sol

Höstdagjämningen är här och i takt med att det blir mörkare ute får vi i oss mindre solljus, därför är det extra viktigt optimera dagsljusintaget – även under kontorstid.

Mycket tyder på att den stora nya trenden på arbetsmarknaden är att arbeta utomhus. Susanna Toivanen, docent i sociologi och forskare inom framtidens arbetsplatser, menar att det sänker stressnivåerna och ökar återhämtningsförmågan, samtidigt som det ger variation, ökar kreativiteten och gör oss friskare och piggare.

Tidigare i år kunde vi se en starkt växande trend i flexibla och aktivitetsbaserade kontor, där arbetsuppgifterna styr var vi arbetar. Redan då spådde forskare att den nya stora trenden skulle bli att arbeta utomhus.

Man behöver inte spendera en hel arbetsdag utomhus för att dra nytta av de positiva effekterna. Dagens teknologi tillåter oss att ta enklare arbetsuppgifter utomhus. Ta exempelvis telefonsamtal eller möten utomhus för öka produktiviteten, eller ta med en surfplatta och gå igenom dina mail i solskenet.

I takt med att soltimmarna blir färre är det ännu viktigare att komma ut under dagen. En promenad till eller från jobbet är också ett bra sätt att fylla på med D-vitamin. Svenska varumärket Thule har sedan starten 1942 arbetat för att möjliggöra ett flexibelt och aktivt liv. För att underlätta för balansen mellan friluftsliv och arbete, har Thule tagit fram en rad produkter under devisen ”Bring your life”, bland annat för telefonen, surfplattan, datorn och cykeln.

Här är 5 produkter från Thule som hjälper oss komma ut en liten stund under dagen:

Thule Atmos X3 – iPhoneskal med fallskydd
Thule Atmos för iPad – Hårdskaligt hölje som ger skydd
Thule Vectros MacBook Air Bumper – Tåligt skydd med stötupptagande kanter som skyddar mot stötar och fall
Thule Strävan Deluxe Laptop Bag – Vadderad och vattenskyddande väska med plats för laptop, surfplatta och telefon
Thule Paramount 24L – Tålig och ihoprullningsbar datorryggsäck för stadslivet som skyddar elektroniken och är smidig att använda på språng

Mer info på www.thule.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.