fil

För AW17 presenterar italienska FILA en kollektion med tydliga influenser från märkets långvariga sportarv. Med materialval och silhuetter från de tidiga åren omtolkas i nya uttryck inspirerade av 90-talets expressiva gatumode – med en injektion koreansk streetluxe. 

Den nya kollektionen består av några nyckelprodukter, bland dem finns en ton-i-ton bomber i satin, FILAs klassiska tracksuit i velour, en windrunner samt den ikoniska tennispolon i originalutförande.
fil2
Bland skorna utmärker sig läderkängan Grunge som kommer i fyra olika färgställningar. Disruptor II är en annan klassiker som kommer i ett suede pack och som en midtop där skon omarbetats med en högre ovandel på den grovt räfflade sulan. Och för oss som älskar kläder men också vill vara smarta med ekonomin tackar ju inte nej till en Bonuskod så man får pengar över till shopping.
fil3

OM FILA
Fila
 är ett internationellt varumärke och företag som tillverkar sportkläder och sportskor. Fila grundades av bröderna Fila i Biella i norra Italien 1911. Man började med att tillverka kläder för invånarna i de italienska alperna. Under 1970-talet började man tillverka sportkläder, efter att tidigare ha haft underkläder som huvudsyssla. Stora affischnamn för företaget under 1970-talet var Björn Borg och Ingemar Stenmark.

Sedan 2007 är huvudkontoret förlagt till Seoul, efter att Fila köpts av sydkoreanen Gene (Yoon-Soo) Yoon, via Fila Korea.

Om mode:
Mode, (latin: modus), betyder sätt, fason, rytm, mått, gräns; något som är förenligt med tidens rytm och smak, alltså det som är modernt. Ordet används framför allt, men inte uteslutande, beträffande kläder (klädstil). Jämför stil, trend och subkultur. Mode speglar den rådande tidsandan och dess ideal. Det kan ta sig uttryck i kläder, arkitektur, målarkonst eller musik. Inom givna kulturella gränser kan en person höja sin status i gruppen genom att ändra klädedräkten.

Modehistorien speglar samtidigt kultur som historia.

– Om jag finge välja bland den brokiga massa böcker som kommer ut hundra år efter min död, vet ni vilken jag skulle ta?…Nej, jag skulle inte ta en roman i detta framtida bibliotek och inte heller någon historisk bok, ty i den mån den innehåller något av intresse är den också en roman. Min vän, jag skulle helt simpelt välja en modejournal för att se hur kvinnorna klär sig ett sekel efter min bortgång. Och dessa klädtrasor skulle säga mig mer om framtidens människor än alla filosofer, författare, predikanter och vetenskapsmän, säger Anatole France.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.