kniv

För mig startade allt i början på nionde klass då jag i starkt ljus kunde urskilja några mörka strån uppenbara sig på min haka. Något totalt outvecklat vid det stadiet, men som indikerade på att manligheten i sin renaste form var på väg. 
1 år senare hade jag utvecklat en tvättäkta sjömanskrans och något som kändes som en början på en mustasch.

Vid den tiden var jag såpass säker i min position som skäggbärare att jag kunde ta mig friheten till att modifiera och anpassa min växt med alla möjliga rakningsateraljer. Jag började inse värdet i att lägga ner pengar och tid på min rakning. 
Det var nog där som mitt intresse för grooming verkligen tog fart, sen dess har jag varit noga med hur, vad och när jag rakar mig. 
Men trots mitt gedigna intresse har jag fram tills förra veckan levt i total omedvetenhet om hur mycket det finns att hämta när det kommer till äkta, gammal hederlig knivrakning.

Jag begav mig till en lokal salong och fick under 1 timme och 20 minuter genomgå allt vad knivrakning handlar om. Oljor, blöta handdukar, smörjor, massage, lödder, knivar osv. 
En sylvass kniv som långsamt smeker huden så när det bara går och på sin resa över kinden kapar av vartenda skäggstrå och kompletteras med oljor och en detaljerad behandling av hela käk- och halspartiet tills du är lenare än en babyrumpa själv.

När denna underbara behandling är klar känner du dig garanterat fräschare än någonsin och känslan av att få knäppa en nytvättad skjorta och spänna slipsen runt det glänsande mästerverket som du kallar hals är obeskrivlig.

 Det jag alltså vill ha sagt är att om du inte har testat knivrakning, gör det!

Helst av allt skulle man vilja heta  Gordon Gecko och på rutin gå en sväng via barberaren innan man drar på sig en nytvättad 1500 dollars-kostym. Men trots att livssituationen inte ser ut så för de flesta av oss är knivrakning ett perfekt sätt på att sätta en renrakad guldkant på dagen.

Tips: Nyår, bröllop, fester och liknande är perfekta tillfällen att besöka barberaren om du inte har planer på att göra det till en vardagsrutin.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.