kina-aktier-börs

Det var dålig stämning i Asien under torsdagens handelssession. Japanbörserna backade för fjärde raka handelsdagen sedan Kinabörserna på nytt handelsstoppats efter fall på över 7 procent.

”Marknaderna är nervösa, i grund och botten litar investerare inte på Kinas beslutsfattare och gillar inte att yuanen snabbt försvagas”, sade investeringschefen George Boubouras på Contango Asset Management till Bloomberg News.

”En svagare yuan mot yen slår direkt mot japanska aktier”, sade Kazuhiro Miyake, chefstrateg på Daiwa Securities i Tokyo, till Bloomberg News.

Börserna i Kina stängde tidigt i torsdagens handel efter att indexet CSI 300 snabbt fallit 7,2 procent, därmed över gränsen på 7 procent som innebär att handeln stoppas till påföljande dag. Handeln på börserna i Shanghai och Shenzhen stoppades när de var 7,0 respektive 8,2 procent lägre. I Hongkong backade Hang Seng 2,7 procent.

”Det här är vansinne. Vi tvingades att likvidera alla våra innehav denna morgon”, sade investeringschefen Chen Gang på Shanghai Tongyi Asset Management till Bloomberg News.

Kinas värdepappersmyndighet utfärdade på torsdagen nya regler, för att begränsa stora aktieägares möjlighet att sälja aktier, i ett försök att stabilisera marknaden.

NETFLIX EXPANDERAR STORT
Netflix tar ett stort kliv i sin globala expansionsresa. I ett nyligen utskickat pressmeddelande informerar streamingbolaget om att den egna tjänsten nu finns tillgänglig i mer än 190 länder.

Amerikanska Netflix, som lanserades 2007 och gjorde sitt första internationella intåg i Kanada, har hittills funnits åtkomligt i ett 60-tal länder, varav majoriteten i Europa och Latinamerika. Men från och med nu kommer alltså tjänsten vara tillgänglig i princip varje land, med undantag för omtvistade Krim, Nordkorea och Syrien på grund av USA:s restriktioner för amerikanska företag inom dessa områden.

Källa: VA.SE

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.