bil

Tänk att inför varje resa kunna skräddarsy exakt vilken sorts bil man kör och slippa försöka anpassa resmål, sällskap eller packning efter den bil man äger och är fast med. Med moderna hyrlösningar som SnappCar anpassar sig valet av bil efter ens egna önskemål och man slipper de kostnader som bilägande medför.

Privatägda bilar står parkerade ungefär 23 timmar om dygnet, samtidigt som de genom sin blotta existens kostar pengar för ägaren. Äger man en bil är man dessutom fast med just den bilen och kan inte inför varje resa välja exempelvis hur stort bagageutrymmet ska vara, hur många platser som ska finnas eller hur modern teknik som finns i den. Genom att hyra bil från en privatperson kan man inför varje resa välja exakt vilken sorts bil man är ute efter, hämta den riktigt lokalt och efter återlämnande slippa den börda som ett bilägande kan innebära.

  — Vi har ofta bättre tillgång på bilar än hyrbilsfirmorna, men då vi har att göra med privatpersoner rekommenderar vi att man hör av sig i god tid innan, säger Fredrik Karlberg som är Sverigechef på SnappCar.

Man slipper alltså försöka “skramla” efter bilar bland umgängeskretsen, för att hitta en där alla kompisar får plats, där packningen för skidresan inte måste ligga på taket och där man slipper lyssna på Sveriges Radio P1 hela vägen, för att bilradion fastnat på en kanal och inte heller fungerar med Bluetooth. Dessutom slipper man betala för en parkeringsplats som egentligen bara fungerar som en plats där bilen står och dammar och man slipper besiktning, skatter och reparationer. Ändå kan man få tag på en bil nästan lika snabbt som man inser att man skulle behöva en.

  — Bilägare svarar inom en timme. Om hyrare inte hittar något hjälper Snappcar själva till att hitta en match, säger Fredrik Karlberg.

Privat biluthyrning genom företag som SnappCar fungerar på samma sätt som om man hyr en bostad genom Airbnb. Den som hyr ut bestämmer priset, dialogen sker mellan uthyrare och den som hyr och betalningen sker genom företaget. Via SnappCar är även den som hyr försäkrad. Uppstår det problem eller konflikt mellan uthyrare och den som hyr kan SnappCar ta hand om det mesta.

Eftersom det är den som hyr ut som bestämmer vem som får hyra bilen, är det enda generella ålderskravet att båda parter måste vara myndiga. Jämfört med traditionella biluthyrare, där det ofta finns en åldersgräns på minst 25 år, är privat biluthyrning något som i praktiken kan fungera för alla. Kan det bli bättre?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.