dorr

Vi alla älskar prylar och teknik. Särskilt det senaste på marknaden. Men vi kan nog alla med handen på hjärtat erkänna att allt man har kanske inte är helt nödvändigt. Vi tänker att det är dags att presentera tre funktionella lösningar av produkter som faktiskt ger dig en bättre tillvaro – nämligen ett säkrare hem. Säkerhet skall inte behöva vara invecklat och komplicerat, så vi har valt ut 3 produkter som är simpla, men effektiva. Minska din inbrottsrisk och åk iväg på semestern i lugn och ro!

Utomhusbelysning

Inte vilken utomhusbelysning som helst, utan en med rörelsesensor. När någon ovälkommen person smyger sig in på huset, så tänds utomhuslamporna på. Tjuven kommer definitivt känna sig skrämd att bli sedd eller uppmärksammad, och kommer med största sannolikhet söka sig någon annan stans. En utomhusbelysning installeras enkelt i några steg. Bäst är att ha en lösning som går runt hela huset. Eller respektive fram och baksida. Denna lösning är även väldigt effektiv för att uppmärksamma granngemenskapen, som har en stor betydelse när det kommer till att förebygga inbrott.

En säker dörr

Bor du i lägenhet? En utomhusbelysning kanske inte är grejen för dig. Men oavsett du bor i hus eller lägenhet, så kan en avgörande investering vara en säkerhetsdörr. De är nämligen nästan omöjliga att bryta sig igenom.

Svenska skydd som är en leverantör av dessa, menar att deras säkerhetsdörrar är speciellt framtagna för att minska risken för brand och inbrott. Samtidigt som de bevarar en stil som passar in i våra svenska trapphus, så håller säkerheten toppnivå. Eftersom grunden består av en ståldörr, som sedan laminerats och behandlats, så kan du välja precis vilken stil du vill ha. Fördelen blir entydigt att de som tidigare inte bytt till säkerhetsdörr på grund av saknat utbud, nu kan göra hela sitt hem tryggare. Förutom att risken för inbrott minskar, exempelvis när du är bortrest, så förebyggs även bränder. Säkerhetsdörrar sägs även kunna rädda dig vid oväntade överfall.

Två larm

Har du redan ett larm? Tänk om och skaffa två! Många tjuvar letar nämligen efter larmet för att stänga av det på ett sätt eller vis. Det som de inte tänker på är att det kanske finns två larm. Det som rekommenderas är ett tyst larm och ett som hörs högljutt. Ett enklare larm kan vara som en distraktion för tjuven, som denne klipper av. Ha sedan ett ytterligare tyst larm som går samtidigt. Inte många gör sig besväret att leta fram huruvida det finns två larm eller inte.

Vad mer bör man tänka på?

Det är inte bara du som kan se ut genom dina fönster hemma. Tjuvar kan nämligen också se in! Genom att ha dyra fina saker som står framme, så blir det mer attraktivt för inbrottstjuven att ta sig in. Undvik att ha dina finaste värdesaker ståendes framme så man kan se de genom fönstret på bottenvåningen. Därutöver bör du alltid ta det säkra före det osäkra. Om en tjuv faktiskt kommer in, se till att förvara nycklar till garage, bil och andra värdesaker som kontanter på ett gömt ställe. De skall alltså inte vara i kökslådorna eller på hallbordet. Samtidigt som det är smidigt för dig att förvara det där, blir det smidigt för tjuven att hitta dem.

Nytt lås och en hund?

När du flyttar in i ett nytt hus är det alltid rekommenderat att byta alla lås in till huset eller lägenheten. Man kan faktiskt inte veta hos vem eller vilka nycklar finns till det nuvarande låset. Utöver det kan det varmt rekommenderas att ha en hund i hemmet. Oavsett det är en liten eller stor ras så innebär en hund i hemmet komplikationer för en tjuv. Något som inte ens är värt besväret.

Bra åtgärder innan är den bästa försäkringen i ditt hem! Om du planerar att bosätta dig där du befinner dig länge, är det helt klart värt att investera i säkerhetsprylar för ditt hem!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.