bunsies

 I förra veckan anordnade Nyföretagarcentrum minikurs och inspirationsföreläsningar runt om i Skåne för entreprenörer som vill starta eget företag. Rådgivningen var kostnadsfri och alla var välkomna, oavsett ålder och kön.

Baws utsände businessman Dino Demo var självfallet på plats och gästspelade för att följa alla hungriga entreprenörer, lyssna på deras idéer samt motivera dem till att våga ta steget från idé till verklighet. intro_affplan

”Våga vara egen” var temat för dagen och inspirationsföreläsningens huvudpoäng var att man måste tro på sig själv, för gör man inte det så finns det ingen annan som kommer att göra det heller.

Kvällen började med lite mingel i lobbyn samtidigt som de blivande entreprenörerna droppade in en efter en. De flesta som kom har redan kommit en bit på vägen och tar snart klivet in i näringslivet. Intressant var det att se hur stor åldersskillnad det fanns på deltagarna, vilket är ett helt fantastiskt bevis på att åldern helt och hållet är irrelevant när det kommer till eget företagande. Viktigast är att man har en idé, en plan på hur man ska verkställa sin idé, att tro på sig själv och att jobba stenhårt för att nå dit man vill komma!

Efter ett fint välkomnande var det dags för presentation, vilket jag tyckte var kvällens höjdpunkt. Deltagarna var väldigt bra på att presentera sina idéer och komma med konkreta frågor på hur man ska gå tillväga i olika situationer; allt från att registrera ett namn till att betala hyra för lokal och så vidare. Presentationen avslutades med att Dino och en annan entreprenör berättade om sina projekt och responsen vi fick för Baws var helt otrolig. Detta är något som vi uppskattar väldigt mycket och ger oss energi för att fortsätta leverera Sveriges bästa portal för män.

Slutligen var det en mycket givande föreläsning som jag tror inspirerade de flesta, även mig. Att lyssna på erfarna företagare är oerhört nyttigt och kul då de varit med länge och upplevt både med- och motgångar.

Kvällen avslutades med en frågestund där Baws självklart ställde upp och svarade på alla frågor som dök upp.

Gå gärna in på www.nyforetagarcentrum.se för mer information om de kostnadsfria rådgivningarna!

Är du intresserad av att stata eget företag eller har en idéer som du skulle vilja verkställa? Har du andra frågor gällande entreprenörskap eller företagande? Var inte blyg för att höra av dig till Dino på [email protected].

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.