ybris

Vad har Zlatan, Kim Jong Un, Dr Alban, Mårten Andersson och resten av världen gemensamt? Alla har fått HYBRIS och samtliga ingår i Mårtens nyskrivna standup-show som hade premiär 20 februari i Stockholm. BAWS var givetvis på plats i publiken och fick se en sjukt rolig, lite omogen men insiktsfull Mårten på scen.

Hybris. Alla människor har det, mer eller mindre. Igenkänningsfaktorn är hög när Mårten snackar om Instagram-likes, egotänk och att vilja prata om sig själv. Humor man kan relatera till och tänka ”exakt sån är jag” är både skrämmande och rolig på samma gång. Mårten lyckas hela tiden träffa rätt och redan efter 5 minuter in i showen har vi skrattat så mycket att vi inte ens hunnit ta en klunk från våra ölflaskor.

Personligen har jag alltid gillat Mårten för att han ofta slänger in snuskiga skämt mitt i en story, som när han demonstrerar begreppet hybris genom att spegla sig själv och det hela slutar med att han ejakulerar i byxorna. Att jag viker mig av garv vid det tillfället säger en hel del om mig som person, men det är just de oväntade övergångarna i manuset som gör Hybris till en succé.

Hybris är vår tids folksjukdom, inget snack om den saken. Därför borde alla gå och se den här föreställningen. Antingen går du dit och har en rolig kväll, eller så går du dit för att få lite självinsikt. Oavsett anledning är ”HYBRIS” en lysande standup-show som är betydligt mer lättsam än Mårtens förra show, ”Under Ytan”, och BAWS rekommenderar dig att köpa biljetter och bjuda med någon polare som har hybris. Det kommer gynna er båda.

BETYG: 4/5

#allaharhybris

KICKA HÄR för Turnéplan och biljetter.

mart

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.