air

3 anledningar till att fira Air Max Day på påskafton

Det här året har vi tur, för vi har 2 saker att fira i helgen. Dels Jesu uppståndelse, men även Air Max Day som infaller på påskafton, där en av världens mest populära skomodell hyllas. Sneakermodellen som fått en helt egen dag uppkallad efter sig är Nikes ikoniska Air Max, en modell som de flesta av oss någon gång haft hemma i garderoben. Nikes klassiska Air Max har kommit i inte färre än 9,728 olika versioner sedan den släpptes och på lördag fyller modellen 29 år. Födelsedagen firas bland annat genom att Nikes legendariska designtrio bestående av Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield och Mark Parker släpper en helt ny version vardera.

Designtrion, som när de samarbetar går under namnet HTM, har stått bakom några av Nikes största succéer (som du med all säkerhet äger ett par av själv) som till exempel Air Force 1-modellen från 2002. Nu har de, inför årets firande av Air Max Day, tagit fram nya versioner av Air Max 1, Air Max 2014 Flyknit och Air Max 95 som under en tidsbegränsad period finns tillgängliga online via Nike ID, där du med deras nya färger och material kan sätta din personliga touch på en utvald skomodell.

Dessutom har trion tagit fram 3 helt nya versioner av Nike Air Max som kommer finnas tillgängliga i butik och på nike.com från den 19:e, 22:a respektive 24:e mars och de nya versionerna är så snygga att vi tror att vi hellre unnar oss ett par nya sneakers än två kilo påskgodis i år, eller vad säger ni?

Anledning 1: Nike Air Max LD-Zero H av Hiroshi Fujiwara 

Trendsättaren Hiroshi Fujiwara är grundare av Fragment och en av de främsta förespråkarna av global gatukultur. Han har en bakgrund inom den japanska punk och skate-scenen och inspirerades av en hel del av olika material innan han landade i nylon och mocka som han tycker gör skon klassiskt tilltalande. Modellen släpps i både en herr- och damversion och känns betydligt mer spännande att ha stående hemma i påsk än klassiskt påskpynt, eller vad säger ni?

hiroshi

Nike Air Max LD-Zero H är tillgänglig sedan den 19 mars på nike.com/airmax och under Air Max Day hos utvalda återförsäljare.

Anledning 2:  Nike Air Max 90 Ultra Superfly T av Tinker Hatfield

Om det är något man vill göra under påskhelgens lediga dagar så är det att glida runt i Tinker Hatfields nya Air Max-modell vars design är influerad av fotbollsskon Mercural Superfly. Det höga skaftet på skon gör att du blir riktigt stabil och oerhört trendig långt efter att matkoman efter påsk har lagt sig.

tinker

Nike Air Max 90 Ultra Superfly T kommer finnas tillgänglig den 22 mars på nike.com/airmax och under Air Max Day hos utvalda återförsäljare.

Anledning 3: Nike Air Max Ultra M av Mark Parker 

Den tredje anledningen till att fira Air Max Day istället för påsk är Mark Parkers nya Nike Air Max Ultra M, en modell som får oss att tänka på allt annat än att vilja flyga till blåkulla. Parkers design kallar han själv för ”riktigt vågad” och en utveckling av Air Max BW. BW har ursprungligen rena och skarpa linjer i övergångarna till själva skon men med hjälp av en ny teknik, som kallas jacquard, kunde Mark skapa en mjukare övergång och en mer pixlad effekt.

parker

Nike Air Max Ultra M kommer finnas på nike.com/airmax från och med den 24 mars och under Air Max Day hos utvalda återförsäljare. 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.