boll

BAWS befinner sig just nu i Madrid för att närvara på NIKE’s presentation för deras nyheter inför fotbolls-VM i Brasilien. Det är inget snack om att Nike satsar fullt ut både vad gäller design, komfort och funktionalitet. Dagen har mest bestått av beundrande ögon från vår sida inför hur genomtänkt och grymt allt är och kommer bli i sommar. Livet är just nu bara en transportsträcka fram tills VM börjar. 

magistaIdag har Nike visat upp sin nya kollektion som består av produkter både för spelare och för fans. Nike står bakom 10 landslagsdräkter där bland annat Frankrike, Portugal och England finns med vid sidan av värdnationen Brasilien. Utöver matchställ visades det upp fotbollsskor (Läs om Magista här) sneakers, träningskläder, T-shirts och mycket mer, allt inspirerat av och för respektive land och lag.
För nationer med ”surfkultur” (Brasilien, USA, Frankrike) har Nike tillsammans med Hurley även tagit fram surfshorts för respektive land. Såklart, fullt ut som sagt.

Det mest oväntade som dök upp under dag 1 måste ändå ha varit Jordan-skon, en specialmodell av Air Jordan 6 som symboliserar och hyllar Brasiliens jakt efter sin sjätte seger, eller ”their sixth star” för att citera Martin Lotti korrekt.

“Neymar loves Jordan. Jordan loves Brasil and the style of play. The team chose the Air Jordan 6 as a nod to the Brasil team going for their sixth victory,”  säger Martin Lotti, VP design global football. jordan

Vi har (givetvis) även besökt ett showroom för NIKE F.C. Även om vi redan nu vill visa och berätta vad vi såg där inne får ni tyvärr vänta ett tag till. Men oroa er inte, det kommer bilder och videoklipp när du minst anar det. Har du inte koll på Nike F.C. ? Kika in HÄR och uppdatera dig själv.

Det fanns så mycket fräscha prylar och kläder att välja på, och nu när Sverige inte är med i VM spelar det ingen större roll vilket lag man supportrar, du kommer look good oavsett så länge du klär dig i något från Nike i sommar.

Imorgon lanserar Nike en storslagen nyhet och vi kommer givetvis vara på plats. Följ hashtagen #teambaws eller chefredaktör Petters instagram för att hänga med live från Madrid. Det kommer bli grymt, tro oss.

Visningen tog för övrigt plats i palatset Salon de Reinos, en häpnadsväckande vacker byggnad från år 1630. Tronsalen i palatset använde den dåvarande kungen till att välkomna företrädare för de 24 kungariken som på den tiden var en del av det spanska imperiet. Idag användes istället byggnaden för att välkomna dagens kungar, fotbollsspelarna.

Så ja, nu fick ni en liten historielektion på köpet också. Baws täcker alla behov. Hala Madrid.

mad1 mad2 mad3 mad4 mad5 mad6 mad7

halamadrid

Kolla hashtagen #nikefootball för fler bilder & läs HÄR för en fullständig rapport signerad Nike.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.