revisor

Att anlita en bra revisor är A och O för företagare, men hur ska man egentligen bära sig åt för att hitta rätt? Här är tipsen du har letat efter!

Behöver du en revisor?

När är det dags att anställa en revisor, och hur hittar man rätt firma?

Man brukar säga att tid är pengar, och när det gäller ditt företag är det verkligen sant!

För en relativt låg summa kan du i stället för att stressa och oroa dig förlita dig på en kvalificerad revisor som vet hur allt fungerar när det gäller revision, skatt och andra saker som du behöver få fixat.

Huruvida du måste ha en revisor beror på tre siffror. Fler än 3 anställda (i medeltal), mer än 1,5 miljoner kr i balansomslutning och mer än 3 miljoner kr i nettoomsättning. Om du når upp till minst två av dessa värden båda de senaste två räkenskapsåren så måste du anlita en revisor, enligt bolagsverket.

Små aktiebolag behöver ingen revisor enligt reglerna, men det kan vara väldigt användbart att anlita en ändå.

Rätt kvalifikationer

Välj en revisor som har rätt kvalifikationer och som har kunskap om företag som liknar ditt. Fundera på hur förtroendeingivande firman är och om de verkar kunna sin sak.

Firmans storlek

En revisionsbyrå kan ha allt från 200 upp till tusentals kunder. Fundera på vilken typ av service du behöver. Ju större firma, desto mer anonymt blir ditt företag i massan, medan en mindre firma ofta kan erbjuda mer personlig service och ett närmare samarbete.

Om du vill ha en personlig kontakt som du kan ringa, i stället för att bara komma till en generell telefonsupport, så kan det vara läge att välja en mindre firma.

Priser

Priser kan variera kraftigt, och oftast får man vad man betalar för.

När du jämför priser så titta på vad det är som ingår exakt. Om du väljer att köra på ett till synes billigt alternativ kan det tillkomma extra avgifter som du kanske inte tänker på.

Om du tycker att det känns svårt att avgöra vilken firma som ger dig mest valuta för pengarna kan du använda dig av en onlinetjänst som jämför åt dig. Du kan till exempel jämföra upp till tre revisorer samtidigt på ageras.se.

Tid

För att du ska få bästa tänkbara service så är det nödvändigt att revisorn har tid att hjälpa dig. Om han eller hon har mer än 100 uppdrag så finns det antagligen inte så mycket tid för fler. Var inte rädd för att fråga hur upptagen revisorn är!

Specialkunskaper

Revisorer är oftast vana vid att jobba med flera typer av företag. Men om du har en verksamhet utöver det vanliga och anar att det skulle vara svårt för vem som helst att sätta sig in i den kan det vara lönt att hitta en revisor med specialkunskaperna du söker.

Det skulle till exempel kunna vara att tala ett annat språk.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.