admirhigh

Philip Bordman eller Admiral P som de flesta känner igen honom som är en Norsk-Afrikansk Reggae-artist som 24:e november släppte albumet Selvtillit & Tro. Han toppar de Norska listorna gång på gång med sina singlar och det känns som han är mer än redo att sprida sin glädje vidare.

Admiralen är född i Zambia, men flyttade till Norge vid 13 års ålder (mamman är från Zambia och hans pappa är från Norge) där växte han upp med gatukulturen och musiken. När han senare flyttade till Norge och blev äldre gick han samman med reggae-entusiasten Selecta ”Lion” Daniel och den trogne partnern Nico D.

Vi på Baws fick chansen att träffa Admiral P och vi tog oss en pratstund för att kolla in läget med reggaeartisten.

admiral

Hur känns det med nya albumet Selvtillit & Tro? Blev resultatet som tanken var?

Det känns väldigt bra att äntligen fått släppa en fullängdare. Det är något vi arbetat på ett bra tag, det tog lite längre tid än förväntat men jag är oerhört glad att den äntligen är ute.

Det var en del låtar som inte kom med på slutresultatet, men vi får se om de får se dagsljuset någon annan gång.

Du har sagt att målet med skivan är bland annat att inspirera. Vart hämtar du själv din inspiration från?

Inspirationen kan komma från vart som helst egentligen. Jag hämtar mycket från min bakgrund som är i Zambia, Afrika. Problem som man går igenom där, men att man fortfarande håller huvudet högt. Det är en stor inspiration.

Ditt album Selvtillit & Tro kom 24:e november. Hur tycker du skivan tagits emot av lyssnarna?

Den har blivit mycket positivt mottagen och fått bra kritik från både tidningar och nätsidor. Det ska bli otroligt kul att få spela skivan live.

Finns det någon inplanerad turné i samband med nya skivsläppet? Och får vi se dig här i Sverige då också?

Vi har några datum inplanerade. I Sverige kan ni bland annat se mig:

2/4 – Stockholm – O Baren (showcase)
27/2 Borlänge – Liljan
28/2 Sälen – Ica Nightclub.

Som sagt så hoppas jag kunna spela mer i Sverige, har spelat en del i Danmark och kommer att fortsätta med det så länge jag kan.

Du var ju med och gästade en personlig favoritlåt och video med Kartellen, ”Skriker Ut”. Finns det några fler sådana planer framöver?

Det finns mycket bra talanger i Sverige så det kan du räkna med att det blir mer av.

Vart ifrån kommer ditt musikintresse? Vad lyssnar du själv på?

Musik har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag minns när jag var liten då vi dansade och sjöng medans vi spelade trummor på byttor osv.

Jag själv lyssnar mestadels på reggae och dancehall. Legender som Garnet Silk, Sizzla, Capelton, Ninjaman, Bounty Killa, Beenieman och Ioctane är några av mina personliga favoriter.

Hur går arbetet till när du skapar musik?

Det beror lite på. Man kan få en idé på tåget, när man går, eller så jammar man från något i studion. Det finns flera sätt att hantera det på.

Admiral P’s skiva ligger ute på Spotify, och är det något ni ska lyssna på inom reggae så är det Selvtillit & Tro. Admiral P sprider inspiration och man blir inspirerad av honom. Och vi på Baws kan lova er att vi kommer få höra mycket mycket mer från grannlandets reggaestjärna.

Lyssna Selvtillit & Tro här under och skriv ner de redan inplanerade speldatumen i almanackan så ses vi där.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.