pathigh

”Pang!.. Jag ligger på mattan och tittar ned på mina fötter. Min första tanke är att jag gick av på mitten. Är vid fullt medvetande och något säger till mig att inte försöka röra eller flytta på mig. Jag var bara tvungen att ”vicka” på fötterna”.

Jag (Patric, skribenten) är mäkta imponerad och fascinerad. Det kommer du också att bli. Det är därför jag skriver denna text. För att sprida vidare inspiration från en person som vet vad livet handlar om och lever därefter. Den här killen är ingen vanlig kille, det här är Rickard Edh…

Lets get inspirEDH.

Rickard har en brinnande passion till resor då det är det ultimata sättet för att  bemöta nya inspirerande människor med spännande livshistorier. Han springer, cyklar, simmar, dyker, klättrar, surfar och paddlar sig genom livet.

Han är med andra ord addicted to life, en livsnjutare som älskar kicken av allt han tar sig an oavsett utmaning, extremsport eller aktivitet.

Men livet kan sannerligen ta hastiga vändningar när man minst anar. Inget är någonsin förutsägbart vare sig man vill det eller ej. Från att befinna sig på en klättervägg och utföra en av sina stora passioner till att plötsligt…

Under en av mina flera resor genom Asien träffade jag på Rickard och hans glädjefyllda gäng. Där fanns det en gnista, en passion och ett ”fånga livet” tänk likt sällan skådat. När man är ute på långa resor i vida världen får man chansen att bemöta en mängd olika karaktärer, vissa går passé andra minns man. Sen finns det dom som tagit en plats, en ståtlig plats i ens inre sinne för den de är och det dom gör. En del människor har kraften att kunna inspirera genom den äkta människa de lever ut.

Han må ha en speciell spirit svår att beskriva med ord. Rickard Edh, mannen som ser till att positivitet alltid tar överhand, förvandlar problem till möjligheter och sätter mål för att uppfylla och bemästras. Tänk er ”mycket snack men lite verkstad” fast vänd på steken och gångra det med ett tvåsiffrigt tal så börjar vi närma oss.

Den 23:e januari i år befann sig Rickard på en klättervägg i staden Göteborg. Något gick plötsligt fruktansvärt fel och han föll handlöst från en höjd på 12 meter! Med ett sådant fall kommer också konsekvenser. En bruten rygg, krossade fötter och förlamning av underkroppen var ett faktum.

pat4

”Omställningen från ett liv full av spontanitet, snabba ryck och en jäkla fart till att ligga raklång och bara vänta på nästa dos eller måltid, var till en början en väldigt svår situation att hantera. Innan kunde jag knappt se en film på över två timmar utan att bli rastlös, bara ha ett jobb gick helt bort och tacka nej fanns ju inte på kartan. Jag var alltid ett samtal ifrån att hänga med på nästa äventyr eller utmaning och svarade ja innan jag visste vad jag hade givit mig in på”.

Ett fall från högre höjd som innebar förlamning till en process som sannerligen heter duga. Från att inte kunna gå till ett framtida mål snudd på att sikta mot stjärnorna. Vi snackar vägen från icke gångbar till 5895 meter över havet, målet är inget mindre (läs högre) än självaste Kilimanjaro. Den afrikanska höjdpunkten.

Med rätt inställning, positivitet och tålamod kan man nå sina mål säger Rickard. En resa och kamp från förlamning och rullstol till toppen av Kilimanjaro, är det ens möjligt? Frågar jag.
Svar på tal direkt: ”Man har inte misslyckats förens man gett upp”.

pat1

Rickard vill inspirera andra att ta sig förbi sina hinder, svårigheter eller jobbiga situationer. Jag uppmanar alla att följa hans blogg och vara med på färden ifråga. Det handlar inte bara om en personlig resa och ett klyschigt ”vägen tillbaka” det handlar om en gemensam färd, ett större projekt med mål, mening och goodwill.

”Jag har inte EN passion i livet, utan jag har passion FÖR livet!”

I dagens läge är Rickard på benen igen, detta utan varken rullstol eller kryckor som hjälpmedel. Vägen dit har inte varit en dans på rosor. Under de åtta månader som gått sedan olyckan har han fått vara med om en ofantlig resa både fysiskt och psykiskt (surprise?). Ett flertal imponerande delmål har betats av. Han har bland annat lyckats med bedriften att gå sin första mil, löst en klätterled och sagan fortsätter (läs verkligheten) för Rickard. En röst från toppen av Kilimanjaro kallar.

pat3

”It always seems impossible until its done”
– Nelson Mandela

”Om inte dina drömmar skrämmer dig, är dom inte stora nog. Vi ses på toppen” /Rickard Edh

Vill du veta mer, bli inspirerad och inte minst påverkas till det bättre? Ni får ursäkta mig men det var ingen fråga. Checka in bloggen och följ med på instagram @inspieredhofficial. För den här snubben kan det vi andra inte kan!

Som han så fint säger ”Kan jag, kan du”

To be continued…

Läs Rickards blogg HÄR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.