ole1

Arena Run 2016 var ett lyckat event med runt 2000 deltagare och mer än 10 000 i publiken inne på Friends Arena.

Loppet bestod av 23 hopp, kryp, och klätterhinder på innerplanen och totalt 5 kilometer löpning i, runt och under arenan. Löparna tävlade i fem olika klasser med kvalheat som pågick under hela lördagseftermiddagen.

Baws var givetvis på plats för att ta del av stämningen och uppleva ett glatt hinderbanerace i arenamiljö. För nog allt såg det ut som att folk trivdes. Banans hinder låg på en lättsam nivå, lagom för att alla skulle kunna bemästra dom. Personligen hade jag gärna sett mer utmanande krux att ta sig förbi men och andra sidan var loppet mer inriktat åt gemene man än hinderbanespecialister och superatleter.

Låt oss kalla det hela för en folkfest i motionens tecken. Människor i blandade åldrar med olika förutsättningar deltog. Ett race för hela familjen där kampen mot klockan kanske var det största hindret för de mer seriösa. Funktionärerna gjorde ett utmärkt jobb längs med banan då de febrilt hejade på och visade vägen med hela handen. Startgrupperna kunde ha flutit på aningen snabbare och sträckan på sina fem kilometer hade gärna fått vara lite längre. Något som förvisso kan vara svårt att få till inne i en arena med begränsad yta.

Då det var dags för finalerna kortades banan och löparna gjorde upp över hindren på innerplanen, en sträcka på cirka 2000 meter innan målgång. Arena Runs ambassadörer Petter och Michaela Askegren, Björk Odinsdottir och Mustafa ”Musse” Mohamed hade ett var sitt lag på plats där Musses team var snabbaste herrlaget i mål.

Förutom äran fick vinnarna av dam- och herrsingelklasserna 10 000 kronor vardera och de bästa lagen i dam-, herr- och mixklasserna vann 10 000 kronor per lag.

En trevlig tillställning och kul idé med ett hinderbanerace i en arena. Lite mer utmaning krävs nog om man vill få med sig folket till nästa års upplaga om en sådan är att vänta, i vilket fall om man frågar mig. Men det behöver man ju inte nödvändigtvis göra.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.