nyhigh

smaker Baws älskar, som alla vet, snus mer än någon annan. Därför blev vi som barn på lördagar när vi fick reda på att Svenskt Snus-butiken i Stockholm erbjuder sina kunder möjligheten att smaksätta sitt eget lössnus.

Tänk vilken dröm. Alla som snusar har förmodligen tänkt hur det vore om man fick bestämma smakerna helt själv. Kanske en rökigare General, en tydligare enbärssmak i din Rapédosa eller lite vanilj i din Ettan. Eller mixa helt galet. Ni fattar. Möjligheterna är enorma.

Verkstaden satte igång, och det var en otrolig tur att vi hade en guide/övervakare på plats, annars hade det kunnat sluta illa. Mohammed fastnade för jordgubb och överdoserade lite, för att sedan toppa sitt snus med smultron och lite Whisky. Ingen hit enligt undertecknad, men Mohammed såg ut att njuta, iallafall av glädjen i hans blick att döma.

Man börjar med rent snus utan smak, för att sedan tillsätta det man gillar. Vi blev guidade genom de olika smakerna, vilka som passade bäst ihop, hur många droppar av varje som var lagom och vilka smaker som absolut inte passade ihop. Grabbarna i butiken hade med andra ord stenkoll. Det kändes tryggt.

Petters första snus hade oväntat nog vanilj i fokus, tillsammans med en touch av ananas, peppar och lime. Den andra varianten bestod av Calvados, kanel och (så klart) vanilj.

Eftersom vi mestadels snusar portionssnus får vi motvilligt erkänna att vi tog med oss varsin ”prismaster” hem. Det är ett redskap som underlättar/gör jobbet åt dig när du ska baka din prilla. Inte så skogshuggarmanligt kanske, men man gör vad som krävs.

Snuset blev iallafall kanon (bortsett från Mohammeds saliga överdos av frukt) och vi kan varmt rekommendera er att gå dit och testa själva. En rolig upplevelse för alla som snusar. Ni hittar butiken på Kungsgatan 3 i Stockholm.

snos

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.