hd

Harley-Davidson återförsäljare från hela Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) är klara för att tävla om titeln bästa custombyggaren i den andra upplagan av tävlingen. I år ska den helt nya Sportster® Iron 883 ™ customiseras.

Battle of The Kings, som äger rum mellan december 2015 och juni 2016, kommer att engagera personal från auktoriserade återförsäljare inom EMEA, som tävlar om att visa sin originalitet och kreativa custom-färdigheter på en Iron 883 från 2016. Tävlingen är en tvåstegsprocess, där den första delen av tävlingen ska utse den vinnande Nordiska Custom King, och i nästa steg en vinnare för Europa. Överlämnandet av det prestigefyllda priset sker på Wheels & Waves festivalen i Biarritz, Frankrike, juni 2016.

Den ikoniska Sportster-familjen har varit en amerikansk motorcykelikon sedan 1957. Det är en av den mest populära Harley-modellen för anpassning i den nya vågen av customisering, och likt dess föregångare, är den nya Iron 883 en idealisk tom duk för att demonstrera customiserings-kompetensen som finns inom hela nätverket av Harley-Davidson återförsäljare.

“The Iron 883 är den perfekta motorcykeln att customisera och har redan personifierats av ägare som ser det som en idealisk bas för att lägga till sin egen stil”, säger Mike Johnstone, Director Marketing Operations för Harley-Davidson EMEA.

“Hos alla våra återförsäljare, är våra tekniker de obestridda Custom Kings, och de som du kan fråga om allt kring hur man anpassar sin hoj. Harley-Davidson har ett starkt customiseringsarv, ett stort nätverk av customiseringsexperter och ett omfattande utbud av delar och tillbehör så återförsäljare har definitivt goda förutsättningar att ta sig an denna utmaning”, säger Johnstone.

Designad för att inspirera till enskilda uttryck genom enkel customisering, är Iron 883 ett av de senaste tillskotten inom Harley-Davidsons Sportmodellprogram för 2016. Den nya Iron 883 drivs av en 883cc Evolution V-Twin motor. Med inspiration från garagebyggda bobbers förr och nu, är Iron 883 avsiktligt grov och robust, den kompromissar inte om någon av Harley-Davidsons attribut: individualitet, rebellisk och frihet. Dark Custom är underground, det samtida ansikte av Harley-Davidson; avskalad och stylad med en äkta retro-inspirerad look, Dark Custom mc:s har matt eller svärtad finish, vintagedetaljer och en prissättning som gör den tillgänglig för nya konsumenter.

Battle of The Kings deltagarnas custombyggen, kommer att byggas mellan december 2015 och februari 2016, där utmaningen för återförsäljarna handlar om att customisera motorcykeln för att visa att Dark Custom motorcyklar kan customiseras till ett rimligt pris. Den nationella tävlingen kommer bestå av en kombination av en publik online-omröstning som äger rum i mars och april 2016 via www.h-d.com/customkings samt en jury som beslutar om nationella vinnare. Dessa vinnande cyklar och dess skapare kommer sedan gå vidare för att tävla mot varandra på en av de mest inflytelserika nya vågen inom custom i Europa, nämligen Wheels & Waves festivalen i Biarritz. En jury bestående av kunniga och hängivna custom vänner kommer då att välja 2016 års Custom King och lämna över trofén till den lyckliga vinnaren vid prisutdelningen i juni.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here