johanhigh

I ett antal veckor har det sett ut som följer: Topplistan över de mest förbokade DVD-filmerna på Discshop domineras av Falken, trots att filmerna börjar komma ut först till sommaren. (I skrivande stund ligger förvisso Beck med sina två filmer på topplacering men och andra sidan släpps de också i mars). På säsong 1 och 2 var siffrorna inte ens i närheten av dessa förbokningar till antalet.

Det råder alltså inga som helst tvivel om att Johan Falk och dess filmer skapat stort intresse ute i stugorna. Detta med all rätt! Baws passade av den anledningen på att ta sig ett litet snack med skådespelaren Christian Brandin från Göteborg som spelar rollen som Conny Lloyd, (en äkta tung biff-kriminell) som tillhör det ökända Rydell-gänget i filmerna.

johan2

Hur har det varit att spela rollen som Conny Lloyd och hur har det varit att utveckla karaktären under filmseriens gång?

Det har verkligen varit extremt kul att spela honom, inte ofta man får spela en riktigt galen person med noll empati för andra människor. Sedan framstår han kanske inte som den smartaste i gruppen men han lyckas dock alltid undkomma polisen så en viss skärpa finns när det kommer till att vara streetsmart.

När vi börja 2007 så var det inte så mycket jag kunde göra med karaktären men de små saker som minns av publiken har ofta varit improviserad av mig. När filmserien har fortsatt genom åren har det getts mer utrymme och nu i kommande säsongen ser vi ännu mera av Tok-Conny och lite mer varför han fått det smeknamnet.

Att spela en roll som kriminell kan säkerligen ge en viss tolkning av dig som person, är det något du märkt av utåt och hur ser din bakgrund ut egentligen?

Ja precis, det händer att man förväxlas lite med sin karaktär, personer som kommer fram speciellt när man är ute någon gång ibland som undrar om man varit kriminell som ung.

Vad ska man säga om den, har väl sett och hört det mesta i mitt liv sen livserfarenhet av saker man upplevt hjälper till att skapa en trovärdig karaktär som folk skaffat tycke för.

Den kommande säsong 3 av Johan Falk är också den sista, något nytt projekt som väntar därefter?

Det stämmer att det är farväl av Johan Falk efter denna säsongen, vilket känns både bra och dåligt. Härligt med ett avslut men samtidigt hade det varit kul att få utveckla karaktären ännu mera, men vem vet vad som händer i framtiden.

Man ska aldrig säga aldrig men så vet vi inte heller om Conny Lloyd ens överlever den sista säsongen.

Har en planerad roll i filmen ”Ormens Tunga” som skall spelas in i sommar där jag ska spela polis så det ska verkligen bli kul och det är det som är det underbara med att vara skådespelare, att få gestalta alla dessa olika karaktärer.

johan1

Fem nya filmer är på ingång var av två stycken fått sina officiella namn och releasedatum. Den 29:e juni släpps ”Johan Falk – Ur askan i elden”. Månaden efter, närmare bestämt 13:e juli är det dags för ”Johan Falk – Tyst diplomati”. De tre följande filmerna har ännu inga officiella titlar men datumen må vara spikade. Vi snackar 27 juli, 10 augusti samt 24:e augusti. Filmerna släpps på DVD/BD och digitalt format.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.