lise

Baws besökte Liseberg för att prova på årets nya attraktion Mechanica. Innan färden hann vi även med att ”åka” Tyrolen vilket är en klassiker, där dricker man bira och ler. Men tillbaka till ämnet.

Nyheten 2015 är ett mekaniskt mästerverk. En attraktion som med stor kraft och hög hastighet snurrar dig 360 grader kring tre axlar 30 meter upp i luften. Hängde ni med? Det gjorde inte vi heller under färden. Målgruppen är först och främst de lite mer våghalsiga. Många moment sker på en och samma gång, rotationer i alla dess riktningar på ett förtjusande vis.

Känslan under färden är minst sagt nervkittlande. Man tappar bort sig själv och har knappt koll på vart man är. Utan att det för den sakens skull blir för rörigt. Vilket jäkla vrålåk. Mechanica har det som många andra attraktioner saknar. Fart och fläkt i ett kraftpaket där även en van extremsportare bjuds upp till dans och känner glädjerus. Att folk kommer göra i brallan eller kasta ur sig en och annan spya flygandes i luften är nog ingen omöjlighet. En succé-slunga med ordentligt gung som fick det att kittla till både i mage såväl som pung.

MECHANICA

Längdgräns: 140 cm. Rek maxlängd 195 cm.
Antal kuponger: 3 st eller Stora Åkpasset
Höjd: ca 30 m
Åkturens längd: ca 90 sek
Antal åkare: 30 pers (6 gondoler med vardera 5 säten)
Kapacitet: 600 pers/h
Kostnad: 30 miljoner

Liseberg har säsongspremiär nu på lördag den 25 april. Baws säger: tag raka vägen till Mechanica!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.