billl

För 31:a året i rad har den italienska utmärkelsen ”Auto Europa” från fackförbundet för motorjournalister i Italien delats ut – och segraren är helt nya Alfa Romeo Giulia.
I år testades bilarna och segraren korades i samband med Europas och Italiens viktigaste mässa för hållbar, digital och integrerad mobilitet Smart Mobility World.

Under mässan testade fler än 100 specialiserade journalister 21 nya bilmodeller – grundkravet för att få vara med i tävlingen är att minst 10 000 bilar har tillverkats och marknadsförts i Europa mellan september 2015 och augusti 2016 – för att senare rösta om vilken som blir ”Auto Europa 2017”. I tuff konkurrens stod nya och fascinerande Giulia som segrare och utsågs därmed till Årets Bil 2017 i Italien.

Det är en viktig och ärofylld utmärkelse som visar på framgången med nya Giulia som en unik och enastående bil. Bara att kliva in i nya Giulia ger en känsla av vass teknik tillsammans med klassisk italiensk stil. Här kombineras funktion och skönhet för en maximal prestanda med högeffektiva motorer, perfekt viktfördelning, unika tekniska lösningar och klassens bästa vikt-till-effekt-förhållande samt bakhjulsdrift. Det sistnämnda är dessutom mer än en hyllning till arvet från klassiska Alfa Romeo – det är också en teknisk lösning för maximal prestanda, körglädje och enastående köregenskaper. Snart kommer dessutom nya Giulia också med avancerad Q4-fyrhjulsdrift.
Med det högsta betyget någonsin för vuxenskydd från Euro NCAP:s krocktester sedan reglerna skärptes 2015 är dessutom nya Giulia en av världens säkraste bilar.

Nya Giulia lanseras i fyra versioner: Giulia, Super, Veloce och Quadrifoglio och finns med fem motoralternativ; samtliga tillverkade i Italien och helt byggda i aluminium. Med effekt från 150 till 510 hästkrafter finns en Giulia för alla smaker och plånböcker – och racingbanor. Nya Giulia Q är med varvtiden 7 minuter och 32 sekunder runt den legendariska och ökända 21 kilometer långa Nordslingan vid Nürburgring i Tyskland världens snabbaste fyradörrars-sedan.

Nya Giulia finns tillgänglig i Sverige redan nu och kostar från 305 000 kronor. 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.