cehigh

Christan Eriksen är född på alla hjärtans dag år 1992 och är en dansk fotbollsspelare som spelar i Tottenham. Han är även startande i Danmarks landslag och var den yngste spelaren i hela Fotbolls-VM i Sydafrika 2010. Baws fick möjligheten att träffa stjärnan och ställa lite roliga frågor.

ce1Du har vunnit den Holländska ligan tre år i rad med ditt förra lag Ajax. Kan du beskriva känslan för oss som aldrig har eller kommer få uppleva en sådan prestation?

Haha, absolut. Det var tre spännande år. Det första året var väldigt speciellt, det stod lika i tabellen inför ligans sista match. Allt stod på spel, och lyckligtvis vann vi, efter att inte ha vunnit ligan på 7 år innan dess. Andra året var jag dock ännu mer involverad i både spelet och i laget, så det kändes tydligare att det även var min guldmedalj den här gången. Tredje året var väl mest ”jaja, nu vinner vi igen” haha.

Efter de tre fina åren värvades du av Tottenham och skrev på för dem i Augusti 2013. Vad skiljer egentligen Premier League mot Holländska ligan?

Det är stora skillnader. Tempot och nivån på matcherna är högre och spelarna är både starkare, större och snabbare. Det är mer yta att röra sig på men man har mindre tid på sig. I Premier League är alla lag starka och man måste verkligen spela 100 procent i varje match, annars förlorar man. I Holländska ligan kunde man förlora ett par matcher men ändå ha en bra chans, i Premier League skulle det vara mycket svårare.

Har Premier League förbättrat ditt spel?

Svårt att säga, men jag gör mitt bästa för att anpassa mitt spel efter ligan, och enligt folk som tittar på matcherna har jag nog vuxit lite som fotbollsspelare och det är ju kul att höra.


I fotbolls-VM i Rio nu i sommar är varken Sverige eller Danmark med vilket är väldigt tråkigt, men vilket lag tror du vinner turneringen?

Oj, det var en svår fråga. Det finns många bra lag i turneringen, men jag tror att Brasilien har en väldigt stor chans, speciellt med tanke på att de är hemmanation. Men även Spanien och Tyskland blir farliga helt klart.

Vi håller med. Men vilka hoppas du får lyfta pokalen som mästare i turneringen?

Det vore ju roligt om Danmark vann haha, men det går ju inte. Jag håller egentligen inte på någon speciell nation, jag tänker mest njuta av bra fotboll. Men det vore lite kul om Belgien fick vinna med tanke på det laget de har. Jag känner en del av grabbarna där. Ah, det vore roligt.

Du spelar med Nikes nya fotbollssko Magista på fötterna. Vad tycker du om skon?

Jag har bara spelat en match med skorna hittills, men visst är dom grymma. Det är stor skillnad gentemot andra skor. Man har ett otroligt bra fäste på bollen, speciellt när det är blött underlag. Andra skor kan ha en tendens att glida av bollen, men med Magista har man full kontroll. Man känner hela tiden vart bollen ligger på foten. Helt klart ett stort steg framåt för fotbollsskor.
ce2
Vem är världens bästa fotbollsspelare genom tiderna?

Oj, då måste jag nog säga Laudrup. Han var en briljant spelare. Jag var dock ung när han var aktuell så jag kollade inte så mycket då, men hans erfarenheter, det folk har berättat och vad man sett och läst själv gör att jag tycker han är en riktigt bra spelare.

Hade du svarat Laudrup om du inte var från Danmark själv?

Hahaha, troligtvis inte. Eller jo, Laudrup är en stjärna.

Vad kan vi förvänta oss i framtiden? Har du någon drömklubb du skulle vilja spela för?

Just nu är jag väldigt nöjd med vart jag befinner mig, jag har ingen speciell klubb jag drömmer om att få spela i. Jag lever i nuet, men får jag ett erbjudande som är intressant så är det klart att jag överväger det. När jag var liten bytte jag favoritklubbar hela tiden beroende på vilka som vann haha, både Barca och Real Madrid har så klart funnits på önskelistan när jag var barn, men inte längre. Just nu är det Tottenham som gäller.

Är det någon spelare du mött som du blev extra imponerad av?

Ja faktiskt. Paul Scholes. Han sprang knappt under matchen, han gick mest runt på planen och såg arrogant ut, men han hade hela tiden stenkoll på var bollen befann sig. Det var riktigt imponerande, att ha sådan kontroll och ändå vara så lugn. Paul är en stor spelare.

Hur är det att spela FIFA och se sig själv i spelet?

Haha det är kul så klart, men det är inte bra för mitt spel. Man vill ju bara styra sig själv hela tiden och då är det svårt att fokusera. Man vinner aldrig när man kontrollerar sig själv, men jag är ganska kass på FIFA och mina förluster kanske beror på det också haha. Däremot spelade jag mycket Fotboll Manager på datorn när jag var yngre. Då var jag alltid Roma eftersom jag gillar Totti och för att de alltid vann. Det spelet var lärorikt, men känslan försvinner ju lite när man kunde köpa sig själv till laget haha, det blir som på FIFA, man vill ju plocka in sig själv i varje match.

ins
Christian Eriksen & Undertecknad

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.