bors

I dagens samhälle finns det mycket prylar och varor som riktar sig till både kvinnor och män, men det finns även produkter som endast riktar sig till ett av könen, och det är väl ingen fara. Eller? Snarare bra att man konsumerar varor som anpassas efter sina behov. Allt annat vore ju idiotiskt.

Kollar man däremot på Pepsodents Facebooksida får man ett helt annat svar. Sara Lund köpte nämligen av misstag deras nya tandkräm White Now Men, som riktar sig till, just det, män. Efter att Sara ironiskt skrev en kommentar som löd ”Jag borstade precis tänderna med något som jag upptäckte var en tandkräm för män, är detta okej? Fungerar det på tjejer också?” började kommentarerna trilla in från flera tjejer som inte tyckte detta var ok. Nyheten hamnade på Aftonbladet. (Här kan man passa på att ifrågasätta deras val av nyheter, reds.anm)

Saxat från kommentarerna
– Smakar den tobak? Luktar den svett?
– Hur fungerar det? Smakar det after-shave, öl eller bacon? Med testosteron? Inbyggd vinkelslip som kör med putsskiva?

– Har ni även en för kvinnor, en rosa med fluff eller ska vi hålla oss till de vanliga könslösa tandkrämerna?

BAWS lägger sig i diskussionen
Okej, lyssna nu. Genom era dumma kommentarer skjuter ni er själva i foten. Är det så farligt att en tandkräm år 2014 utvecklas för att passa in på mannens behov? En tandkräm av typ 1000 på marknaden. Ni som upprörs av detta får man anta strävar efter jämlikhet, vilket är beundransvärt och korrekt, men enligt era kommentarer är alltså all öl, bacon och alla vinkelslipar riktade till män, medan allt som är rosa och fluffigt riktas till kvinnor. Varför är det accepterat, men inte att en tandkräm är det? Dubbelmoral. Lägg er energi på viktigare frågor istället, för ni kan ju på fullaste allvar inte bry er egentligen?

pepLåt oss män ha vår tandkräm i fred. Det är ingen biggie, men om vi nu tycker det får oss att känna oss manliga genom att borsta med White Now Men, så låt oss. Det är en kul grej. Om den här tandkrämen bidrar till att din pojkvän borstar sina tänder mer noggrant borde du inte klaga, du borde vara tacksam. Så lägg ner detta direkt innan det blir en feminist/hen/förtryck-debatt där ni gör bort er. Det är en tandkräm för män ni diskuterar, inte botemedlet mot cancer.

Vi älskar White Now Men, läs vår recension HÄR. Vi uppmanar alla killar att köpa en tub och testa. Den är fantastisk. (Och glöm inte att ni kan tävla om ett perfekt dygn tillsammans med Pepsodent, där ni får åka till Amsterdam och Paris, se Zlatan, äta gott och mycket mer)
Kolla in tävlingen HÄR

Och just det, ARLA har nyligen lanserat en mjölk som är anpassad för kvinnor. Var är männens mjölk? Ska vi behöva hålla oss till de vanliga könslösa mjölkdryckerna? Just det. Håll käften.

8 KOMMENTARER

 1. Bra skrivet. Förstår inte alls varför detta skulle uppröra. Som man med ganska gula tänder ser jag fram emot att prova produkten. Det är bara så tragiskt illa att det sker just när det är en produkt för män. Finns en drös som riktar sig bara till kvinnor som det aldrig blir skriverier om. T.ex. har jag märkt en energidryck (venus tror jag den kallas men inte säker) som riktar sig till kvinnor. Kan jag dricka den eller får jag bröst då?
  Frukostflingor finns med speciellt anpassade för kvinnor. Varför är det inga skriverier om detta? Kanske för att män tycker hela debatten är löjlig och inget att lägga energi på.

 2. Detta var ju väldigt simplifierat och väldigt mycket exkluderat.

  Denna produkt kan inte jämställas med ex. tamponger direkt. För där så finns det en uppenbar skillnad varför de produkterna riktar sig mot ciskvinnor. Däremot så är de övriga produkterna (ex. kvinnliga rakhyvlar och manliga tandkrämer) väldigt löjliga, då det inte finns en direkt anledning till att de ska vara könsspecificerade.

  Detta är lika löjligt som när en på skolgården snackade om tjej- och killfärger. En rakhyvel är en rakhyvel liksom. En tandkräm är en tandkräm.

  Jag är inte ledande inom fysiska skillnader mellan män och kvinnor, däremot så ser jag ingen anledning till att en tandkräm skulle kunna vara bättre anpassad för män.

  Extremt många produkter släpps riktade till kön, vilket stärker tanken om att vi är olika.

  Anledningen till kommentarer som ”Smakar den bacon?” är simpel. Att håna. Att göra en tandkräm riktad till ett kön är löjligt, och det stärker könsrollerna (även om det blir på ett litet plan). Då hånar många detta genom att ta upp nåt som skulle passa en mansstereotyp för att visa hur löjligt det egentligen är.

  Sen kan du fråga dessa människor om de tycker att det är rätt att ”rosa och fluffigt” riktar sig till kvinnor. Jag kan ju bara tala för mig själv nu, och jag tycker att det är jävligt löjligt. Det är också en stor del av att könsrollerna, att kvinnor ska uppskatta rosa och fluffigt. Varför ska de göra det? För att kvinnor ska uppskatta söta och mjuka saker, då kvinnor ska vara söta och mjuka varelser.

  Uppmanar ni bara männen att köpa? Så ni stärker även att idén om att kvinnor inte skulle kunna använda den?

  Läste du länken om mjölken som du själv postade? För i den står det klart och tydligt varför den riktar sig mot kvinnor, även om det är löjligt.

  Däremot så är det lite mer rättfädigat då de har gjort en undersökning som säger en sak.

  Däremot så kan ju ni ta era manliga privilegier och offerkoftor och avnjuta lite av de produkter som lanserats för män nu. Ta en Cola Zero och njut av snön.

  • Grymt skrivet Tuss! Eftertänksamt, smart, ärligt, roligt och väl analyserat. Hade inte kunnat säga de bättre skälv. Peace!

 3. Äntligen är du tillbaka. Länge sen du skrev något Petter alltid så jävla bra. Håller me, låt oss killar ha våran tand kräm för oss själva!!

 4. Det är otroligt att en så urvattnad diskussion fortfarande lever kvar. Tro mig, jag vill att kvinnor och män ska tjäna lika mycket och ha samma villkor. Jag tycker det är märkligt att det 2014 fortfarande inte är så. Men det jag inte fattar är hur diskussionen som handlar om att av-köna allt och alla fortfarande är aktuell. Oavsett om du tror på Gud eller evolutionen så är det uppenbart att det bildats två kön av en anledning. Dessa två kön kompletterar varandra, den enes överlevnad är beroende av den andres. Det är inget vi kan göra något åt. Kvinnor och män är olika, och kommer att vara det tills Gud eller evolutionen gör något åt det. Varför kan det då inte bara få finnas olika saker, riktade mot olika kön? Utan att det alltid ska handla om att kvinnor utesluts. Löner och allt av värde ska vara jämlikt, absolut. Men förlöjliga er inte över något som reklambranschen lyckats få er att reagera på. Var smartare än så. Så, låt nu motkommentarerna hagla.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.