MFF

Malmö har som bekant rest till Paris men det handlar främst om en spelare som både är kung och uppvuxen i samma stad, han spelar dock för motståndarlaget. 

De måste kännas lite lustigt att allt snack och fokus ändå i slutändan handlar om en spelare i andra laget (läs Paris). Pratas det ens någonting om Malmö FF och dess chanser eller spelare? Som vi alla fotbollsintresserade redan vet skall MFF inte ha en chans i stormatcher likt denna. Laget gör det grymt i Europaspelet men det här är på en helt annan nivå.

Nu för tiden är den ständiga snackisen om Zlatans vara eller icke medverkan i matcherna. Han är upp till åren och detta får vi nog vänja oss vid. I kvällens drabbning är han åtminstone tillgänglig. Jag tror inte han vill något hellre än att göra mål och bevisa hur stor han fortfarande är i Paris. Jublar han? Skulle inte tro det.

Det är otroligt kul att ha ett svenskt lag med i CL, oavsett vilket. Nästa gång kanske de är IFK Norrköpings tur, vem vet? Att Malmö inte har en minsta lilla chans till poäng mot varken Real Madrid eller Paris är en annan femma. Shaktar då? Nja tveksamt. Man vet ju inte vart man har detta uppköpta, krigsdrabbade ukrainska lag som inte får spela sina hemmamatcher i sin egen hemstad. De är dock alltid ett väldigt duktigt och spelskickligt fotbollslag. Eventuellt är det där Malmö kan knipa någon poäng och kanske därmed en möjlighet att få spela Europa League-slutspel nästa vår.

Vilka vinner årets upplaga av den där jävla Champions League som mannen med stort Z skulle ha sagt? Real Madrid! Utmanade av Bayern München, Barcelona, Arsenal, Manchester City och PSG.

Fler matcher att hålla koll på under första omgången:

Real Madrid – Shaktar, 20:45, Viasat Fotboll

En match ur Malmös grupp där Real borde vinna relativt enkelt. Målkalas att vänta.
Gör Ronaldo fem nya mål?

Manchester City – Juventus, 20:45, Viasat Motor

Ett pånyttfött City där de kryllar av stjärnor i laget, vad sägs om Kompany, Otamendi, Yaya, Silva, Aguero, Sterling, De Bruyne visst smakar de bra i munnen? Dom ställs mot fjolårets finalist Juve, som har startat säsongen helt bedrövligt med tre raka torsk. Förlorat en hel del tongivande spelare som Pirlo, Vidal, Tevez. Citys tur i år? Tror stenhårt på dom i denna match åtminstone.

Roma – Barcelona, onsdag, Viasat Fotboll

Nysatsande Roma ställs mot förra årets briljanta Barca. Katalanerna brukar reda ut dessa matcher och kommer antagligen även göra det i kväll. Men visst är man lite nyfiken på Roma?

Svenskar i CL:

Malmö FF, Zlatan PSG, Pontus Wernbloom CSKA Moskva, Victor Lindelöf Benfica, Erik Johansson Gent, Oscar Wendt och Branimir Hrgota Mönchengladbach.

/Pierre Högberg

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.