gala

Battlestar Galactica är en klassisk science fiction serie vars första version kom 1978, efter det kom böcker, serietidningar, brädspel och videospel. En remake av serien kom 2003 som blev så populär att det ledde till en serie som visades veckovis, och sändes till och med 2009. 

Vad alla har gemensamt är att de utspelar sig i en avlägsen del av universum där det finns tolv planeter som kallas de tolv kolonierna. De emigrerade dit från sin ursprungliga planet, Kobol. Befolkningen består av ungefär 15 miljarder människor som lever på dessa tolv planeter. Självklart finns det olika kulturer och religioner på planeterna, som separerar människorna i olika slags grupper.

Caprica är en enorm stad som är fästet för politik och kultur. Vetenskap och teknologi är högt utvecklad, och har med tiden blivit beroende av datorer, robotar, och olika maskiner. Vissa av dessa robotar kallas cyloner. I och med fler och fler tekniska framsteg, blir dessa cyloner mer och mer självmedvetna. Detta resulterar i att cylonerna inser att de både är mer intelligenta än människorasen, och att de är människornas slavar. Ett upprop bryter ut, och ett hemskt krig följer. Det är förödande, men till slut når de ett beslut om vapenvila. Allt detta sker innan handlingens början, 40 år efter vapenvilan.

Vi kommer in i historien när vapenvilan avbryts av en välplanerad attack med kärnvapen mot alla de tolv planeterna där människor bor. Ett virus slår ut hela deras försvarssystem och inom några timmar har 15 miljarder människor förintats. Kvar finns endast cirka 50.000 människor. De som befunnit sig på rymdskepp eller på svårtillgängliga platser på de olika planeterna.

Vi får följa de människor som befann sig ombord på Battlestar Galactica, ett rymdskepp redo att pensioneras. Kapten på detta rymdskepp är William Adama som blir den högst rankade militär som överlever anfallet. Den högst uppsatta politiker som överlever är Laura Roslin, får ta över rollen som President. De får samla alla överlevanden och försöka fly från ett krig de inte har en chans att vinna. De åker iväg för att försöka hitta en plats där det är bra förhållanden för människor att överleva.

De håller sig fast vid en gammal legend om “den 13:e koloni” som säger att det var där mänskligheten började, och att de lämnade den planeten för tusentals år sen. Denna planet kallas “Jorden”. 

Historien om Battlestar Galactica utspelar sig på denna resa och allt de möter på vägen. Det blir uppror, cylonerna har spioner ombord, och mycket mer. Läs mer om Battlestar Galactica på Wiki.

Battlestar Galactica från Microgaming är ett spel inspirerat från serien. Det är ett online spel, och det är skaparen Microgaming, som är ett av de ledande utvecklarna av casinospel, som står bakom det. Här får du kvalitet! Man kan spela på slots, och det är enkelt samtidigt som det finns många funktioner i spelet. Det har toppkvalitet på sin grafik och sitt ljud. Alla spel från Microgaming är unika för att ge dig en bra spelupplevelse och Battlestar Galactica är inget undantag. Varje gång du får en vinnande kombination på flera hjul, så vinner du. Du kan spela flera ronder automatiskt, så du slipper att ständigt snurra hjulet.

Det är lika enkelt som bra, är du ett fan av serien kommer du älska det här spelet, varför inte testa?

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.