Rekryteringar

Att driva ett företag är inget enkelt uppdrag, det är ett heltidsjobb som inte tar slut bara för att du låser dörren till kontoret eller sitter framför teven i hemmet. Att få företaget att rulla i vått och torrt är nyckeln till ett fungerande företag och däri ligger ett stort ansvar på företagets olika chefer. Interimschefer är ett relativt nytt begrepp där dina chefer hyrs in under en viss period och alltså inte är fast anställda. Det finns flera anledningar varför ett företag kan behöva en interimschef istället för en tillsvidareanställd.

Mellan rekryteringar

Den vanligaste anledningen att man anlitar en interimschef är att föregående chef har lämnat företag och lämnar ett hål som behöver fyllas. En interimschef hoppar in och håller ställningarna under rekryteringsprocessen. Eftersom många interimschefer går genom rekryteringsbolag som Brightmill har den rekommenderade chefen blivit noggrant utvald för att passa just ditt företag. Det går också att se detta som ett test, om interimschefen trivs och passar in kanske ni inte behöver fortsätta med rekryteringen. Ni har redan hittat nästa chef!

Implementering av nya tjänster/programvaror

När det är dags att rumstera om på företaget brukar det uppdagas strul, kunskapsluckor och en omställningstid som kan försämra resultaten i början. När ni börjar erbjuda en ny tjänst på företaget eller ska börja använda ett nytt system, kan en interimschef med erfarenhet på området gör omställningen mycket smidigare. Genom att ha en person på avdelningen som redan är expert på programmet eller har jobbat med tjänsten i många år, får dina anställda någon att fråga och någon som kan se till att medarbetarna göra rätt redan från början.

Projekt

Ska företaget tackla ett längre projekt? Kanske en storkund kräver mer uppmärksamhet och arbete än ni kan hantera just nu? En interimschef eller konsult kan hoppa in och styra rodret medan du hålla uppsikt över alla avdelningar. En projektledare är dyrt att anlita och det är svårt att motivera en heltidsanställning för ett projekt som har ett slut. Med en interimschef kan ni sätta ett slutdatum i samband med anställningsdatumet och du får experthjälp genom hela projektet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.