pis1

Baws har nyligen rekryterat en av Sveriges bästa personliga tränare och fysiopraktor, Sebastian Pisano. Han kommer vara chef över vår avdelning ”Hälsa & Träning”, och det finns förmodligen ingen som passar bättre än just han för det här jobbet. Men vem är egentligen den här stiliga, vältränade och ödmjuka mannen? Vi åkte ut och körde ett pass med honom för att samtidigt ställa några frågor.

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Sebastian Pisano och jag arbetar som fysiopraktor och personlig tränare samt är med och driver Fysiopraktorskolan här i Stockholm.

Okej, och vad innebär det i praktiken?

Jag arbetar med människor och deras mål. Det kan innebära allt ifrån att gå ner i vikt till att få mindre ont i kroppen eller att bli stor och stark.

Att vara fysiopraktor innebär att man arbetar utifrån kroppens muskler för att utvärderar hur en personen fungerar och mår. En stark muskel är oftast bra och en svag muskel är dålig. Problemet kan grundas i dålig näring, stress eller strukturella problem för att nämna några. Min ide är att något eller någon inte bara ska fungera utan att det ska fungera optimalt. Man ska alltså inte ha lite ont eller vara sjuk lite då och då. Optimalt innebär att kroppen, sinnet och själen ska fungera utan problem.

Hur känns det att vara en del av team Baws och bli vårt ansikte utåt för kategorin Hälsa & Träning.?

Det känns riktigt kul, en Baws för mig är någon som har koll på alla bitar av sitt liv. En person som bryr sig om sitt yttre och sitt inre, en som omger sig med människor som gör dig bättre. Det är så jag känner med Baws, flera kunniga personer på samma plats kan bara bli bra.

Som ansikte utåt hoppas jag kunna påverka på mitt sätt. Det innebär att alla som läser ska bli Baws över den här biten också.

Du har tränat flera kända profiler, vem har varit roligast att jobba medoch fått bäst resultat?

Sebbe Stakset från Kartellen har fått grymma och snabba resultat och är hängiven, vilket  alltid kul.

Hur viktigt är det att träna rätt? Finns det något speciellt man bör tänka på som många missar?

Det finns ingenting som är viktigare. Optimalt gäller allt i livet, träning, mat, sömn, relationer. Allt. Det finns ett optimalt sätt att träna.

Helheten skulle jag säga, det betyder att alla övningar, vilan mellan dina set, tempot i övningen och återhämtningen ska vara genomtänkt, det är då man får bäst resultat. Och alla vill väl ha bäst resultat?

Alla dessa kosttillskott, bra eller bullshit?

Kosttillskott är mycket bra och i många fall riktigt viktigt. Speciellt med tanke på att vi har pissat ner moder jord, och maten vi äter innehåller inte allt vi behöver längre.

Vad bör man tänka på för att få bäst resultat av sin träning?

Man ska svara på frågorna:

Äter jag optimalt?
Tränar jag så bra som jag behöver?
Sover jag ordentligt?
Är min livssituation hjälpande eller stjälpande för att nå mina mål?

Vad kan vi förvänta oss av Träning & hälsa-sektionen nu när du är chef över innehållet?

Jag kommer att komma med nytt. Alla vet att protein är bra men vet folk om att grönsaker kanske är ännu viktigare? Jag kommer att säga vad jag tycker är skit och vad jag tycker är bra. Det kommer kanske inte stämma överens med det ni har hört tidigare men det är bara kul.

pis2

Har ni frågor kring träning, tveka inte att maila honom på [email protected]

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.