nhl

Efter att redaktionen skaffade sig en Xbox One har längtan och förväntningarna på NHL 15 varit skyhöga. I väntan på att själva få testa spelet har vi läst lite olika recensioner på och sett att meningarna är blandade. Man förväntar sig mer, det är för lite spellägen bla bla bla, ni fattar.

Vi kastade in spelet utan förutfattade meningar och det slog oss genast hur snyggt det är. Grafiken är grym. Spelarna, lagtröjorna, publiken & hela rinken är obeskrivligt vackert på Xbox One, och även om skillnaden gentemot förra årets upplaga till de äldre konsolerna inte är jättestor märks det ändå att nivån har lyfts ett par snäpp.

Spelkänslan finns där till 100 procent. Tacklingarna, passningsspelet och puckbehandlingen känns riktigt bra och känslan när du sätter ett slagskott med din skill stick når ända ut i fingrarna. Närmare riktig hockeykänsla än så här kommer man inte år 2015. Att tackla en polare i sargen med perfekt tajming är fortfarande något av det härligaste man kan göra.

Kritiken som andra riktat mot NHL 15 visar sig dock vare befogad till viss del. Det populära spelläget från NHL 14, EASHL, har tagits bort. Att inte kunna styra varsin spelare med sina kompisar i onlineklubbar låter kanske inte så farligt, men för oss som tidigare kört EASHL är saknaden stor. Men för den som vill ha ett grymt hockeyspel för att lira matcher mot polarna, antingen bredvid varandra i soffan eller online är NHL 15 klart värt pengarna.

Men vi kan inte låta bli att ställa oss frågan: Behöver EA ett år till på sig för att krama ur ett ännu snyggare NHL och utnyttja Xbox one´s kapacitet till max?

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.