lejon

Mitt namn är Sebastian Pisano. Jag har fått äran att dela med mig av information och mina åsikter här på Baws. Det kommer att bli riktigt kul! (Läs intervjun med mig här om du missat)

Jag har en syn på livet och träning som i min värld är logisk och går att förstå på ett enkelt sätt. Målet är alltså att ni som läser ska förstå, motiveras och bli bättre varje gång ni kommer in på träning/hälsa-fliken här på Baws.se

Vi ska börja med grunden och sen bygga uppåt annars kommer korthuset att raseras. Det här gäller alla! 

För att kunna prestera på gymmet, i löpspåret, på jobbet eller när som helst så krävs det att man har ett system, både på in och utsidan, som fungerar. Jag tycker inte att man ska generalisera för ofta och för mycket men i det här fallet gör jag det, människors system fungerar inte.

Symptom på det här kan vara: skador, dålig sömn, övervikt, missbruk, trötthet, stelhet. Det mesta som inte är bra med andra ord. Det är säkert många människor som känner igen sig. Jag personligen jobbar på mitt system varje dag.

För att ni ska få en ännu bättre bild tänkte jag dela med mig av en förklaringsmodell jag tycker är grym:

Vi spolar tillbaka tiden ett par tusen år. Vi tänker att vi var någon form av ”nomader”. Vi skulle ta oss från punkt A till punkt B i ett långsamt och energisparande tempo. Det kunde vara för att vi skulle få vatten eller mat. Mitt under vår promenad kommer ett lejon och attackerar oss så vi blir tvungna att springa fort som fan för att överleva.

Om vi utgår från teorin så skulle ett av dagens lejon vara ett stenhårt träningspass, en lång arbetsdag eller att klara av en tenta. I en perfekt värld skulle vi alla som kör stenhårt ligga och mysa på en strand och dricka en proteindrink efteråt, men så är inte fallet!

Jag har flera lejon bakom mig varje dag och ibland t.o.m på natten. Någon som känner igen sig?  Det blir som en negativ spiral med lejonattacker och tillslut säger kroppen ifrån.

Den svåra biten är att vi inte kan sluta på våra jobb, hoppa av plugget eller skiljas och göra det vi vill. Vi kommer att ha kvar några lejon i livet hur vi en vrider och vänder på det. Det är hanteringen av det här som vi måste förbättra:

1. Livet är 10% utav vad som händer och 90% hur du reagerar på det. Stress (lejon) handlar mycket om hantering, hitta det som hjälper dig att varva ner.

2. Ju fler lejon vi har desto större krav på oss att vi ska vara medvetna om det. Finns det en plan på hur länge du ska jobba 12 timmar om dagen? Finns det en anledning till att du tränar 14 timmar i veckan? 

3. Om vi äter den bästa maten, dricker det bästa vattnet och sover ordentligt så kommer vår motståndskraft att förbättras och då kommer vi kunna pressa oss lite längre och därför prestera bättre än människor i våran omgivning. 

4. Skippa cigaretten, snuset och minska på kaffet. Känns dumt att kasta in fler lejon i buren…

 

Ta reda på vad du behöver göra för att förbättra din hantering av stress – Det kommer att vara avgörande för hur långt du kommer med dina mål!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.