ef

Bild: Cilla Benkö Årets Chef 2017, Chefgalan samt Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef. Foto: Alexander Donka/Sveriges Radio.

Tidningen Chef arrangerade ikväll för 15:e året i rad Chefgalan på Grand Hôtel i Stockholm. Priset Årets Chef gick till Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

– Det känns givetvis otroligt kul och väldigt hedrande. Sveriges Radio är ett framtidsföretag där vi alla tillsammans är inne på en stor förändringsresa. Tack till er alla som varje dag med en fantastisk lojalitet, en stor kreativitet och med ett glatt humör gör att vi är landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Ni gör att jag varje dag går till jobbet med ett leende på läpparna, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

Juryns motivering lyder:

”När omvärlden förändras är det den som står stilla som halkar efter. Hon har skapat relevans och framgångar i världsklass i en tid då media blir mer fragmenterad, där alternativen till radio har exploderat. Hennes passion för uppgiften är lika stor som omsorgen om medarbetarna. Tacklar en komplex och svårstyrd organisation med tydlighet och integritet och skapar en närhet till medarbetarna. Har ett stort fokus på utveckling och att få medarbetarna att själva se poängen med den.”

Om Cilla Benkö
Cilla Benkö utnämndes till vd för Sveriges Radio 1 oktober 2012, efter att ha varit vice vd sedan 2009. Hon har arbetat på Sveriges Radio i över 25 år och har under den tiden innehaft ett flertal chefspositioner. Hon började sin karriär på Sveriges Radio på Radiosporten och gick sedan över till Ekot som ekonomijournalist. Cilla Benkö har varit chef för Ekot samt SVT:s Aktuellt.

Cilla Benkö är en av elva medlemmar av EBU:s Executive Board och medlem i EBU:s Personnel Committee. Hon är ordförande för Prix Europa och ordförande i juryn för UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize.

2015 valdes Cilla Benkö in som medlem av the Advisory Board for the Media and Communications Department vid LSE i London (London School of Economics) och hon är styrelsemedlem i INSI (International News Safety Institute).

2016 tilldelades hon Pontus Schultz-priset för sitt ledarskap.

Om priset Årets Chef
Priset delas ut av tidningen Chef. Prisets syfte är att lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges chefer och sprida deras budskap om det goda chef- och ledarskapet. Förra året vann Ingvar Larsson, koncernchef Lindex, 2015 vann Christina Forsberg, avdelningschef på CSN, före detta länspolismästare på Polismyndigheten i Gävleborgs län.

Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef:
“Med utmärkelsen Årets Chef vill vi lyfta fram en chef som sticker ut och är en förebild. En chef med patos och personlighet som inspirerar andra till gott ledarskap och goda resultat i vardagen.”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.