pier

Förra veckan var BAWS på besök hos Federal Bodypiercing i Linköping. De är en av Skandinaviens äldsta och mest välkända piercingstudios, och förutom piercing sysslar de även med rekonstruktioner av öron och läppar och biohacking. Dessutom har de nyligen gjort Europas första kommersiella North Light-implantat.

Om du inte hängde med i alla ord och uttryck ovanför kan du vara lugn, BAWS tog nämligen en kaffe med Jowan Österlund för att reda ut begreppet Biohacking, samt få veta mer om North Light-implantatet och vad det egentligen innebär.

Vad bör man tänka på innan man piercar sig eller gör andra ingrepp?

– Först och främst, kom ren och var nykter, det är en viktig regel. Tänk igenom vad du vill göra och var säker på vad du vill ha, på så vis kan vi garantera att du blir nöjd med resultatet.

brandingVad är den ”sjukaste/coolaste” piercingen du gjort?

– Haha, den sjukaste är förmodligen en ”branding” jag gjorde på en snubbe för ett tag sen. Han ville ha en inka Lotus över hela ryggen. Det är helt klart det största jobbet jag någonsin har utfört, och den största jag sett för den delen också.

Du nämnde något om Biohacking tidigare. För oss som inte är så pålästa, vad exakt ÄR biohacking?

– Biohacking är ett brett begrepp som innehåller allt från genmodifiering till kroppsmodifiering och transhumanism. Jag uppgraderar folk med allt från passiva chip som man kan leka med från telefonen, öppna dörrar eller logga in på datorn osv. Jag är också med och utvecklar elektroniska uppgraderingar för kroppen.

 

Det låter som att framtiden är på väg på allvar?

– Ja, jag tycker det här är ett superintressant fält som kommer växa enormt de närmsta åren. Tänk att kunna lära din kropp att prata med maskiner haha.

Är det vanligt att folk vill ha en rekonstruktion av öron och läppar?

– Ja, det är väldigt vanligt att de som helt enkelt tröttnat på sina piercingar vill bli av med ärren från dom. Vi hjälper även folk med deras töjda öron genom ett enkelt ingrepp där man plockar bort den gamla vävnaden och syr ihop örat igen.

12887552_10153931333791420_623396555_o

North Light-implantat, Vad är det?

– North Light-implantatet är en proof of concept-krets som bevisar att man med enkelhet och en liten budget kan skapa elektronik som passar i kroppen. Just denna versionen lyser bara för att den är huvudsakligen för Bodymodification-världen. Kommande versioner kommer vara smarta och skicka biometriska värden till mjukvara i telefonen t.ex puls, temperatur, blosyremättnad osv. Vi gjorde Europas första kommersiella North Light-implantat, riktigt kul!

12476707_10153931333846420_831343129_o

Det låter som att ni har bra koll på branschen, så om man vill ha en piercing, rekonstruera något eller få ett chip i sig ska man alltså besöka er?

– Yes, vi är en av Skandinaviens bästa studios med Sveriges mest erfarna och duktigaste medarbetare. Kom på ett besök så utlovar jag att du är nöjd när du går därifrån.

För mer info, kolla in FEDERAL.SE & @federalbodypiercing

3

22

 

pirrrr
Jowan Österlund & Petter Axell (BAWS)

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.