samhigh

I fredags lanserade Samsung sin nya telefon Galaxy ALPHA, och även om jag alltid varit ett stort fan av iPhone kunde jag inte låta bli att googla lite på Samsungs nya flaggskepp. Det jag läste fick mig att tänka om. Från att aldrig tänkt tanken om att gå över till Android till att längta efter att få en Samsung Galaxy ALPHA i handen gick på några minuter, och nu sitter jag här nöjd med min nya lur i soffan och min iPhone i byrålådan (läs: Blocket).

Innan ni läser vidare måste ni förstå en sak. Jag har aldrig tidigare haft en Android-lur och de första två dagarna var frustrerande. Men ordet ni letar efter är tålamod, och det som till en början kändes som en djungel är numera himmelriket. Vilken telefon! Efter några timmars lekande börjar man komma in i menysystemet och det är först då man på allvar förstår hur bra det här är. Jag är beredd att skriva under på att jag numera har bytt sida och lämnat iPhone bakom mig.

Vad är det som gör telefonen så bra då? 

Till att börja med är den väldigt snygg. (”Det är insidan som räknas” – jo tack mamma, vi vet, men om tjejen inte ser bra ut är risken stor att vi ändå inte går fram och får reda på hur hon är på insidan). Med sin metallram, sina rundade hörn och den mjuka baksidan är det svårt att inte falla, och förutom standardfärgen svart kan man bland många andra även välja den i guld. Den är endast 6,7 mm tunn, väger väldigt lite och den 4,7 tum stora skärmen ger en otrolig bildkvalitet.

Kameran har 12 megapixlar och du kan filma i 4k i 30 bilder per sekund alternativt i 720p med 120 bilder per sekund. Vi snackar 2 Gb RAM-minne och du har hela 32 GB att lagra filer på. Behöver du plats för fler selfies än så behöver du ingen ny telefon, du behöver hjälp.

sumBra att ha-funktioner?

Det som imponerade på mig mest är helt klart den inbyggda funktionen för träning. Vi snackar stegräknare, pulsmätare, mat, sov, stress, motion etc, you name it. Allt finns där. Givetvis behöver du inte slå din kod när du ska låsa upp telefonen. Antingen kör du ett klassiskt upplåsningsmönster, eller så sveper du ditt finger över luren och nyttjar fingeravtrycksfunktionen.

För er som har barn kan jag glädja er med att det finns ett ”Kids mode”, så du med gott samvete kan låta ungen leka med den medan du kollar Champions League utan att riskera att något raderas. För dig som inte har barn men som raggar på flera tjejer samtidigt (shame on you) finns det en fantastisk funktion som fördröjer dina sms om du så önskar. Det gör att om du råkar skicka till fel person och upptäcker detta när du tryckt ”sänd” kan du återkalla smset innan mottagaren hinner få det. Vi säger inte att du förtjänar funktionen, vi säger bara att du kan behöva den.

Ultraenergisparläge är ett ord som alla mobiltillverkare borde kunna. Vid lågt batteri kopplas denna funktion in och man kan till och med göra sin skärm svartvit för att spara batteri. Alla onödiga program stängs ner och dina 10 sista procent framkallar helt plötsligt inte lika stor panik.

Sammanfattning

Snygg lur, grymma funktioner och helt klart en ny favorit för undertecknad. Har du aldrig haft en Samsungtelefon innan är det hög tid att byta över till en nu. Ni kommer inte ångra er. Och ja, Instagrambilderna blir ännu snyggare på Galaxy ALPHA, bara det borde räcka som argument.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.