anderson-silva-leg-break-830×470

Lördagens UFC 168 avslutades i katastrof för den forne mellanviktsmästaren Anderson Silva, som fick ligga 48 timmar på sjukhussängen efter att brutit skenbenet i matchen mot Chris Weidman.

Under tisdagen berättade chefskirurgen som har haft hand om Silvas skada, Steven Sanders, för ”Daily News” att den 38-årige brassen kan ha haft tur i oturen. Sanders berättar att då Silva inte skadade sin hud där skenbenet gick av, är skadan inte lika allvarligt som den kunde ha varit om huden hade gått sönder.

På frågan när Silva kunde återvända till träning och kanske tävla en dag, svarade Sanders att beroende på hur benet läker kan Silva vara tillbaks i gymmet om 6-9 månader. Det ska inte heller vara finnas några komplikationer med det läkta benet i framtiden, samt att risken för ett nytt benbrott är väldigt liten.

Sanders berättar vidare att Silva själv hade frågat honom vid flertal tillfällen om när han kunde återvända till träning och verkade inte låta som en person som vill lägga handskarna på hyllan.

Artikel från Kimura.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.