TANOHIGH

Tidigare i år fick vi på BAWS äran att följa med på Pirelli’s lansering av deras nya friktionsdäck, ICE ZERO FR.

Många tänker: ”Köra bil på vintern utan dubbdäck? Det går ju inte!” -Ack så fel ni har!

Skärmavbild 2015-10-26 kl. 14.12.03

Pirelli har lyckats, de har nämligen tagit fram ett friktionsdäck med alla egenskaper som behövs för att köra säkert. Det är inte för mjukt för att köra på *vanligt väglag, dvs asfalt, som man oftast känner med friktionsdäck annars, att bilen blir mjuk i sidled, eller svampig som det kallas genom att fjädringen blir mjuk. Men så är det alltså inte med ICE ZERO FR.

Vi svängde ut på Umeås skogsvägar och testade däcket på alla väglag, och jag är väldigt förvånad över hur bra fäste det var på undanmanövern på isigt underlag samt på bromssträckan. Pirelli ICE ZERO FR funkar mer än utmärkt på både lössnö och modd men framför allt på is!

Efter att ha kört, bromsat, svängt och gasat kan jag bara säga tummen upp. Detta är däcket jag skulle köpa om jag skulle byta däck i år. Och för er storstadsbor där dubbdäck är förbjudet på vissa gator, detta är däcket för er!

För mer info klicka HÄR 

tano1Det var även en liten tävling på kvällen. Drift stod på schemat och BAWS utsände Andreas Tano knep tredjeplatsen. Han var bara 1,5 sekunder bakom ettan, som var en gammal rallyförare från Finland, men Andreas kunde tagit förstaplatsen om han inte tabbat sig i slutet och gled förbi de fyra konerna man skulle stanna mellan. Men ett STORT GRATTIS till vinnaren så klart.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.