allad

Aladdin är en ny storfilm regisserad av Guy Ritchie, en regissör som har bakom sig kända filmer såsom Lock Stock and Two Smoking Barrels, Snatch, The Man from U.N.C.L.E., och Sherlock Holmes. 

Aladdin är en film som inte är helt lik Guy Richies andra filmer, först och främst är det en musikal. Filmen är producerad av Walt Disney Pictures, och det är en ny version av den tecknade versionen som Disney gav ut 1992. Båda två är baserade på sagan från “Tusen och en natt”. Original-sagan handlar om samma pojke, Aladdin. I den sagan är han en lat och fattig pojke i en kinesisk stad, som träffar en trollkarl. Trollkarlen försöker lura honom att gå in i en grotta full av faror, för att hitta en oljelampa. När han väl gör det, kommer en ande ut av misstag, och en ande kommer fram. Ett äventyr utspelas sedan, mellan den onda trollkarlen, Aladdin och hans nya fru, men den magiska lampan i centrum.

De stora stjärnorna i filmen är Will Smith, Mena Massoud, och Naomi Scott. Den klassiska sagan går ut på att en fattig pojke, Aladdin, blir förälskad i prinsessan Jasmine. Han möter en “ande i flaskan” som han blir vän med, och kommer att behöva slåss mot historiens antagonist: den onda Jafar.

Det var i oktober 2016 som Disney gick ut med att Ritchie skulle regissera denna nyinspelning av Aladdin. Will Smith var den första i rollbesättningen som gick ut med att han skulle vara med.
Will Smith är ett stort namn i Hollywood känd både som skådespelare och rappare. Han rappade under namnet “the Fresh Prince” men gjorde sig känd först 1990 då han spelade i en serie på NBC. Serien var “The Fresh Prince of Bel-Air” och blev snabbt en succé och Smith blev ett känt namn. Serien fick sex säsonger och lades ner 1996. 

Efter att serien lades ner gick Smith över till att göra filmer, och fick roller i flera filmer som blev stora succeér. Han är en av de skådespelarna i Hollywood som tjänar mest på sina filmer. Han har blivit nominerad i kategorin “Best Actor”  för sina roller som Muhammed Ali i “Ali” och sin roll i “The Pursuit of Happiness”. Andra stora filmer han varit med i är bland annat “Men in Black”, “Bad Boys”, “I, Robot”, och “Hancock”.

Aladdin spelades in både i England, och i Wadi Rum öknen i Jordanien. Den släpptes i USA den 24:e maj, 2019, och blev direkt en succé. Aladdin rankades som den tredje högst säljande film under 2019. Kritikerna har hyllat skådespelarnas insats, men Ritchies regi har blivit kritiserat.

Mer information och omdömen om filmen hittar ni på IMDb.

Nu när filmen är ett hett ämne, har det även kommit ett spel dedikerat till Aladdin! Aladdin’s Treasure Slot Machine är för de som letar efter en upplevelse lite utöver det vanliga, precis som med filmen. Utvecklaren bakom har verkligen ansträngt sig för att skapa en innovativ design till den här video slot spelet. Det är en fröjd för ögat, och stilmässigt den snyggaste grafiken vi sett bland slot machines i år. Det finns många fina detaljer när man spelar, i början kan det kännas som väldigt överväldigande, men man får snabbt en bra överblick. Det är utvecklat för den bästa upplevelsen för den som spelar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.