marten

Det var en vårdag i april, komikern Mårten Andersson hade föreställning på Scandic Opalen i Göteborg. Det visade sig bli en mycket givande afton, det ansåg både mina smilband och en djupare känsla inombords. En fantastiskt bra show med lika mycket underhållningsvärde som allvar. En svår kombination att bemästra som Mårten lyckas väldigt väl med.

Om en normal människa vaknar upp på morgonen, liggande på köksbordet med pommes frites och räksallad i håret och en Gin Tonic i handen skulle hen förmodligen tänka: ”Det här är inte bra. Jag borde ta tag i mitt liv”. Det gjorde inte komikern Mårten Andersson. Han tänkte högt: ”Det där är vad jag kallar en bra tisdag!”

Med en humoristisk inledning som också innehar viss chockeffekt fortsätter farbror Mårten att skildra sina år. Vi snackar år av ytlighet, bekräftelsebehov, festande och inte minst en flykt från sanningen och drömmen om ett helt annat liv. Ett liv med fru och barn, ett stort hus på landet med ett äppelträd på trädgården.

Man får följa med på en livsresa med stora kontraster mellan tankegångar och ageranden. Man får även följa med under ytan. Under en blöt partynatt ställde sig Mårten Andersson för att lätta på trycket vid det strömmande vattnet utanför nattklubben F12. Efter att ha festat hårt en längre tid tog kroppen slut och Mårten föll handlöst i det iskalla vattnet. ”Vetskapen om att jag hade dött om en vakt inte sett mig och snabbt dragit upp mig fick mig att fundera över hur jag levde” säger Mårten om händelsen som förändrade hans liv

En inspirerande föreställning som sannerligen berör. Att våga vara sig själv 2015 må inte vara så enkelt och självklart som det låter. Mårten är inte ensam om sitt flyktiga beteende ihop med sin inre röst som säger något helt annat om hur han egentligen vill leva sitt liv. Det går inte att fly hur länge som helst och att bara fortsätta skjuta upp på saker har endast Alfons Åberg dispens för. Det hela handlar om att bestämma sig vilket Mårten Andersson också gjorde. Livet är en inställningsfråga, vi bestämmer själva hur vi vill agera och föra oss för att göra det bästa av det liv vi fått.

Mårtens show gav mig mer än vad jag hade trott. Inte bara flertalet skratt utan även insikter om förändring. Det är man själv i egen hög person som måste både vilja och våga bryta mönster för att en vacker dag kunna plocka äpplen från det där trädet, utanför det stora huset på landet med fru och barn i sin närvaro. För att nämna något som kan bli till sanning om man ändrar på sitt destruktiva mönster och istället följer sin dröm.

En skrattshow med djup i en balanserad tappning som verkligen inspirerade!
Naket, modigt och jävligt rätt i tiden. Baws kan varmt rekommendera att se Mårtens show Under Ytan.

Kommande datum:

Gälve 24 april Köp biljett HÄR
Stockholm 25 april Köp biljett HÄR

olemart

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here