WBF_Barcelona_trail_group

Tidigare under sommaren drog NIKE igång sin kampanj ”Search for the baddest”, där de (i samband med lanseringen av Kevin Durants signatursko) letade efter världens 16 mest begåvade basketspelare, varav sex spelare skulle handplockas från Europa. Dessa fick sedan resa till Barcelona och delta i världens största pickup-match under ”World Basketball Festival”. Resan har gått igenom Madrid, Barcelona, Paris, London, Milano, Amsterdam och Stockholm. 

World Basketball Festival 2014 hölls i helgen som var, och BAWS var på plats och fick uppleva en intensiv helg med presentationer av nyheter, grym basket, sköna kvällar och kulturella sevärdheter. Låt oss ta det från början…

shoeHelgen rivstartade med en  presentation av två nya modeller utav basketskor. Dels Jordan XX9 (undertecknads favoritsko alla kategorier) samt den nya NIKE Hyperdunk 2014.
Basketentusiaster från hela världen hade samlats och fick, förutom en rejäl historielektion av Nikes långa register av basketskor, även svar på alla frågor via skornas designers som fanns på plats. (Läs intervjun med ROB BRUCE här).

På tal om den där historielektionen…
I lokalen där presentationen hölls fanns en vägg med samtliga Jordan-modeller. Rena himmelriket för den som uppskattar basketskor i synnerhet, eller snygga skor i allmänhet. Efter en halvtimmes dreglande dök NBA-stjärnan Kyrie Irving upp på scen för en intervju (Oroa er inte, den kommer upp på BAWS.se inom kort) och mina drömmar om att bli basketspelare sköts i höjden. I det rummet, med den atmosfären och omgiven av alla skor var det svårt att inte bli den där lilla killen med stora idrottsdrömmar igen, precis som när man var 10 år. Avlägset såklart, men ändå.

barce3

Det visade sig dock att drömmen var närmare än jag trodde. Redan på morgonen därefter åkte vi till festivalområdet där vi skulle få testa de nya skorna på basketplanen. Heldressad i Jordan-outfit, hiphopmusik på högsta volym och en läktare full med folk gjorde att jag kände mig som Michael fucking Jordan. Stämningen var verkligen på topp och mitt första trepoängsskott satte jag till tonerna av Mobb Deeps  låt ”Shook Ones”. Där och då kunde jag inte bry mig mindre om att jag var minst på plan, jag var kungen. King of the court eller ”the Baddest” om man så vill.

WBF_Barcelona_trail_03

Ska man jämföra de båda skorna tycker jag att HYPERDUNK 2014 gav ett lite bättre grepp i de snabba vändningarna och stabiliteten kändes snäppet bättre än Jordan XX9, men sett till utseendet kör Jordan över allt motstånd. Utan att gå in på detaljer om sulor, snörning och funktionalitet för mycket sammanfattar jag det med att rekommendera Hyperdunk om du ska spela basket och Jordan XX9 om du ska glida runt på gatorna och har kravet att dina skor ska vara de snyggaste skorna i stan.

WBF_Barcelona_trail_04

Innan The Baddest-tävlingen skulle avgöras på söndagseftermiddagen hann vi med att se USA-Mexiko spela VM-match i en fullsatt arena, avnjuta grym streetbasket på festivalen och besöka den berömda kyrkan Sagrada FamiliaSöndagskvällen avslutades med en spelning av rapparen  COMMON (legendstatus på den), och helgen kunde inte varit mer perfekt. Från att knappt ha kunnat reglerna till att älska en sport är helt fantastiskt, och det är med viss sorg jag önskar att basketen var större i Sverige, för fuck me vilken underbar livsstil det här är: Kläderna, musiken, människorna, atmosfären och glädjen.

Hatten av till Nike som gav mig en nästintill oslagbar upplevelse och för känslan jag fick uppleva när ni kastade ut mig på planen den där lördagsmorgonen. Jag fick min dröm, om än bara för en timme.
I wish I was a little bit taller, I wish I was a baller, för att citera Skee-Lo.

barce
Kyrie Irving

WBF_Barcelona_trail_02 WBF_Barcelona_trail_Hyperdunk WBF_Barcelona_trail_Jordan

boll1 boll2 boll3 boll4

För fler bilder besök vår Facebooksida HÄR och Nike.com HÄR, alternativt vår utsändes instagramkonto HÄR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.