KRÄNKT! DET ÄR FULLKOMLIGT VIDRIGT! Varför i helskotta skulle man dölja en soffa från Mio med kuddar?! Det är verkligen något jag inte begriper!

 120. ”Kvinnor är bättre på… att köra bil.
  Haha bra där. Skulle bara kolla om ni som läser är uppmärksamma.”
  Gjorde min dag :D

 121. Kan inte alla som inte fattar kritiken mot den här artikeln läsa på lite om feminism, genus och jämlikhet?

  • Vänta nu här. Så du/ni menar att du/ni aldrig sagt ett skämt om en man? en kvinna? eller något annat???
   Att skämta om någon går alltså emot vad feminism är?
   Artikeln tar uppenbart inte ställning i några genus jämlikhetsfrågor, ser du/ni inte det??? Det är ren och skär ironi.
   Hade du/ni reagerat likadant om Petter vänt på allt, dvs. bytt plats på orden män och kvinnor i artikeln? Eller hade det varit ok?

 122. det här bara måste vara en sån där sjukt dålig text som man åstadkommer för att göra folk förbannade i sociala medier och därmed få bra marknadsföring.
  För ingen med närkontakt med kvinnor (som inte lever i klyschiga hollywoodfilmer) tror att världen fungerar så här väl?
  /fickparkeringsgud och sveriges sämsta klädvikare

  • Varför skulle någon tro att världen fungerar så här bara för att man skrattar åt skämtet? För ja, det är ett jävla skämt.

 123. Alltså hållkäften på er luffare som är anti texten, han skriver för att underhålla, känner ni er inte roade av texten stäng då ner sidjäveln och ge fan i att trakasera snubben som har skrivit artikeln! Gå och gör något vettigt av er tid ist!

 124. Hahahaha skrattade så jag grät!! Handen i handsken och så jävla rätt haha förutom att jag kör som en drottning både på två och fyra hjul ;) gött jobbat Petter!!

 125. Hur fan kan ni bli upprörda över det här?
  Jag är själv för jämställdhet, men det innebär inte att några gaggiga bitterfittor ska få som dom vill!
  Texten är skriven med glimten i ögat o slår lika mycket mot killar som mot tjejer.

 126. orka hetsa upp sig liksom….. Den stora frågan är om det öht gagnar feminismen eller om detta totalt onödiga skyttegravskrig över en ”skôjj-artikel” ställer sidorna män/kvinnor längre från varandra i frågan jämställdhet.

  Vän av ordning, mjukispappa, höginkomsttagare, feminist, vit, snart 40, halvfet, kör miljöbil, köper kravmärkt, blivit utsatt för fysiska övergrepp av kvinna…. Världen är lite mer komplex än ni tror.

  Ps halvrolig artikel med enkla poänger, men trots allt orkade jag dra på smilbanden.

 127. Blev ”tipsad” om den här texten av instagramkontot Kvinnohat. OK, att den är sexistisk och reproducerar stereotyper har redan konstaterats. Det som gör mig brydd är att så många säger typ ”har ni (säg kulturmarxister istället för vänstermänniskor, det har mer punch) ingen huuuuumor??? När skrattade ni senast??? Fattar ni inte att det är ett roligt skäääämt??”. Ok, kolla, det här är ungefär lika roligt som Stefan och Krister. Det är som när man ser tv från åttiotalet och de skämtar om bögar, ni vet när de pratar flamsigt och viftar på handlederna, och det är ju hysteriskt. Det jag menar är att det här är stenåldershumor för människor från stenåldern. Ni som tycker det är roligt, ni är från stenåldern. Vi som inte tycker det är roligt är dels förfärade av att det är sexistisk (ungefär som man kan bli förfärad av rasistiska skämt) och dels skrattar vi itne för att DET INTE ÄR BRA HUMOR. Det är alltså inte roligt! TRÅÅÅKIGT alltså! Ni som skrattar, ni kanske har humor, men ni har DÅLIG humor! Det handlar om smak (förutom att ni är obildade sexister).

  • Dålig humor eller inte samma humor som dig? Det är inte dålig humor för att inte alla tycker att det är kul. Alla skrattar vi åt olika saker, är det fel menar du? Eller måste alla tycka och skratta åt någonting som är förtryckt på en checklista?

  • hej ”Kalle”

   En fråga, vilka får man skämta om enligt dig då? Religiösa? Invandrare? Tjockisar?

   Du kan ju fundera på det där – det skulle inte förvåna mig det minsta om du nu skulle komma fram till att det är enbart ok att skämta om vita heterosexuella män med svensk bakgrund mellan 50-65.

   Om det skulle vara så, så misstänker jag att du skulle rättfardiga det med att ”de” har ”makten”, att det är ett slag uppåt eller att de har format samhället så att det ska gynna dem.

   Om det är ditt argument så ger jag dig ett litet heads up – om du anser att det är ok att vara rasistisk mot en folkgrupp som du anser vara överlägsen andra grupper när själva definitionen av rasism är att olika raser skulle vara överlägsna eller underlägsna andra ja, då är du en rasist.

   Om du vill skämta och håna enbart män, då diskriminerar du pga av kön och är sexistisk.

   Om du vill hävda att samhället är format för dem så vill jag presentera dig för min 55 åriga farsa som kör buss i lokaltrafiken och som inte riktigt har lyckats lista ut hur man betalar räkningar på nätet.

   Nej, jag håller med alla stora komiker som anser att det inte finns något som man inte får skämta om, att inget är tabu.

   Jag ser ingen skillnad på alla feminister som har skrivit hatfulla kommentarer här och hecklare på en stå upp klubb – skriker dumma saker och förstör för alla andra, och som egentligen borde behandlas precisk som hecklare: förlöjligas och skämmas till tystnad för det vråldumma som dom vräker ur sig.

   Ser fram emot ditt svar, ”Kalle”

 128. Fantastisk underhållning!
  Att läsa dessa feministiska kaskader av politiserad, sociala censureringsspyor, förhöjer upplevelsen till en nästintill sexuell nivå.
  Sättet alla stackars PK-tomtar brister ut i sina konvulsioner, liknar vacker poesi..

  Underbar och mycket inspirerande läsning.
  Stort tack och fortsätt göra ett bra jobb.

 129. Jag skulle vara intresserad av hur feminister som klagar på denna lista ser på SCUM-manifestet. Är SCUM sexistisk eller satirisk?

 130. Jag känner mig ärligt talat både nedstämd och ledsen över detta blogginlägg. Jag tycker personligen inte att jag förtjänar att bli placerad i en grupp med egenskaper p.g.a. mitt biologiska kön, oavsett om det är ett ”skämt” eller inte.

  • Nähä. Vad synd för dig då. Tyvärr så påverkar inte ”vad du tycker att du förtjänar” att du faktiskt är född med egenskaper som är specifika för ditt kön. Mitt förslag är att du helt enkelt tar och växer lite skinn på näsan och lär dig leva med det.

   Det, eller så kan du ju ta och dissekera stereotyper i olika skämt och påpeka de faktiska förhållandena…det är klart, du måste ju vara konsekvent och påpeka att Dunhams dockor inte kan prata, lägga fram vetenskaplig fakta för penis storleker på asiater och svarta – det är klart, du skulle upplevas som humorlös och lite smått patetisk…men då är det i alla fall konsekvent och det är dig som folk skulle tycka illa om och inte ditt kön.

 131. Sen till festen, men vem bryr sig. Jag läser Petter Axells lista och konstaterar att den sexistiska bild han målar upp av hur vi killar är inte är speciellt rolig.

  Jag är alltså en sunkig loser utan stil och hyfs, som inte kan komma på kreativa presenter, som saknar takt och ton och alltid tänker med kuken även i de mest olämpliga stunder, som kommer dö i förtid, bara vill bo i ett råtthål och spela tv-spel och inte kan hålla ordning för fem öre.

  Dessutom (som det påpekades i kommentarerna) inte kan låta bli att krocka bilen. Jag kan inte gå på toa utan att kissa utanför och på mig själv, och spiller sen öl på mig , för det är ju så jag luktar. Och deo kan jag naturligtvis inte stava till.

  Vidare är jag en en som är helt värdelös på det sociala umgänget. Och det här är kanske den allra sorgligaste punkten i listan. Första tanken när jag träffar nya människor av samma kön är om jag ska slå ner dem eller inte. Och har de nåt som kan betraktas som feminint på sig, då är det ingen tvekan längre – SMACK! DÄR FICK DU, BÖGJÄVEL!

  Men jag är i alla fall rak och menar vad jag säger. Alltid nåt.

  • Altså…det är inte riktigt meningen att man ska dissekera skämt och dra slutsatser om folk i det Ske det verkligen behöva förklaras att Bellman var inte enbart umgicks med 2 personer från varsitt land, att blondiner tror inte på allvar att de ska få hundvalpar om man kör doggystyle och att typiska stereotyper brukar användas i komik (som till exempel används här) faktiskt inte speglar den faktiska verkligheten?

   Har vi verkligen blivit så korkade att vi numer behöver varnigsskyltar på humorn? Nej, jag vägrar tro att vi har sjunkigt så lågt. Om folk reagerar så på komik så är det inte det komiska stycket det är fel på – det är dig det är fel på.

   Let’s face it – majoriteten av all kritik här kommer ifrån feminister som vill se orättvisor (fast enbart mot kvinnor ironiskt nog…vilken jämnlikhet, eller hur?), som letar efter de ”orättvisorna” i allt de ser och hör. Går det (fel)tolka något som sexistiskt så ska det (fel)tolkas och man ska ta på sig och överdriva offer rollen. Och det är det vi ser här.

   Jag tvivlar starkt på att någon skulle ha ett problem med det här egentligen om det inte vore för att intellektuella kalhyggena (hardcorefeminister) ville visa hur duktiga de är och få uppmärksamhet och en klapp på ryggen av sina feminist polare på deras sociala medier och bloggar.

   Men sanningen är ju att det här enbart blir ett problem OM MAN VILL SE DET som ett problem – precis samma sak går att göra med vad som helst, kan ta ditt inlägg till exempel:

   ”Enligt dig så är man altså en sunkig loser utan stil och hyffs om man råkar tycka om TV spel, äter en pizza då och då eller är så pass omtänksam att man tar hand om en god vän som råkade få i sig lite för mycket natten innan. Du anser altså att man ska i ett sådant läge skicka ut alkohol påverkade människor i trafiken, annars saknar man ”stil och hyfs”.

   Du anser att ge bort exklusiva whiskey flaskor till någon som är en självutnämnd whiskey connoisseur och som inte kan sluta prata om sin senaste whiskey upplevelse är okreativt samt saknar ton och takt.

   Du är sjukligt pedantisk som anser att om man inte färgsorterar sina TV spel, ja då bor man i ett råtthål…men värst av allt är hur sexistisk du är. Att du bara kan med att säga att folk är homosexuella på grund av vad de har på sig för kläder är fan i mig patetiskt”

   etc, etc, etc – helt utan grund så klart, merparten tgit ur tomma intet och vida överdrivet. Det varken kräver intelligens eller bevisar något. Första klassare som inte riktigt vet hur man ska förhålla sig till andra första klassare beter sig så.

   Nej, det finns inget problem här. Det är inte mer kränkande eller nedlåtande än vad du skulle höra om du gick på stand up på en klubb. Det ligger i humorns natur, det ska inte behöva förklaras för dig.

   • ”Du anser att ge bort exklusiva whiskey flaskor till någon som är en självutnämnd whiskey connoisseur och som inte kan sluta prata om sin senaste whiskey upplevelse är okreativt samt saknar ton och takt.”

    Jag kan inte se att Petter skrev nånstans att hans kompis var whiskykonnässör? Det är lite roligt att se hur du skarvar och lägger till.

    Att du medvetet feltolkar i princip allt jag skrev för att förringa Petters bild av mannen som fullblodsklant kan jag inte ta på nåt annat sätt än att du egentligen inte heller tycker att det är så roligt att bli reducerad till en förnedrande stereotyp.

    Det som i alla fall är menat att vara roligt är ju att Petter är så dålig på att hitta på presenter att en flaska sprit är det enda han kan komma på när hans bästa kompis fyller år. Om han ens kommer ihåg när han fyller. Men det behöver jag ju inte berätta för dig egentligen, du är inte korkad, du fattar hur humor funkar.

    Och det gör jag med. Att reducera människor tiil stereotyper kan vara roligt när det görs med glimten i ögat. Men när det bara är sunkiga och extremt förutsägbara könsrollsfördomar som återupprepas på det mest fantasilösa sättet så blir jag bara trött.

    Humor och jargong kan också vara ett sätt att konservera attityder och unkna mönster. Tänk dig att Petter, självsäker och högljud som han säkert är, sitter bland några vänner eller yngre beundrare och häver ut sig – ”Kolla killen i tights, vilken stjärtgosse alltså. Han borde få ett kok stryk!”

    Hur tror du det uppfattas hos de som lyssnar (eller läser Petters krönikor), speciellt om de är lite osäkra i sig själva? Vill man vara en #brakille så ska man hota feminina killar med stryk.
    Och om man själv är lite feminin, då kanske man blir lite ledsen och tycker att man inte duger?

    Men lungt, det var ju bara ett skämt. Fatta det alltså, jävla torrbollar, har ni ingen humor? :)

    Ärligt talat, det är sorgligt att någon, år 2013, kan tycka att det är fräsch och roligt.

    • Tack för ditt svar.

     Helt rätt – det gjorde han inte, men å andra sidan så skrev han ju inte att killar i tights är bögar, använde ordet råtthål eller helt värdelös på det sociala umgänget – det var lite det jag ville illustrera med det hela: att du har skarvat och lagt till, precis som jag gjorde.

     Och nej – du behöver inte läsa in något sådant i det här. Jag bryr mig inte det minsta om vilka stereotyper som används i komik – visst förstår jag själva whiskey grejjen, men jag läser inte in något djupare mening med det eller relaterar till det.

     Det är helt OK att du inte tycker det är roligt – och jag tror jag vet varför. Det som ska göra det här roligt är ju att det inte är politiskt korrekt att säga sådana här saker om kvinnor (och män) just på grund av feminister som propagerar mot sådant som är manligt och kvinnligt.

     Då är det ju nästan givet att feminister och de som har fallit för deras propaganda INTE kommer att tycka att det här är roligt – Det blir lite som att försöka dra terrorist skämt för en taliban…eller…med tanke på reaktionen, att rita en komisk seriestrip om Mohammed och publicera i en muslimsk tidning, det blir liksom inte kul för den som det drivs med.

     När det gäller din fiktiva situation där så kommer jag tyvärr inte att besvara det – det finns nämligen inget som helst samband mellan att skriva ner skämt och att bete sig som du sa, där är vi tillbaka på att skarva och lägga till igen.

     Hur ska jag förklara det här…det är som när Lasse Lindroth sa att han ville sparka in mjälten på militanta veganer som glider runt i batikoveraller och luktar svett och kåda så betydde inte det att han faktiskt uppmuntrade folk att sparka in mjältar på veganer.

 132. Det intressanta här är att ord som förtryck och härskartekniker används så det står härliga till. Det går ungefär 1vs5 (för artikeln och emot artikeln). Om förtrycket nu är så stort som alla här inne vill hävda varför är det inte fler människor som går in och försvarar artikeln samt humorn. Ni får ta och ge er, så synd är det inte om kvinnor i Sverige, vi män mår nog faktiskt precis lika dåligt.

  Men fortsätta läsa Aftonbladet, lyssna på P3 och kolla på TV. I slutändan vill jag bara ligga och det blir betydligt enklare om man vet hur man ska charma den stora massan.

 133. “Myself my friends and my allies and my followers are here to reboot the new era of feminism. I am the overseer of this movement and I will also be coordinating the events. This time our movement is about more than just words, it’s about actions. It’s about making a difference and redefining the world. It’s a proposed global initiative for population reduction, which will in a few decades lead to a world-wide male population reduction of 1 to 10 percent, for the purpose of peace and prosperity around the world. This population reduction is the only logical long term solution. Our plan is one of pacification and submission, and many of these short term solutions are already underway in the western world.”

  “And, when women finally did achieve these opportunities [education and employment] , thanks to Patriarchal Manipulation for fear of a true awakening, women, over time, did surpass men, are surpassing men, and will continue to surpass men until the true balance is overwhelmingly clear.”

  “Save the females. Abort the males. It is justified. It is necessary and its premise is Undeniably True.”

  “Castration Day: The purpose of this day is to pacify males for further processing, meaning, in the end, the majority of them would eventually be terminated, and this holiday would no longer be entirely relevant at a certain point – the day of the True Rebirth, and the dawn of The New World. It is merely a major point in the short-term solutions for the pacification and so forth of all males.

  The population of males world-wide for the indefinite future after the implementation of the short-term solutions would be around 10%, for the purposes of practicality. The 10% that remained would be used for the sole purpose of breeding, and nothing more. They would be given enough sustenance and so forth to remain alive, while being held in captivity to keep them from posing a threat to the general population outside (womyn). They would be allowed visitation by their closest femyle guardian(s) and or relatives if their closest femyle guardian(s) or relatives wishes to see them.”

  http://www.avoiceformen.com/feminism/your-new-employee-krista-milburn/

  Detta är kränkande, både mot män och kvinnor. Det är också den logiska konsekvensen av feminismens hat mot män.

  http://www.youtube.com/watch?v=OSaT9utl4Ys#t=84

 134. Vad är det som flygs och flygs runt jordens alla pittoreska hörn men landar alltid precis utanför en rysk ambassad för att ta bakvägen (HAH!) in? Ett flygplan vars pilot är den nyskilde Greger, 43, från Sunne med ett testosteronfyllt ego i form av en överdimensionerad bebis som kissar kiss i motvind så Greger, nyss fyllda 44, får det i ansiktet och går och skriver ett skämt om urineringssex på baws.se PÅ SIN EGNA JÄVLA FÖDELSEDAG och vaknar upp med det faktum att Greger aldrig var särskilt rolig eller lyckad. Annars gillar jag personligen att gå och hålla hand med en man med trefaskablar virade runt sin lite för stubbiga penis som tyvärr får fungera som en krycka eller träben då jag föddes halt, men som jag sådär försiktigt väger upp med mitt rubbade balanssinne samtidigt som jag skriker ”apajävel” från baksätet i en svarttaxi, påväg hem för att puckla på mina ensamma husdjur. En annan sak som är roligt, det är att tuta på folk så dem får hjärtstillestånd, fast utanför en rådande begravning så det blir som en slags dubbelbestraffning för att jag helt enkelt är en äcklig och bitter medborgare som ska flytta till Ukraina för fortsätta min karriär som järnrörsforskare. Fan ta äckliga barn, och fan ta baws.se samt alla jävla äckliga människor med förlegade skämt om könsmaffior, PK-maffior, maffiainvandring, rumpincestsex, kiss- och bajsdjur, skog, vildmark, berg, volvo 240, coola parkoursnubbar som ramlar och slår sig så hårt att deras föräldrar säger upp kontakten sekunderna innan dessa små människoliv blodhostar fram ett tyst och mjäkigt ”jag älskar er mamma och pappa” och avlider på studs. Det jag vill säga med detta raljerande är helt enkelt att jag uppenbarligen är kvalificerad för arbete på deltid hos baws.se.

 135. HEJ ALLA GLADA SNUBBISAR!

  Jag undrar helt enkelt om ni någonsin träffat en tjej, chey, kvinna, brud, person eller om ni fördriver dagarna med att fantisera om hur *riktiga quinnor* beter sig? Som om kvinno-personer vore fantasidjur liksom. OCH OM DE ÄR DET: fyfaaaaaaaan vad tråkig fantasi ni har. Men lycka till med the love life så att säga! Blir säkert skitskoj för alla inblandade.

  • Ja, helt underbart :)))
   Kommentarsfältet visar att feminister verkligen hör hemma på särskolan. lol
   Alla stackars förtryckta misandriker…måste sitta och hulka pseudovetenskapliga uttryck, i timmar. För att kunna hantera sitt sociala handikapp hahaha

 136. Var jag den enda som inte tyckte att det var roligt för att det var helt och hållet oorginellt? Dessa sk ”skämt” har vi alla vuxit upp med och jag tycker att det är dags att vi förnyar vår arsenal! Mitt bidrag:

  … att bli definierad med hjälp av kvantmekaniska teorem.
  Kvinnor definieras bästa med hjälp av något jag vill kalla ”Heisenbergs osäkerhetsprincip – Kvinna edition”. Den säger att ingen kan någonsin(inte ens kvinnan) veta vad en kvinna vill och SAMTIDIGT veta hur hon känner.

  … att alltid veta att de kan ta ut alla aggressioner på männen utan att få samma aggressionsutlopp tillbaka(gäller de flesta förhållanden).
  Kvinnor lever idag enligt gamla sexistiska principer om att män inte får slå kvinnor. Sexismen i denna princip yttrar sig när kvinnor tolkar detta (oftast under ett slumpmässigt PMS anfall) att de får puckla på männen och att vi i de flesta fall kommer att tolerera deras skitsnack. Se http://www.youtube.com/watch?v=64B64kH4fW8 för källa.

  … att veta att de i princip är lika jämställda som männen är idag (om man jämför med hur de hade det för 20-30 år sedan) MEN att de bitchar om det som om de hade samma brist på rättigheter som för 100 år sedan.
  Det värsta är att kvinnorna ens inte har en gnutta självdistans att veta när de går över gränsen. De bitchar på som om de fortfarande var fängslade i hemmet som på Emil i Lönnebergas tid och VI MÄN tolererar fortfarande deras skitsnack! Jag kräver inte total underkastelse men en linjär ökning av ödmjukheten korrelerat med grad av rättigheter införskaffade. Man hade kunnat tro att ödmjukheten hade ökat med förbättringen av kvinnornas position i samhället, men ICKE!

  Till sist. De som känner att detta är näthat borde lära sig termen trolling. Kvinnor är idag en av de lättast trollade folkgrupperna. Se bara på hela debatten om ”näthat”.

  // Mångårigt Troll

 137. Kommentarsfältet var roligare än listan

  Att få vänstern att sluta gnälla är omöjligt!

  Det kommer bevisas av att någon kommer gnälla över detta inlägg

 138. Det här är skrämmande. Ett tydligt bevis på hur feminism tillämpas för att bryta isär sammanhållningen mellan könen i ett land. I Demokratin Sverige får man inte klaga på att svenskar blir ersatta av afrikaner och araber, man får inte heller skämta om män och kvinnors olika egenskaper som vi – vare sig ni vill eller inte faktiskt har. Snart är man väl en jävla mansgris för att vi män tvingar kvinnor att föda barn.

  Kvinnor tar längre tid på sig att fixa sig än män. Alla som lever i världen vet det, ändå börjar ni böla. Tänkte skriva att era vänsterhjärnor är fulla med rotmos men rotmos är nyttigare än någon av er.

  Dock så är det främst intellektuella människor som har humor, vilket vetenskapliga studier stödjer. http://www.epjournal.net/wp-content/uploads/ep06652666.pdf

  Dra åt helvete jävla marxare som vill förstöra Sverige genom att sabotera våra arma kvinnor. FY!

 139. Ha! Tack för detta Petter Axell! Du och ditt skrivande är som en rest från 1950-talet! Det är roande att såna som du finns kvar! Vi kan läsa dig och fnissa åt hur tokigt vi tänkte förr kring frågor kring kön och glädjas åt att saker har förändrats och att mansrollen du står för snart har dött ut! Så fortsätt underhålla oss! Bjuder på några uppslag till kommande artiklar: ”10 hobbys för en riktig karl”, ”Hemmafrun – kom tillbaks!” samt ”Putin, älskade Putin”. Skriv på och fortsätt ge oss de där nostalgiska återblickarna till gammel-Sverige! Kram på dig Petter, tokfrans där!

 140. Det jag störde mig mest på är att han tror att bara killen spelar, jag spelar mer spel än min pojkvän eller så lirar vi tillsammans så sluta tro att det bara är killar som spelar… my god vilken sten har den här skribenten levt under xD lol fast det där med kläderna stämmer på mig, har alltid klätt mig bättre än min kille och det där med att veta mer om saker är också sant. Underhållande läsning iaf!

 141. Jag tycker att folk ska ta ut pinnarna ur röven och förstå att detta är ett skämt. Är det inget man gillar, så kan man klicka på krysset i hörnet. Alternativt tåga till Kärrtorp och bränna artikelförfattaren på bål. Jag förstår att kommentarsfältet är här för att skriva vad man tycker om artikeln, men att skriva saker som ”vi” , ”alla” och ”de flesta” gör mig bara arg. Skriv vad ni personligen tycker och inte vad det kollektiva feministantirasisthivemindet tycker. Jag personligen tycker artikeln skulle kunna vara skriven ett tag tillbaka, dock är sådana här artiklar så pass tabu att det är fräsch nu, se där! Jävligt synd att några (baserat på kommentarer) tycker att detta är något extremt viktigt att bekämpa, belysa och ta upp på bloggar, facebook osv. Det är inte en stor grej. Som att män skulle bli tokiga av att tjejtidningarna skriver ”Så ser du om han har stor kuk” eller det gamla stora skor stor, ja ni vet. Det är mer seriös ton i sån blaska än denna lilla lista.

 142. Bara för att man blir kränkt betyder det för i helvete inte att man har rätt.
  Däremot är det en JÄVLIGT fantasilös text som med all säkerhet går att återfinna i t.ex. Slitz, Café osv för 15-20 år sen, otaliga gånger. Jävligt förlegat och inte det minsta kul tyvärr. Pinsamt.

 143. Det var endast kommentarerna som var det roliga här !. Fan folk skaffa er lite självdistans. Varför Feministerna och Icke-Feministerna alltid tjafsar emot varandra är för att bägge sidor generaliserar. Men som sagt skaffa er lite självdistans och försök se humor. Eller kan humorn vara FI:s största fiende nummer 1 eller den vita medelklass mannens värsta skräck ?

 144. Till alla kvinnor som hatar över artikeln

  Jag är man. jag tycker om att klä mig snyggt, inreda och möblera, avskyr våld och är ganska pedant av mig så det ska vara städat och strukturerat.

  I texten framstår män som otroligt dåliga på allt det här och jag går helt utom ramarna hos den manliga stereotypen. Inte klagar jag för det! Jag tar inte illa upp för att jag väljer att inte göra det, varför dra ner sig själv i något så obetydligt som en sexistisk humor text på internet?

  Jag är för jämställdhet samt värdesätter kvinnor och män lika. Jag har aldrig känt så mycket att det är ”vi (män) och dom (kvinnor)” innan pga just sånt här. Vi är alla människor och ett folk, låt oss bevara det istället.

 145. Lägg till ”Gnälla över småsaker 25 år i sträck” (japp, jag sa ”sträck”) också, det borde vara den kvinnliga rasens nationalsport – guld varje gång helt överlägset!

 146. Håller med om de mesta men inte dessa då jag inte ännu träffat en tjej som är bra på detta varken i bekantskaps kotesen eller i förhållande, förutom min mor..

  …heminredning

  ….att sortera saker

  …att köpa presenter

  …. att klä sig bättre över lag
  ——————————————————–
  Köra bil är där ser jag ingen större skillnad

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.