appa

Okej, redan den 6:e februari drar de Olympiska spelen i Sotji igång (men invigningen sker den 7:e…) och om vi bortser ifrån att Ryssland med Putin i spetsen sällat sig till den homofobiska skara som tror att samhället går under om två samkönade känner för att ha en het stund tillsammans, så är det en tv-fest utan dess like. Om du gillar sport. Och om du har Viaplay. Vilket du inte har.

Men det är lugnt. Baws har hittat ett gäng appar som kan dels kan hjälpa dig följa med resultaten, dels guida dig om du skulle befinna dig på plats, dels hjälpa dig att fördriva tiden i ishockeyns periodvila.

Eurosport Eurosport
Eurosport för iPhone och iPad – nummer 1 bland sportappar. Här kommer det att finna en hel del resultat och liknande.

Ice Hockey Qualifications to Sochi 2014 IceHockeyQualifications
Det räcker med att se namnet på den här appen för att veta vad det rör sig om och det vore väl själva f-n om det här NHL-späckade laget inte tar medalj.

Sochi 2014 Guide
En mobil guide till olympiska spelen samt de paralympiska spelen (där Sverige brukar inkassera in högvis guldmedaljer – 160 stycken under spelen 1984). Håll dig uppdaterad, se till att du har rätt tider till tävlingar och andra event. Följ den olympiska facklan för de paralympiska spelen, köp biljetter, planera resan samt navigera runt arenorna i Sotji.

Sochi 2014 Results
Följ medaljstriden i realtid samt ha det kompletta programmet över spelen med snabb och enkel övergick av tider och resultat.

Viaplay
Ska du följa tv-sändningarna av OS på din iPad behöver du Viaplays app. Utöver OS får obegränsad tillgång till TV-serier, tusentals filmer du förmodligen redan har sett samt live sport. För att få tillgång till innehållet måste du vara Viaplay-kund och ha ett dessa tre paket: TV, TV+Film eller TV+Film+Sport.

Guider till Sochi

RosaKhutor Rosa Khutor
Den officiella Rosa Khutor-appen. Om du inte vet vad det är så kan vi förtälja att det är skidorten i Sotji som står värd för de alpina tävlingarna, freestyle samt snowboard under de olympiska & paralympiska spelen.

Sotji
Ytterligare en app som hjälper dig hitta runt i Sotji. Om den första inte skulle göra det.

Tävla mot dig själv

Sochi Winter Games – Guess the Competing Nations’ Flags
Testa dina geografikunskaper och gissa rätt flagga medan du väntar på nästa åkare, nästa period eller nästa tävling.

Cowbell 2014 för OS i Sochi / Bjällran
Oavsett om du står i åskådarleden, är hemma eller på en fest kan du heja på dina landsmän genom att förvandla din iPhone, iPod eller iPad till din egen bjällra.

Dartfish
Appen för dig som vill börja träna på riktigt. Bridie Farrell, USAs speed skater, sa så här om appen: ”When I came back to skating, I wanted to use in‑depth video analysis for my training. Dartfish Express has made it easier than ever to break down every frame of each performance with my coaches.”

Res till Ryssland

Aeroflot
Officiella appen för Rysslands största flygbolag. Om du flyger med Aeroflot kan du samla alla boarding pass på ett ställe med hjälp utav av Passbook – finns inbyggt i iOS.

Friendly Moscow FriendlyMoscow
En alternativ guide till Moskva om du skulle vilja se staden under en mellanlandning, skapad framför allt för utländska besökare som vill se de skönaste platserna i staden.

Yandex.Metro
Hitta rätt i Moskvas tunnelbana – det bästa sättet att ta sig fram i staden.

Travel Interpreter (Russo Turisto)
En populär app som kan tolka på 33 olika språk, bland annat ryska. Och ja, den har fonetiska bokstäver.

TravelInterpreter(RussoTuristo)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.