jay

Motsatser attraherar varandra – det är vad klichén säger i alla fall. Dessa ikoniska par är däremot undantaget för regeln, då det inte bara är kända för att dela attraktion för varandra, utan även yrke. Kan det vara så att lite karriärsrivalitet adderar kemi till förhållandet? Oavsett fallet så finns det något charmigt och intressant med paren som kör samma race och stöttar varandra under resan.

Angelina Jolie och Brad Pitt (Hur länge till är dock frågan?)

Brangelina kan mycket väl vara det största kändisparet genom tiderna, med en relation som skapat huvudrubriker otaliga gånger. Deras åtråvärda utseenden, kändis-status, välgörenhetsansträngningar och sanslösa bankkonton har länge varit ämnen för beundran hos många; de är paret som par aspirerar för att efterlikna. Jolie och Pitt fick pressarna att gå varma när de efter att ha jobbat tillsammans under inspelningen av ’Mr & Mrs Smith’, blev ett par – en skandalös händelse då Brad under tiden var gift med Vänner-stjärnan Jennifer Aniston. På senare tid har Pitt och Jolie gjort framträdanden tillsammans i ’By the Sea’, en film skriven av Jolie, som porträtterar ett fiktivt pars kamp för att hålla ihop sin fallerande relation. Filmen gick dock inte hem hos publiken – ett faktum som troligen inte kommer besvära paret dock, med tanke på deras kombinerade förmögenhet på $385 miljoner (~3,2 miljarder sek).

Jennifer Tilly och Phil Laak

Trots att hon kanske är bättre känd för sin skådespelarkarriär så har Jennifer Tilly också blivit känd för sin skrämmande och aggressiva spelstil vid pokerbordet – som också är platsen där hon mötte sin man, tillika poker proffs kollega – Phil Laak. Utöver sina $3 miljoner i turneringsvinster, är Laak också känd för att ha slagit världsrekord i att spendera längst tid spelandes poker i en enstaka session (115 timmar, för den som undrar). Tilly som har träffat Laak sen 2004, har inte legat på latsidan i pokerspelandet utan har i skrivande stund skrapat ihop $1 miljon i pokervinster och hon blev nyligen nominerad till damernas Poker Hall of Fame för sina insatser vid pokerbordet. Det är svårt att säga med säkerhet hur detta par spenderar sin fritid, men det känns som att i alla fall ett par av deras date nights spenderas på casinot…

Shelden Williams och Candace Parker

En atlets passion för sporten kan enkelt komma att konsumera hans eller hennes liv; då är det inte konstigt att man söker upp en partner som kan uppskatta passionen och dedikationen det krävs för att tävla bland de bästa. Willams och Parker är båda basketstjärnor med karriärer som har belönat dem med flera fina priser, ett antal gästframträdanden på TV och – i Parkers fall – även ett världsrekord. Basketspelarna har varit föräldrar till en dotter sedan 2009 – en för tillfället, liten flicka, men som vi i framtiden kan anta kommer växa sig ganska lång…

Beyonce och Jay Z

Här har vi ännu ett kändispar som media inte kan få nog av. Hip hop och RnB-stjärnorna möttes när de sammarbetade på megahiten ’Crazy In Love’ och fem år senare, 2008, var de gifta. Sedan dess har de blivit två av de högst tjänande artisterna genom tiderna. Det verkar även som att paret har inspirerats av Brangelina och att ett gemensamt album är på väg – om man ska tro ryktena. Politiskt frispråkiga, modemedvetna och vänner med familjen Obama – Det är inte förvånande att Queen B och Jay-Z är musikbranschens hetaste par just nu och för en bra tid framöver.

F Scott Fitzgerald och Zelda Sayre

Detta historiska par är ett av de mest välkända i de litterära kretsarna. Det kan vara så att deras glamorösa förhållande är så tidslöst inspirerande eftersom Fitzgeralds fiktion än idag hyllas världen över. När en filmatisering av The Great Gatsby släpptes under 2013 blev vi än en gång bjudna på författarens förföriska, men i slutändan mörka, skildring av America under jazz-eran – en tolkning som hans fru, Zelda, hjälpta honom forma. Fitzgerlad hänvisade även till henne som ”den första amerikanska flappern”, och brukade läsa hennes dagbok för inspiration. Dessa två intellektuella romantiker kommer förevigt representera 20-talets hedonism, även om det är först på senare år som Zelda Sayre har blivit en lika uppmärksammad och uppskattad författare som Fitzgerald.

Bill Clinton och Hillary Rodham

Trots genomlidandet av kanske samtidens största otrohetsskandal, verkar det onekligen som att Bill och Hillary fortfarande kilar stadigt. De två demokraterna träffades på Yale University 1970 och vid tiden då Bill Clinton blev vald till landets president år 1991 hade parets dotter Chelsea hunnit bli 11 år. Sedan dess har dottern följt sina föräldrars fotspår, hon blev involverad i politik och jobbade ett tag som reporter för flera av de stora nyhetskanalerna och hennes föräldrars välgörenhetsorganisation, Clinton Foundation. Hillary som nu har möjlighet att bli USAs första kvinnliga president någonsin, har i samband med det även möjlighet att göra Bill landets första ”First Man” någonsin.

Sara Blomqvist och Jeremy Young

Här har vi ett par som praktiskt taget garanterar sina framtida barn ett fantastiskt vackert utseende. I detta fall möter Dolce and Gabbanas ansikte utåt Burberrys. Den svenska supermodellen Sara Blomqvist och brittiska modellen Jeremy Young lovade att älska varandra i nöd och lust 2014, vilket gjorde dem till ännu ett modellpar som fann kärleken på catwalken. Blomqvist bar en omtalad Valentinoklänning på bröllopet, och på gästlistan fanns flera stora namn från modevärlden. Modellerna köpte nyligen ett hus stort nog för att kunna bilda familj, i England, med uppenbara implikationer om planer för föräldraskap.

Nick Offerman och Megan Mullally

Man kan bara föreställa sig de dagliga skrattfesterna som måste uppstå I dessa två stjärnkomikers liv. En del av vad som gör Offerman och Mullallys äktenskap så charmigt är att de spelar hämndslystna ex i den populära tv serien Parks and Rec. Den perfekta kemin som uppstår när de spelar mot varandra på duken är ett perfekt testamente för deras humoristiska kompabilitet.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.