ordhigh

BAWS fick några minuter med ROB BRUCE, mannen som är bossen när det kommer till att designa Jordans. Jobbtiteln ”Global innovation design director” säger det mesta och vi tog tillfället i akt att fråga de saker vi alltid undrat över om den smått legendariska skoserien.

jordans

Vad inspirerar dig när du designar en Jordan-sko?

Jag börjar med att stapla upp allt som atleten kräver av en sko. Vilken spelstil som kräver vilken produkt. Man måste tänka på snabbheten, säkerheten och funktionaliteten. Utseendet på skon kommer i princip sist men är ändå med från början på ett hörn. Oftast har vi en idé om hur skon ska se ut, och genom skapelseprocessen med alla faktorer kommer designen gradvis. Vi har en vision när vi börjar och medan vi håller på och testar produkten, ändrar och förbättrar den brukar det tillslut bli solklart, ”Ah, thats the look”. Men funktionaliteten är prio ett även om skon måste vara vacker också.

Vilken är den största storleken en Jordan någonsin tillverkats i?

Haha, jag skulle gissa på storlek US 23 om jag inte minns helt fel. Thats crazy! (Jordan har US 13, reds. anm)

Har Michael Jordan något att säga till om när det kommer till skapandet?

Oja, han är en stor del av processen. Vi bollar det mesta med honom. Ibland gillar han det och ibland inte, men jag ger mig inte om han säger ”Nej, det här går inte, det är för mycket”. Man måste tro på det man gör och om man själv är övertygad om att man är inne på rätt spår får man försöka övertyga honom om att det är en bra idé. Ibland kan jag komma tillbaka några månader senare och visa den igen och då har han ändrat uppfattning haha, så som sagt, man ska aldrig sluta tro på sig själv.

Vilka Jordans är dina personliga favoriter?

Whoa, jag älskar verkligen Air Jordan 3, men det är omöjligt att bara välja en modell. Det beror på vilken tid det är och vilket humör jag är på, men Jordan 1 är ju en oslagbar klassiker också. Jordan 13 från 1998 är också grymma.

jordan1
JORDAN XX9 – Rob Bruce´s senaste mästerverk

 

barce4

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here