1

I samband med att sportmodeföretaget Björn Borg släpper sin AW15 kollektion, lanseras träningsappen Sprinter. Appen är inspirerad av den världsberömda dejtingappen Tinder och hjälper människor att hitta nya träningspartners. Sprinter är gratis och tillgänglig för iPhone.

Den vetenskapligt bevisade Köhler-effekten visar vikten av att ha en träningspartner. Genom att träna tillsammans ökar motivationen med över 100%. I sin nya app Sprinter kombinerar Björn Borg träning och teknologi. Appen hjälper användare att förbättra träningsresultaten genom möjligheten att komma i kontakt med likasinnade. Appen är inspirerad av dejtingappen Tinder, men med andra funktioner så att den passar en aktiv livsstil.

“Vi vet att man presterar bättre när man tränar tillsammans. Därför lanserar vi Sprinter som gör det möjligt för aktiva människor att lätt träffa träningskompisar var de än är.”
Jonas Lindberg Nyvang, Marknadsdirektör, Björn Borg

För att använda Sprinter måste användaren själv vara aktiv. Appen registrerar fysisk aktivitet via iPhones Health Kit. Ju mer användaren tränar, desto längre kan appen användas. När alla ”energy points” är förbrukade låser sig appens funktioner. En nyhet är att användare även kan inkludera Instagram-videos till sin träningsprofil. Syftet med Sprinter är inte bara att hitta en träningspartner på gymmet, utan även när man ska ut och resa.

”Nuförtiden tränar nästan alla även på semestern. I Sprinter kan man enkelt byta stad och komma i kontakt med andra träningsintresserade dit man ska åka, och på så sätt hitta någon att träna med. Kanske ett helt nytt sätt att uppleva en ny stad på?”, avslutar Jonas Lindberg Nyvang.

Ladda ner Sprinter kostnadsfritt från App Store eller från www.sprinter.io

intro002

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.