The Lab

Hinderbanerace, även så kallade OCR (Obstace Course Racing) har verkligen fått sig ett uppsving i vårt rike. En sport som bygger på att kunna springa, hoppa, klättra, lyfta, krypa och övervinna hinder. Den mentala styrkan sätts på prov precis som den fysiska.

Olika arrangörer tävlar mer eller mindre mot varandra för att stoltsera med bästa tänkbara evenemang inom sporten. Det gäller att ligga i framkant för att vara vassare än sina konkurrenter. Toughest är en arrangör som förstått värdet i detta och har därför skapat nordens första hinderbanegym i Malmö. Det går under namnet ”Thoughest Lab” som med sina 600 kvm innehar 30 olika hinder i en unik miljö som tar träningsmöjligheterna till en ny nivå. Perfekt för att testa, träna och förbereda sig inför kommande race. The Lab erbjuder allt från personlig träning till kompis- och företagsträning i closed sessions. För den enskilde utövaren erbjuds det gruppträning i nivåerna Beginners, Advanced samt passet Play där man får leka fritt.

– Toughest LAB har verkligen gått över förväntan. Helt fantastiskt kul! Från början var det tänkt att användas av oss för att utveckla och testa nya hinder, men så valde vi att satsa på att göra ett ordentligt hinderbanegym. Vi ser det mer som ett komplement i träningen. Något man gör med kompisgänget eller företaget för att förbereda sig eller testa sig inför nästa race och utmaning. På lördagar håller vi våra utomhuspass Outdoor Sessions som är helt gratis för alla, berättar Andreas Sjölin.

Baws var bara tvungna att göra ett bättre besök i Malmö för att försöka övervinna hinder av alla dess slag och få smaka mer på begreppet OCR.

4

Väl på plats möttes vi av en fräsch lokal med flertalet hinder i olika utföranden, allt ifrån klätternät, ramper, rep, ringar, laxtrappa och mer därtill. Vi fick en schyst introduktion i hinderbaneträning och tips gällande teknik Att nyttja sin egen kropp som verktyg, använda sig av kreativitet och inte minst att våga bemästra var flitiga ledord. En otroligt rolig form av träning liksom sport som sannerligen får en att röra på sig med glädje.

lax

Vi betade av hinder efter hinder. Att lyckas övervinna sitter lika mycket i skallen som i den fysiska biten. Den klassiska rampen gick att justera höjdmässigt beroende på hur snabba skor man hade. Teknikslipning var minst sagt effektivt, den högsta höjden var snudd på omöjlig till en början som efter ett gäng försök blev en enkel match (där ljög jag lite men den gick slutligen att övervinna).

Den beryktade laxtrappan fanns på plats a lá Ninja Warrior. Även här handlade det mycket om teknik snarare än råstyrka. När vi ändå snackar Ninja, att få sig en flygtur från en trappett för att sedan greppa tag i ett klätternät var ett härligt inslag. Det gick både att specifikt träna på önskat hinder eller köra igenom en utformad bana. I mitten av lokalen fanns det också möjlighet att bränna av intervallöpning eller promenera raskt med vikter.

Varför inte avsluta sitt pass med att dunka ur den sista energin genom att gå loss med en slägga på ett traktordäck? Är man av den mer passionerade sorten går det givetvis lika bra att ta sig en espresso och ventilera i relaxavdelning, kanske rent av i hängmattan om återhämtning önskas like a Baws.

Jag väljer att sammanfatta Toughest LAB med ett ord: Träningslycka.
Toughest Lab återfinns i Malmö och närmare bestämt på Vattenverksvägen 44.
Boka in dig på ett pass i Toughest Lab HÄR
Delta i ett kommande race HÄR

Nytt för 2015

– En veteranklass införs på Toughest för att ge 40+ en chans att tävla och utmana sig själva. Vi satsar även mer på Toughest KIDS i år så man kan definitivt säga att OCR är något som passar alla. Beat your obstacle!

– Straffrundorna kommer kännas! Major Obstacles kommer innefatta hinder på straffrundan. Man ska aldrig välja straffrundan framför hindret.

– Vi har även värvat några riktigt grymma atleter till elitheatet så det kommer bli fantastiskt spännande att se vilka som tar hem titeln Toughest i år.

ihop

6

77

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.