vikiiings

Har du sett TV-serien Vikings? Då vet du redan hur bra den är, och framförallt varför. Har du inte sett Vikings bör du genast läsa (och titta på klippen) artikeln nedanför. Vi har nämligen sammanställt fem anledningar till varför man inte kan låta bli att älska serien.

Vikings säsong 3 rullar just nu på HBO Nordic med ett nytt avsnitt varje fredag. Du kan även kolla ikapp säsong 1 & 2 ifall du är en av få som missat hypen kring serien.

De blodiga scenerna

Vikingarna var väldigt blodtörstiga och de stred för guld och för att utöka sin mark. Deras politiska system är korrupt och maktkamperna är otroligt brutala med både yxor, pilbågar och avkapade huvuden. Men även om krigsscenerna är tempofyllda med blod som stänker är även de lugna scenerna otroligt blodiga emellanåt. Som när Ragnar utför ”the Blood Eagle” på Kung Horik, den mest brutala död man kunde uthärda på den tiden.

Floki (Gustaf Skarsgård)

Vår egna svenska stjärna. Floki är en komplex och älskvärd karaktär som är duktig på att bygga båtar. I första säsongen trodde vi att han skulle förråda Ragnar, men han visade sig vara lojal och en riktig vän. Hans höjer serien avsevärt och att han är svår att förstå sig på gör bara hela saken ännu bättre. Sen att han alltid är målad i ansiktet är något vi inte förstår, men som vi gillar. Det passar bra utan att vi vet varför.

Brödernas relation

 

Bröderna Lothbrok, Ragnar och Rollo, har ett komplicerat förhållande. De har sina duster men den underliggande kärleken bröderna emellan är uppenbar. Rollo vill ha sin brors respekt, något han kämpar hårt för. Ragnar är svår att komma nära inpå, men när det verkligen gäller så gör han vad som krävs för sin bror, även om han gjort fel. Sen att båda är grymma på att slåss gör serien om möjligt ännu mer sevärd.

Athelstan

Snubben som började som gisslan är otroligt vänlig och har en hög toleransnivå. Han är alltid lugn och tänker innan han talar, Athelstan tror både på Gud och vikingarnas gudar. Han påstår sig höra Thor i åskan även om hans hjärta tillhör Gud. Detta gör att han ifrågasätter sin egen tro och studerar mycket för att lära sig mer. Han är en väldigt viktig karaktär som bidrar med ett lugn som helt klart behövs bland alla actionscener.


Travis Fimmel

Ragnar Lothbrok, huvudpersonen som i princip ÄR serien. Fantastiskt skådespel och omöjlig att inte känna sympati med. Han är känslosam samtidigt som han är iskall och en krigare samtidigt som han har lätt för att älska. Då vi inte sett honom i någon stor produktion tidigare kan vi inte lova att han är en mångsidig skådespelare, men att axla rollen som Ragnar i Vikings gör han helt perfekt. Hade vi varit 12 år hade vi inte velat vara Ronaldo, vi hade velat vara Ragnar. En hjälte som får brudar, är kung och som ser bra ut. Orättvist.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.